DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI

DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI

DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI

Puszyste, mięciutkie, lekko wilgotne.  Wspaniale komponuje się z wiśniami, ale i w wersji z brzoskwiniami jest bardzo smaczne. Składniki: (u mnie tortownica 22cm) 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 3/4 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szkl. mąki łyżka kakao kilka kropli aromatu cytrynowego kilka kropli aromatu rumowego dowolne owoce Wykonanie:Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno mąkę wymies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.