Przepis na : śniadanie
Szybka pasta kanapkowa z twarogiem, szynką i szczypiorem to świetny dodatek do pieczywa – bardzo pyszny i sycący, który robi się w 10 minut. Wystarczy ugotować jajka, składniki pokroić w kostkę i wymieszać ze sobą. Pastę można jeść od razu po przygotowaniu, ale najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Pasta kanapkowa to uniwersalny dodatek, który można rozsmarować na bułkach, chlebie czy tostach czy tortilli. Na wierzchu można jeszcze ułożyć świeże warzywa: pomidora, ogórka...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...