Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem

Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem

Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem

Pszczółka Maja Proste i przepyszne, warstwowe ciasto na biszkopcie, z kremem miodowo-budyniowym i musem brzoskwiniowym. Ciasto jest w sumie łatwe w wykonaniu, jednak trochę więcej czasu trzeba zarezerwować na wykonanie pszczółek, które sprawiają, że całość wygląda bardzo efektownie. Ciasto wykonałam w foremce o wymiarach 26x26cm – wyszło dość wysokie, więc można użyć także większej blaszki.     Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, biszkopt, budyń, galaretka, obiad, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, przekąski, grill, przystawki, sałatki, surówka, sałatka, skrzydełka, danie jednogarnkowe, przekąska, świąteczne przepisy, warstwowa, ciasto budyniowe, ciasteczka, proste ciasto, łatwe ciasto, ciasta z masa, pomysł na obiad, ciasteczka budyniowe, bez pieczenia, ciasto z galaretka, pyszna sałatka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.