ciasto z brzoskwiniami - 2717 przepisów

Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami 123

Ciasto znalazłam na blogu In my coffee kitchen jest na prawdę bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu. Ja dodatkowo do środka dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę nektarynkę i posypałam wierzch płatkami migdałowymi. Czas pieczenia:   40 min - 50 min                     Temperatura pieczenia(...)masę.Wlać śmietanę i olej. Miksować przez kilka minut.  Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać i przełożyć do blaszki.  Na wierzchu ułożyć owoce (brzoskwinie rozcięciem do góry).Ciasto piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40-50 minut.  Składniki na tortownicę 24cm lub keksówkę Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche ciasto z brzoskwiniami 62

Zapraszam Was dziś na zaskakująco pyszne ciasto z brzoskwiniami. Jest rewelacyjne! Składniki: Ciasto (24x28cm): 2,5 szklanki mąki 4 żółtka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki cukru pudru Brzoskwinie: 4 duże brzoskwinie 1 łyżka cukru 1/2 opakowania galaretki (np. brzoskwiniowej lub morelowej) Pianka: 4 białka 4 łyżki cukru szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Ciasto zagnieść(...)zamrażarki. 4. Większą częścią ciasta wyłożyć blaszkę i brzegi. Podpiec w piekarniku 10-15 minut. 5. Ubić białka z solą i cukrem na sztywno. 6. Na podpieczone ciasto wyłożyć brzoskwinie, potem pianę i zetrzeć zamrożone ciasto na wierzch. Całość piec w 170-180 st. C przez 30-40 minut do zrumienienia wierzchu. Smacznego!!! Źródło: Agata gotuje

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 258

przygotowaniu. Ono musi się udać :) Polecam wszystkim czytelnikom. Przepis pożyczyłam od Danusi , która prowadzi bloga " mojewypiekiinietylko" . Dziękuję Ci Danusiu za pyszne ciasto. Nie mogłam nigdzie dostać moreli i użyłam brzoskwinie. Ciasto przepyszne i nie bardzo słodkie . :) Składniki: 500 g krupczatki 125 g cukru pudru 250 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki(...)dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Kruche ciasto z brzoskwinią: Jedną część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na całej powierzchni blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiec sam spód ok. 20 minut ( wyjąć wtedy

Słodkości i nie tylko
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 407

Robiłam to ciasto już z wiśniami   , nadeszła pora na wypróbowanie innych owoców, tym razem trafiło na brzoskwinie z puszki. Ciasto jest troszkę delikatniejsze w smaku za sprawą słodkich brzoskwiń... ale bardzo pyszne Składniki ciasta: 3 szkl. mąki pszennej 1 margaryna (250 g) 1/2 szkl. cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiać(...)koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z brzoskwiniami i pianką 38

szklanki mąki 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy aromat cytrynowy + brzoskwinie - świeże pozbawione skórki lub z zalewy Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1 budyń malinowy Sposób przygotowania: 1. Robimy ciasto: cukier, wodę i margarynę rozpuszczamy razem i lekko studzimy. 2. Białka(...)ubijamy na sztywno, łączymy z cukrem waniliowym, żółtkami, mąką, proszkiem, roztopioną margaryną z cukrem i aromatem. Miksujemy do połączenia składników. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (25x30cm), układamy na cieście cząstki brzoskwiń, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut. 4. W międzyczasie białka ubijamy z cukrem, a potem dodajemy budynie i olej, Miksujemy. 5. Ciasto wyjmujemy

Kuchnia domowa Ani
Proste ciasto z brzoskwiniami 59

normalne? Nie wiem, wolę się nie zastanawiać. ;-) Szybki przegląd kuchennych zasobów... i wychodzi na to, że możliwości mam niezbyt duże. Ale, ale! Zauważam zachomikowaną na dnie szafki puszkę brzoskwiń... Będzie ciasto ucierane! Tu muszę zaznaczyć, że ja i ucierane z owocami niespecjalnie się lubimy. Zwykle wychodzi mi popisowy zakalec. I tym razem w czasie pieczenia ciacho bardzo mocno wyrosło(...)składników. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm). Na wierzch  wyłożyć obrane i pokrojone w plasterki brzoskwinie. Piec 20 – 30 minut w temp. 180 stopni (należy sprawdzić wykałaczką, czy ciasto nie jest surowe - jeżeli patyczek jest mokry, trzeba piec dłużej

Magda Kucharzy
Szybkie migdałowe ciasto z brzoskwiniami. 124

Idealne połączenie brzoskwini i migdałów, a co najważniejsze jest to ciasto bardzo szybkie w wykonaniu i zawsze się udaje :) Czytaj więcej

Paulina Kwiatkowska
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem 239

soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 1 puszka brzoskwiń 1/2 szklanki cukru pudru (dodałam trochę więcej) Przygotowanie:  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą , posiekać z margaryną , a następnie dodać 2 łyżki cukru oraz żółtka i zagnieść ciasto na jednolitą masę. Podzielić na dwie równe części i schłodzić. (2h w lodówce(...)temp. 180 st.C. Ugotować budyń z 750ml mleka (mniej niż na opakowaniu) i posłodzić do smaku (w razie gdyby budyń był bez cukru). Gorący wylać na podpieczone ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie , przykryć pianą ubitą z białek* z cukrem pudrem, a na koniec posypać drugą częścią startego ciasta. Piec około 40 minut.  Ciasto posypać cukrem pudrem

Pieczone Truskawki
DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI 66

Puszyste, mięciutkie, lekko wilgotne.  Wspaniale komponuje się z wiśniami, ale i w wersji z brzoskwiniami jest bardzo smaczne. Składniki: (u mnie tortownica 22cm) 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 3/4 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szkl. mąki łyżka kakao kilka kropli aromatu cytrynowego kilka kropli aromatu rumowego dowolne owoce Wykonanie: Jajka wbijamy do miski(...)dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na koniec wlewamy olej. Ciasto dzielimy na pół, do pierwszej części - jasnej dodajemy aromat cytrynowy, do drugiej dodajemy kakao oraz aromat rumowy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy najpierw jasne ciasto, układamy owoce a następnie wylewamy ciasto ciemne. Wstawiamy

Walijskie Pichcenie
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 151

Post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 731

post Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto francuskie z brzoskwiniami 43

wysmarowania blaszki Przepis: Blaszkę do tarty smarujemy oliwą lub masłem. Ciasto francuskie wycinamy odpowiednio na kształt blaszki, a  pozostałe ciasto (ścinki) układamy na brzegach ciasta. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Brzoskwinie kroimy w paski i układamy w dowolny sposób na cieście. Blachę wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na suchej patelni prażymy migdały(...)wyciągnięciu ciasta z piekarnika posypujemy nimi brzoskwinie. Po wystygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem. insertCookd("d640cb853cbc953ccc3fc3c0d1ee71de

Emcia Pichci
Ciasto z sezonowymi brzoskwiniami 41

Brzoskwinie najlepsze są prosto z drzewa, jak każde owoce. Więc skoro mamy ich teraz pod dostatkiem, to zapraszam na wspaniałe wakacyjne ciasto brzoskwiniowe.  Składniki na foremkę 25x38 cm: 1 kg brzoskwiń 3 szklanki mąki 1/2 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru 2 jaja szklanka jogurtu naturalnego pół łyżeczki aromatu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia, dostępny na stronie www.Skworcu.com.pl papier(...)zmianę olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt i esencje waniliową, ciągle mieszając. Na koniec białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać z ciastem. 2. Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić w cienkie plastry, osączyć na durszlaku. 3. Ciasto wylać do przygotowanej foremki. Na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Apetyczna babeczka
Ciasto z brzoskwiniami i bezą 90

ciasto owocowe. Pomyślałam, że owsiano-orzechowe robiłam już kilka razy, więc zrobię tym razem inne. Wpadło mi w oko ciasto rabarbarowe z mojego bloga, również z mąką orzechową, ale trochę innej konstrukcji. Zdecydowałam się zrobić podobne z brzoskwiniami. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Szybkie ciasto z brzoskwiniami dla niespodziewanych gości. 522

Jak tylko Mamade nadesłała swoje drożdżówki na konkurs wiedziałam, że jej pomysł są rewelacyjne ;) Nie wahałam się ani chwili, gdy potrzebowałam ciasta na ,,już" i

Paulina Kwiatkowska