Nie od wczoraj wiadomo, że nadmiar soli w diecie nie prowadzi do niczego dobrego. Jednak istnieje taki rodzaj soli, która aż tak bardzo nie nadszarpnie naszego zdrowia. Mowa tutaj o soli himalajskiej. Ma piękny różowy odcień, dlatego świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Sól himalajska zawiera aż 84 minerały w formie koloidalnej, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!