Takie ciasto możemy piec z różnymi owocami, z brzoskwiniami jest przepyszne, uwielbia je cała moja rodzinka Ciasto ucierane z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 3 szt jajka 10 dag masło 1 szkl mąka pszenna 3/4 szkl mąka ziemniaczana 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 szkl cukru 400 g brzoskwiń cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Mało przełożyć do miski, utrzeć. Następnie dodać jajka
Kuchnia Danusiocet. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty. Dodatkowo: 3/4 l mleka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, 150g masła, duża puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe(...)dodać pokruszonego andruta, wymieszać. Wierzch: 350ml śmietanki 30%, galaretka np. truskawkowa, starta czekolada. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, miksując
Z miłości do słodkościDzisiaj mojej rodzince zaserwowałam ciasto przy który jest trochę pracy, ale słowa mojego męża : "smakuje jak naleśniki z brzoskwiniami I bitą śmietaną" wynagrodziły mi tą pracę. Było warto :) Zaczynamy: Składniki: 250 gr masła 250 gr mąki 250 gr drobnego cukru 6 żółtek 450 gr sera ricotta 100 gr cukru pudru 4-5 brzoskwiń Wykonanie: Mąkę, masła I cukier mieszamy(...)razem. Ubijamy 5 żółtek. Ubite żółtka przelewamy do mąki. Ugniatamy masę- do całkowitego połączenia składników. Ubijamy ricotta z cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Ciasto dzielimy na połowę. Pierwszą częścią wykładamy tortownicę I brzegi do połowy. Wypełniamy masą z sera I brzoskwiń. Drugą część wykładamy na papier do pieczenia lub folię, przykrywamy papierem
Smaki Edytyłyżki mąki, ucieramy, następnie znów jajko i mąkę, i tak ciągle do skończenia się składników. Pod sam koniec dodajemy kakao i mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę układamy pokrojone w ćwiartki brzoskwinie. Pieczemy temp. 200 stopni C czas 50- 60 minut, po nakłuciu patyczkiem (np. takim do szaszłyków), patyczek ma być słuchy. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy minimum(...)godzinę. Ciasto możecie podawać np. posypane cukrem pudrem lub kakao. Pyszne ciasto na jesienne wieczory, z najbardziej chyba soczystymi brzoskwiniami. Gorąco polecam! Buziaczki! Smacznego
SMYKWKUCHNItylko składniki na karteczce) nie dzieląc ich na suche i mokre i również ciasto się udało. składniki: 350 g mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki cukru cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki oleju 600 g brzoskwiń 2-3 garście płatków migdałowych W jednej misce wymieszać składniki suche(...)mąkę, proszek do pieczenia i cukry. W drugiej misce wymieszać składniki mokre-olej, jajka i maślankę. Następnie połączyć zawartość obu misek. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunać petki i pokroić na małe kawałki. Następnie ułożyć na cieście. Na wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec ok 40 minut
Monia miesza i gotujeSzybkie w wykonaniu ciasto ucierane z owocami u mnie brzoskwinie z puszki i pianka malinowa. Następnym razem spróbuję wersji z wiśniami ... Ciasto 3/4 margaryny 3/4 szkl cukru 3 łyżki wody Składniki te rozpuścić razem i lekko ostudzić 3 jajka 2.5 szkl mąki 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy ewentualnie aromat cytrynowy Dodatkowo Puszka brzoskwiń Białka ubić na sztywno(...)Wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i poukładać cząstki brzoskwiń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut Pianka 5 białek 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 budyń śmietankowy 1 budyń malinowy Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniatego ciasta… Jeśli się do nich zastosujecie to upiecze się Wam pyszne i wilgotne ciasto na maślance… z brzoskwiniami albo innymi ulubionymi owocami… Zapraszam Ciasto na maślance z brzoskwiniami Składniki: 350 g mąki pszennej szczypta soli 1 szklanka maślanki (250 ml) 1/2 szklanki cukru (125g) 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka(...)połączenia składników. Od razu wylać na blaszkę, dodać owoce, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Smacznego Post Ciasto na maślance z brzoskwiniami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plbanalnie proste i szybkie w wykonaniu. Kocham takie desery i często je wykorzystuję na niespodziewanych gości, zanim zrobię kawę to i ciasto się upiecze :) Z jednego ciasta zrobiłam dwa cienkie placki z brzoskwiniami i to był strzał w dziesiątkę :) Polecał. Łatwe w krojeniu a przy tym wyglądają bardzo efektownie. składniki: ciasto francuskie 250 g twarożku puszka brzoskwiń(...)razy ( można użyć maszynki do mielenia, ja zbytnio czasu nie miałam a efekt był prawie taki sam). Wyciągamy ciasto, miejsca zbyt napompowane lekko dociskamy, serek dzielimy na pół i rozsmarujemy na dwa placki, następnie układamy brzoskwinie ( możemy pokroić a mogą być w całości) posypujemy cukrem i pieczemy przez 15 minut. Po wyciągnięciu
Niezły Młynekłyżeczki proszku do pieczenia 0.5 szkl wody 0.5 szkl oleju 3-4 łyżki kakao puszka brzoskwiń Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy razem - około 5 mimut :) Ciasto nalewamy do formy. Brzoskwinie kroimy na cząstki. Dodajemy do ciasta. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 45-55 min lub do suchego patyczka. Po upieczeniu, ciasto możemy posypać cukrem
Smaki EdytyStworzyłam akcję Szałowo-jogurtowo no więc wypadałoby wstawic jakiś przepis do akcji ;) Miałam w lodówce jogurty naturalne i wzięłam się za ciasto jogurtowe z brzoskwiniami na wierzchu , polane galaretką pomarańczową i z małym kleksikiem bitej śmietany. Ciasto wyszło wilgotne , smak po dodaniu olejku waniliowego pysznie waniliowy z dodatkiem jedwabistej bitej śmietany.... i co tu dużo pisac....naprawdę wielka pychota :) Składniki(...)przełożyc do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą o wym. 25 x 28 cm , wstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie pokroic na małe kawałki i poukładac na wierzchu ostudzonego ciasta .Polac tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze
Słodkości i nie tylkoramach akcji na FB Almette, postanowiłam przygotować przepyszne dietetyczne ciasto z jabłkami i brzoskwiniami pokazać, że można zrobić pyszne danie do którego nie trzeba używać masła, mąki czy czekolady, czyli produktów które same w sobie są już bardzo smaczne i bardzo bardzo kaloryczne. Dużo więcej kreatywności wymaga od nas stworzenie przepisu z produktów o niskim indeksie glikemicznym(...)tłuszczów. Ciasto jest przepyszne, zdrowe jak i sycące i co najważniejsze nie jest wysokokaloryczne. Zawiera w swoim składzie głównie arabską kaszę burgol (drobny), jabłka polskie, brzoskwinie, jaja, mleko i serek Almette! Polecam! CIASTO BEZ MĄKI, CUKRU I MASŁA! SKŁADNIKI: - 1 szklanka mleka 1,5% - 4 jaja - 200g burgolu drobnego - 3/4 serka Almette fruit - łyżka płatków owsianych - 3 jabłka pokrojone
SMYKWKUCHNIciasta odkładamy do zamrażalnika. 4. Podpiekamy w temperaturze 200 stopni przez 15 - 20 minut, aż będzie miało złoty kolor. Wyciągamy i studzimy, a w tym czasie przygotowujemy ser. Masa serowa: - 1 kg sera (takiego gotowego na sernik) - 6 jajek - 1 szkl. cukru - 2 duże opakowania śmietany 30% (2 x ok. 330 g) - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - opcjonalnie puszka brzoskwiń(...)szczyptą soli (pamiętajcie, żeby umyć mieszadełka miksera, inaczej się nie ubiją). Wykładamy ser i znowu delikatnie mieszamy łyżką. 8. Masę serową wykładamy na wystudzone ciasto. Na moim zdjęciu serniczek jest z brzoskwiniami. Wyłożyłam większość masy, a następnie ułożyłam na niej brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę i przykryłam resztą masy. 9. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Pieczemy
Kraina Tysiąca Smakówszybkie w przygotowaniu. Mi pomagała moja mała córeczka. Dzielnie miksowała składniki, a potem wykładała kawałki brzoskwiń na cieście A jeszcze większą zabawę miała, gdy oprószała ciasto cukrem pudrem Takie ciasto możecie przygotować też z innymi owocami. Ja postawiłam na dużą ilość brzoskwiń, które uwielbiamy. Ciasto przygotowałam w formie serce, którą można zamówić w sklepie Fackelmann , tak jak łopatkę do ciasta(...)brzoskwiń (ja każdą połówkę przekroiłam na pół). Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto powinien być suchy). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Ciasto po przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego The post Ciasto z brzoskwiniami first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkizybkie, bardzo proste i smaczne ciasto jogurtowe ma wielu zwolenników. Tutaj w wersji z budyniem, brzoskwiniami i płatkami migdałów. W sam raz na podwieczorek. Lubię to ciasto za to, że jest takie domowe, niewyszukane a jednak bardzo smaczne.:) Zaletą ciasta jest użycie oleju zamiast masła (można wykorzystać swój ulubiony zdrowszy olej). Smak ciasta wzbogaca ugotowany budyń (można ugotować samemu(...)spokojnie dzień wcześniej (nic nie traci na smaku a nawet wg mnie zyskuje). :) Polecam bo naprawdę warto. Dla mnie z okazji Dnia Dziecka, a co tam. :) Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami PRZEPIS { forma: 20 x 20 cm, źródło inspiracji: Pyza na drodze do smaku )} Temperatura pieczenia: 180 o C | Czas pieczenia: 50 min. Składniki 2 jajka
coolinarnastrefa.blogspot.comznalazłam i wiedziałam, że muszę w końcu je upiec. Ciemny biszkopt, nasączony sokiem z brzoskwiń, przełożony masą z waflami "Prince Polo", czekoladą i brzoskwiniami. Wierzch pokryty również brzoskwiniami i galaretką. Mimo, że ciasto nie należy do tych niskokalorycznych, to konsystencją jest bardzo lekkie i delikatne. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę;)) Biszkopt: 5 jajek, czubata szklanka mąki pszennej(...)tarce o dużych oczkach. Dodać do masy, delikatnie wymieszać. Brzoskwinie odsączyć, 1/3 pokroić w kosteczkę, dodać do masy. Biszkopt nasączyć pozostałym sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć sokiem. Rozsmarować resztę kremu i wyłożyć połówki osączonych brzoskwiń. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Wstawić na całą
Z miłości do słodkości