Kacze uda w winie i pomarańczach

Kacze uda w winie i pomarańczach

Kacze uda w winie i pomarańczach

Dzisiaj zapraszam na pyszne aromatyczne kacze uda duszone w winie i pomarańczach. Z dodatkiem suszonych śliwek, pachnące kardamonem, podane z kluseczkami śląskimi i pikantną marchewkową surówką stanowią znakomity pomysł na niedzielny obiad.  Do przygotowania dania użyłem: 4 kaczych udek, 2 pomarańczy, 1 limonki, 150 gram suszonych śliwek, 0,5 litra czerwonego półwytrawnego wina, 3 marchewek, 1 jabłka, 1 kg ziemniaków, 150 gram mąki ziemniaczanej, 2 jajek, 3 cm korzenia imbiru, 50 gram masła, pęczka natki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, pomarańcze, mięso, mielone, sosy, śliwka, jabłka, marchewka, kaczki, imbir, udka , ziemniaki, marchewkowe, ciasto, mięso duszone, obiad, sałatki, sałatka, surówka, pomysł na obiad, mięso mielone, sos do jajek, ziemniaki na obiad, dania na gorąco, dania bez mięsa, drugie danie, ciasto z bezami, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.