Sznycel po wiedeńsku – prawie

Sznycel po wiedeńsku – prawie

Sznycel po wiedeńsku – prawie

Zastanawiacie się zapewne dlaczego – prawie sznycel wiedeński. Odpowiedź bardzo prosta. Jest to kwestia mięsa. Oryginalnie do wykonania takiego sznycla wykorzystuje się cielęcinę. W przepisie który przedstawiam zamiast cielęciny jest wieprzowinę a dokładnie schab. Samo wykonanie jest bardzo podobne. Więc do dzieła robimy sznycla wiedeńskiego ze schabu. Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbija... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, schab, sznycle, sznycel, bułki, kotlety, kotlet, mięso, wieprzowina, salatka ziemniaczana, sałatki, sałatka, schabowe, dania mięsne, smaczna sałatka, salatka z jajkiem, kotlety ziemniaczane

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.