ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:11/211)

Ciasto z cukinią, brzoskwiniami i bananami. 121

ciasto z cukinii, wszyscy za to byli zachwyceni jego soczystością, miękkością i niebanalnym smakiem. Ciasto dodatkowo wzbogaciłam dodając do niego brzoskwinie :) i banany. Mówię Wam, pyszności! Składniki na ciasto z cukinią, brzoskwiniami i bananami na formę o wymiarach 28x40 cm 4 jajka 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody(...)pieczenia, sodą oraz kakao. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy olej, przesianą mąkę z proszkiem, sodą i kakaem. Gdy składniki się już połączą dodajemy cukinię oraz brzoskwinie i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy. Banany obieramy, kroimy w plastry i układamy na cieście. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy 35-45 minut, wyjmujemy, gdy wetknięty w ciasto patyczek

Rozpustne gotowanie
Ciasto z owocami letnimi 132

Przyszła pora na kolejne owoce sezonowe, czerwone mirabelki i brzoskwinie, o tej porze roku świetnie pasują do placków i ciast z owocami. Piotrek ma swój rewelacyjny przepis na ciasto z rabarbarem i kruszonką . A ja mam swoje przepisy na ciasta z owocami np. pyszny Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem waniliowym , obsypany płatkami migdałów i brązowym cukrem.Robiłam też ciasto(...)ubijamy z cukrem pudrem i karmelem z wanilią, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Do tortownicy przekładamy ciasto, obkładamy połówkami mirabelek, plastrami brzoskwini,posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 160 stopni z termoobiegiem i pieczemy 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy, możemy posypać cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik gotowany na czekoladowym spodzie z brzoskwiniami 312

jadłam, a że lubię serniki, to postanowiłam go zrobić w ciemno (w sumie) na rocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny.  Spróbujcie bo naprawdę warto ;)  Ciasto podałam na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień(...)Składniki: Masa serowa: 1,2 kg sera białego twarogowego 1/4 kostki masła 5 całych jaj cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru  0,5 olejku arakowego puszka brzoskwiń  Kruche ciasto czekoladowe: 2 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru  2 łyżki śmietany kostka masła (200g) 2 żółtka  Wykonanie: Mąkę i kakao dokładnie wymieszać. Dodać

Krakowskie smaki Ani
Ciasto z brzoskwiniowym budyniem i pianką. 175

przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać za pomocą noża. Musi powstać tzw kruszonka. Dodać cukier, żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i w oddzielnych woreczkach włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wykonanie budyniu brzoskwiniowego – brzoskwinie odcedzić. Brzoskwinie przekroić na pół i odłożyć na bok. Do syropu z brzoskwiń dodać tyle wody żeby uzyskać(...)cukier waniliowy. Następnie dodać proszek budyniowy i powoli wlewać olej, nie przerywając ubijania. Dalsze wykonanie ciasta – na podpieczony dół rozłożyć budyń brzoskwiniowy na to brzoskwinie. Teraz rozłożyć piankę budyniową i zetrzeć drugą część ciasta. Pieczenie – wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 35-40 minut. Ciasto musi nabrać lekko złotego rumieńca. Po ostudzeniu posypać cukrem

Kuchnia Pokoleń
Brzoskwiniowiec 156

brzoskwiniową galaretką. Mówię Wam, pycha! Biszkopt mięciutki, z mojego niezawodnego przepisu. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 200ml. śmietanki 30% 250 g. mascarpone(...)wody (nieco mniej wody niż w przepisie na opakowaniu).  Biszkopt przekroić na połowę. Wyłożyć masę śmietanową z pokrojonymi brzoskwiniami. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Pozostałą masą posmarować wierzch ciasta i boki. Brzoskwinie pokrojone w paski ułożyć na wierzchu ciasta i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce. *ciasto najlepiej przyrządzać w tortownicy, wtedy mamy pewność, że nam nic nie wypłynie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciastka francuskie z brzoskwinią 71

wyczarowanie deseru zajmie tylko 25 min i to razem z pieczeniem. Nic bardziej prostego - ciasto wystarczy pociąć na kawałki, ułożyć owoce i wstawić do piekarnika. Tym razem na cieście moje ogrodowe brzoskwinie. W formie kwadratów, bo tak było najszybciej :) Polecam serdecznie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 brzoskwiń cukier puder Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć na desce. Płat ciasta pociąć(...)skórkę (jeśli skórka jest miękka i ją lubicie, można zostawić). Na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć arkusz papieru do pieczenia lub matę teflonową. Ułożyć kwadraty z ciasta francuskiego. Na każdy kwadrat położyć połówkę brzoskwini rozcięciem na dół. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 0 C i piec około 12-15 min aż ciasto będzie złote. Wyciągnąć na kratkę

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto serowa Zośka 509

delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wlać ciasto na blaszkę (23x38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno blaszki) i piec w 180 stopniach C około 30 minut. Krem 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła 1 puszka brzoskwiń Mleko wymieszać z żółtkami, budyniem, cukrem i mąką ziemniaczaną(...)stopniowo dodawać zimny budyń stale ucierając. Odłożyć 3/4 masy i wymieszać ją z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Dodatkowo 50 g startej czekolady Składanie ciasta Ciasto serowe krem z brzoskwiniami ciasto orzechowe pozostały krem całość posypać startą czekoladą serowa Zośka

O kuchni z uczuciem
Placek brzoskwiniowy 166

pieczenia. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do wyłożonej papierem do pieczenia dużej prostokątnej formy przekładamy ciasto, na jego wierzch wykładamy równomiernie po całym cieście wcześniej pokrojone brzoskwinie. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 35-40 minut. Studzimy w piekarniku - ja tę czynność pominęłam :) Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera 166

Upał czy nie, coś słodkiego musi być. Dlatego dziś zapraszam Was na szybkie, proste ciasto, które można zrobić bez miksera. Moje mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką powstało kiedyś w drodze eksperymentu i bardzo lubię je piec, gdy nie mam czasu ani ochoty za długo stać w kuchni. W przygotowaniu jest naprawdę ekspresowe. No cóż... ja jednocześnie robiłam zupę ogórkową(...)przygotowywałam ten słodki wypiek i... jak zwykle wyszedł przepysznie. Zapraszam Was serdecznie na moje mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką, spróbujcie. Ja po upieczeniu zjadłam od razu dwa kawałki. Wraz z zimną ice tea była, to idealna słodka chwila odpoczynku. ... takiemu mlecznemu plackowi z brzoskwiniami i kruszonką ciężką się oprzeć ... zaraz po upieczeniu znikło pół blachy mojego ciasta Składniki

Słodkie okruszki
Sernik królewski z brzoskwiniami 935

Sernik królewski z brzoskwiniami  Sernik królewski z brzoskwiniami to pyszny, klasyczny, pieczony sernik z wiaderka na kruchym spodzie z kruszonką kakaową ścieraną na tarce. To idealne ciasto na święta i inne uroczystości. Zobaczcie przygotowanie sernika krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Sernik królewski z brzoskwiniami i kruszonką można przygotować z sera(...)wiaderka jest wysoki, słodki, delikatnie kremowy, idealnie pasuje do kawy lub herbaty. To wspaniałe ciasto z brzoskwiniami z puszki, idealne na Boże narodzenie, Wielkanoc, imieniny i inne okazje. Bardzo polecam, smacznego:) Sernik królewski z brzoskwiniami, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x36 cm: na ciasto: 500 g mąki pszennej (najlepiej krupczatki, ale zwykła też się nada), 2 całe jajka, 5 czubatych

Lekcje w kuchni
Kruche ciasto budyniowe z brzoskwiniami 101

Kruche ciasto w połączeniu z budyniem i orzeźwiającymi brzoskwiniami to świetny pomysł na deser na letnie popołudnie przy kawie. Wszystkim bardzo smakuje i każdy prosi o dokładkę :) Ciasto kruche: 4 szkl mąki 3 jajka 20 dag cukru 1 cukier waniliowy kostka margaryny 4 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 1l mleka 2 budynie śmietankowe 4 duże brzoskwinie cukier puder do posypania(...)dodać jajka rozbełtane z cukrami i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i ułożyć na blaszkę (24x36cm) posmarowaną masłem. Nakłuć widelcem i wstawić do lodówki. Drugą część ciasta zawinąć w folię i też schłodzić. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, wylać na ciasto. Brzoskwinie pokroić w ósemki. Ułożyć na budyniu. Drugą połowę

Smakołyki Asi
Brzoskwinia na cieście francuskim. 92

Brzoskwinia na cieście francuskim Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z czereśni Przepis na konfiturę znaleźć można na   tej stronie 1 brzoskwinia Białko jaja Cukier brązowy Sposób przygotowania Z ciasta wykrajamy prostokąty, zaginamy brzegi smarując je jednocześnie białkiem jajka i posypując cukrem. Na powstałych kopertach układamy  konfiturę z czereśni

Miód i pieprz
Ciasto makowe z brzoskwiniami. 52

Zachęcam do zrobienia pysznego makowego ciasta z rodzynkami i lekką cytrusową nutą. Jest czasochłonne, ale warto je zrobić przy okazji robienia makowców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto makowe z brzoskwiniami. Składniki Przygotowanie maku: 300 g suchego maku 1,5 szklanki mleka Składniki na spód: 100 g masła 100 g cukru pudru 150 g mąki krupczatki 3 jajka łyżeczka proszku(...)suchego patyczka). Galaretkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody, brzoskwinie osączamy na sitku. Kroimy na plasterki i układamy na wystudzonym cieście, zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 h. Smacznego. Artykuł Ciasto makowe z brzoskwiniami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
kostka rumowo-cynamonowa 138

Lekki cynamonowy biszkopt mocno nasączony rumem i przełożony kremem mascarpone z brzoskwiniami. Ciasto ma bardzo wyraźny smak, ładnie się kroi i elegancko wygląda.  Doskonale nada się na święta, przyjęcia i bardziej eleganckie okazje.  *foremka23*23 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 100 g rozpuszczonego(...)sztywno z cukrem pudrem a następnie zmiksować z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, przestudzić i zmiksować z kremem. Z kremu odłożyć dwie łyżki, resztę wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami i przełożyć ciasto. Wierzch posmarować odłożonym kremem i posypać cynamonem. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania