Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I

Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I

Ekspresowa napoleonka, polska superżywność - cz. I

Wiadomo, to nie to samo, co napoleonka mojej mamy, ale nie zawsze można takową mieć:). To taki mój skromny (i odchudzony) substytut, ale bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego XXL (z Biedronki) 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego Delecty (64 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 szklanki mleka 2 łyżki masła cukier puder do posypania wierzchu ciasta Przekrój ciasto na pół, ponakłuwaj widelcem i upiecz wg wskazówek na opakowaniu. Ostudź. Jeśli za bardzo wyrosło, ponownie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, kapusta kiszona, śniadanie, jajko, warzywa, z jagodami, kapustą, surówka, śniadania, brokuły, obiad, sosy, czosnek, przepisy na święta, sos czosnkowy, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, czosnkowy, ziemniak, krem, kasza, krem czekoladowy, dipy, ryż, brokuł, do pracy, francuskie, zapiekanki

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.