Prażone orzechy do mleka? O tak, w zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu 4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym i dodaj sól. Dodaj orzechy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...