Szybka przystawka z jajek i ogórków

Szybka przystawka z jajek i ogórków

Szybka przystawka z jajek i ogórków

Proste i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole albo podczas wizyty niespodziewanych gości. Składniki: 6 jajek pół ogórka szklarniowego kilka liści sałaty 100 ml jogurtu 2 łyżki śmietany łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy koper (suszony albo świeży) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy, obieramy i kroimy w plastry. Ogórka również kroimy w plastry. Na talerzu albo w płaskiej miseczce układamy liście sałaty. Na nią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.