ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:15/245)

Brzoskwiniowiec 233

brzoskwiniową galaretką. Mówię Wam, pycha! Biszkopt mięciutki, z mojego niezawodnego przepisu. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 200ml. śmietanki 30% 250 g. mascarpone(...)wody (nieco mniej wody niż w przepisie na opakowaniu).  Biszkopt przekroić na połowę. Wyłożyć masę śmietanową z pokrojonymi brzoskwiniami. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Pozostałą masą posmarować wierzch ciasta i boki. Brzoskwinie pokrojone w paski ułożyć na wierzchu ciasta i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce. *ciasto najlepiej przyrządzać w tortownicy, wtedy mamy pewność, że nam nic nie wypłynie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Brzoskwiniowy Leśny Mech 71

Przepis na Brzoskwiniowy Leśny Mech  z Pszczółkami. Jest to przepyszne ciasto na szpinakowym biszkopcie , przełożone kremem śmietankowym , żelką brzoskwiniową , oraz galaretką . Całość ozdobiona  jest pokruszonym ciastem szpinakowym , na którym ułożone są połówki brzoskwiń imitujące pszczółki . Wypiek ten nie tylko świetnie wygląda, ale też wybornie smakuje. Jest łatwy do zrobienia i sprawia wiele radości podczas jego tworzenia(...)środka papierem do pieczenia. Na dolny blat szpinakowego ciasta wykładamy krem z galaretką i wygładzamy. Wylewamy tężejący mus brzoskwiniowy.  Przykrywamy drugim blatem ciasta szpinakowego. Lekko dociskamy. Wykładamy krem z mascarpone i wygładzamy powierzchnię. Posypujemy pokruszonym zielonym ciastem. Wstawiamy torcik do lodówki (najlepiej na całą noc) 4. Dekoracja 6 połówek brzoskwiń osuszamy ręcznikiem papierowym i dekorujemy tak, aby imitowały pszczółki

Rita creative
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 123

mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, 4 żółtka jaj i posiekane masło (lub margarynę). Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w stosunku 2/3 do 1/3. I schładzamy w lodówce. Rozgrzewamy nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Większą część ciasta wyciągamy i wykładamy na spód formy. Spód dziurkujemy widelcem. Rada: Spód warto podpiec około(...)koniec stopniowo cukier. Następnie dodajemy proszek budyniowy, cały czas miksując. Pod koniec dolewamy cienką strużką olej, miksujemy. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kostkę. Wykładamy na nasz spód. Naszą piankę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch układamy łatki z ciasta (kawałki ciasta zgniatamy w pacach tworząc cienkie łatki). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut

Słodkie okruszki
Ciastka francuskie z brzoskwinią 108

wyczarowanie deseru zajmie tylko 25 min i to razem z pieczeniem. Nic bardziej prostego - ciasto wystarczy pociąć na kawałki, ułożyć owoce i wstawić do piekarnika. Tym razem na cieście moje ogrodowe brzoskwinie. W formie kwadratów, bo tak było najszybciej :) Polecam serdecznie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 brzoskwiń cukier puder Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć na desce. Płat ciasta pociąć(...)skórkę (jeśli skórka jest miękka i ją lubicie, można zostawić). Na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć arkusz papieru do pieczenia lub matę teflonową. Ułożyć kwadraty z ciasta francuskiego. Na każdy kwadrat położyć połówkę brzoskwini rozcięciem na dół. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 0 C i piec około 12-15 min aż ciasto będzie złote. Wyciągnąć na kratkę

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto serowa Zośka 548

delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wlać ciasto na blaszkę (23x38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno blaszki) i piec w 180 stopniach C około 30 minut. Krem 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła 1 puszka brzoskwiń Mleko wymieszać z żółtkami, budyniem, cukrem i mąką ziemniaczaną(...)stopniowo dodawać zimny budyń stale ucierając. Odłożyć 3/4 masy i wymieszać ją z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Dodatkowo 50 g startej czekolady Składanie ciasta Ciasto serowe krem z brzoskwiniami ciasto orzechowe pozostały krem całość posypać startą czekoladą serowa Zośka

O kuchni z uczuciem
Placek brzoskwiniowy 204

pieczenia. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do wyłożonej papierem do pieczenia dużej prostokątnej formy przekładamy ciasto, na jego wierzch wykładamy równomiernie po całym cieście wcześniej pokrojone brzoskwinie. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 35-40 minut. Studzimy w piekarniku - ja tę czynność pominęłam :) Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik królewski z brzoskwiniami 981

Sernik królewski z brzoskwiniami  Sernik królewski z brzoskwiniami to pyszny, klasyczny, pieczony sernik z wiaderka na kruchym spodzie z kruszonką kakaową ścieraną na tarce. To idealne ciasto na święta i inne uroczystości. Zobaczcie przygotowanie sernika krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Sernik królewski z brzoskwiniami i kruszonką można przygotować z sera(...)wiaderka jest wysoki, słodki, delikatnie kremowy, idealnie pasuje do kawy lub herbaty. To wspaniałe ciasto z brzoskwiniami z puszki, idealne na Boże narodzenie, Wielkanoc, imieniny i inne okazje. Bardzo polecam, smacznego:) Sernik królewski z brzoskwiniami, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x36 cm: na ciasto: 500 g mąki pszennej (najlepiej krupczatki, ale zwykła też się nada), 2 całe jajka, 5 czubatych

Lekcje w kuchni
Kruche ciasto budyniowe z brzoskwiniami 144

Kruche ciasto w połączeniu z budyniem i orzeźwiającymi brzoskwiniami to świetny pomysł na deser na letnie popołudnie przy kawie. Wszystkim bardzo smakuje i każdy prosi o dokładkę :) Ciasto kruche: 4 szkl mąki 3 jajka 20 dag cukru 1 cukier waniliowy kostka margaryny 4 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 1l mleka 2 budynie śmietankowe 4 duże brzoskwinie cukier puder do posypania(...)dodać jajka rozbełtane z cukrami i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i ułożyć na blaszkę (24x36cm) posmarowaną masłem. Nakłuć widelcem i wstawić do lodówki. Drugą część ciasta zawinąć w folię i też schłodzić. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, wylać na ciasto. Brzoskwinie pokroić w ósemki. Ułożyć na budyniu. Drugą połowę

Smakołyki Asi
Brzoskwinia na cieście francuskim. 132

Brzoskwinia na cieście francuskim Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z czereśni Przepis na konfiturę znaleźć można na   tej stronie 1 brzoskwinia Białko jaja Cukier brązowy Sposób przygotowania Z ciasta wykrajamy prostokąty, zaginamy brzegi smarując je jednocześnie białkiem jajka i posypując cukrem. Na powstałych kopertach układamy  konfiturę z czereśni

Miód i pieprz
Szarlotka z brzoskwiniami + film 53

łyżka cukru wanilinowego 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 małe jabłka 1 łyżeczka cynamonu 3-4 połówki brzoskwiń z puszki cukier puder do posypania ciasta Przepis: Obrane ze skórki jabłka kroimy w małą kostkę. Pokrojone jabłka przekładamy do miski i łączymy z cynamonem. Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w ćwiartki. Do miski przekładamy(...)Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy łyżką. Do ciasta dodajemy pokrojone jabłka i całość razem łączymy. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy kawałki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 35-40 minut, po upieczeniu dokładnie

Smakowite Dania
Ciasto makowe z brzoskwiniami. 134

Zachęcam do zrobienia pysznego makowego ciasta z rodzynkami i lekką cytrusową nutą. Jest czasochłonne, ale warto je zrobić przy okazji robienia makowców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto makowe z brzoskwiniami. Składniki Przygotowanie maku: 300 g suchego maku 1,5 szklanki mleka Składniki na spód: 100 g masła 100 g cukru pudru 150 g mąki krupczatki 3 jajka łyżeczka proszku(...)suchego patyczka). Galaretkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody, brzoskwinie osączamy na sitku. Kroimy na plasterki i układamy na wystudzonym cieście, zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 h. Smacznego. Artykuł Ciasto makowe z brzoskwiniami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
kostka rumowo-cynamonowa 179

Lekki cynamonowy biszkopt mocno nasączony rumem i przełożony kremem mascarpone z brzoskwiniami. Ciasto ma bardzo wyraźny smak, ładnie się kroi i elegancko wygląda.  Doskonale nada się na święta, przyjęcia i bardziej eleganckie okazje.  *foremka23*23 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 100 g rozpuszczonego(...)sztywno z cukrem pudrem a następnie zmiksować z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, przestudzić i zmiksować z kremem. Z kremu odłożyć dwie łyżki, resztę wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami i przełożyć ciasto. Wierzch posmarować odłożonym kremem i posypać cynamonem. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto kora orzechowa 268

budyniu waniliowego w proszku 500 ml wody 200 ml soku z brzoskwiń 10 dkg cukru Poncz do nasączenia: 100 ml soku z brzoskwiń 50 ml wódki Jak przygotować ciasto orzechowo-kokosowe z masą budyniową . Ciasto: białka oddzielić od żółtek. Zółtka już w trakcie oddzielania od białek przełożyć do dwóch osobnych miseczek, tak aby w jednej były trzy żółtka w drugiej(...)brzoswinie z puszki i zalać je po wierzchu tężejąca galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Ciasto kora orzechowa Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto z brzoskwiniami i galaretką. Ciasto kora orzechowa Forma do pieczenia, której użyłam miała wymiary 27 na 36 centymetrów. Orzechy powinny być posiekane na bardzo małe kawałki. Ja użyłam do ich posiekania

mecooks
Seromakowiec z brzoskwiniami i kokosem 90

Przepis na przepyszny seromakowiec z brzoskwiniami i kokosem .  To niezwykłe ciasto, które wspaniale komponuje kruchość kakaowego ciasta z delikatnością sera, wyrazistym smakiem maku, aromatem kokosa i soczystością brzoskwiń, tworząc niepowtarzalny taniec smakowy na podniebieniu. Odkryj sekret tego efektywnego wypieku , bo nadszedł czas na świąteczne smakowanie w najlepszym wydaniu. Ten Seromakowiec   to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zaspokoi(...)Twoje słodkie pragnienia.  Nie czekaj dłużej, zrób ten pyszny  sernik z kokosem i brzoskwiniami, a później   podziel się ze mną swoimi wrażeniami.    Seromakowiec  z brzoskwiniami i kokosem SKŁADNIKI: (na foremkę 25x25 cm.) Kruche ciasto: mąka pszenna (3 szklanki) cukier (0,5 szklanki) masło (200 g) proszek dopieczenia (1 łyżeczka) żółtka (5 szt.) jogurt

RITA food channel