ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:20/245)

Szarlotka brzoskwiniowa 152

galaretkę,cynamon, dusić do momentu zmiękczenia.Odstawić do przestygnięcia.Okrągłą formę posmarować tłuszczem, większą część ciasta rozwałkować, wyłożyć spód. Jabłka przełożyć na ciasto, na wierzch położyć połówki brzoskwini. Ciasto, które nam zostało "porwać" na małe kluseczki i zrobić a'la kruszonkę na cieście.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopniach. Podawać do kawusi na śniadanie

pieprzny smaczek
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. 85

Przepis na pyszny sernik z brzoskwiniami. Sernik, którego nie może zabraknąć w święta jak i wiele rodzinnych uroczystości. Jest pyszny, delikatny i wyjątkowo smaczny. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Składniki Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 250 g masła miękkiego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)połączenia się składników. Masę serową wykładamy na wcześniej podpieczony spód. Na ser kładziemy brzoskwinie pokrojone na kawałki. (3 puszki brzoskwiń) Białka ubijamy z 0,5 szklanki drobnego cukru na sztywną pianę. Wykładamy na wierzch brzoskwinie pokrojone na kawałki. Na ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego, ciasta. Pieczemy około godziny w 180 C. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik ryżowy z brzoskwiniami 130

Kruche ciasto z masą z białego ryżu i galaretką z brzoskwiniami. Doskonałe ciacho na weekend do kawy. Nikt przecież nie powiedział, że jak ryż to musi być risotto i koniecznie na obiad ;). W deserach też się sprawdza!   Składniki: (na tortownicę o średnicy 18-20 cm)   Ciasto kruche: 110 g mąki pszennej 60 g zimnego masła(...)zimnego mleka 100 ml śmietanki kremówki 36% 125 g serka mascarpone 50 g twarogu, zmielonego dwukrotnie 1 łyżka cukru waniliowego   Dodatkowo: 1 duża brzoskwinia 1 galaretka pomarańczowa 400 ml wody     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Zbyt długie zagniatanie skutkuje twardym ciastem po upieczeniu! Ciasto

Nastoletnie Wypiekanie
Słoneczne ciasto kawowe 1331

kawą. 2. Żółtka, jajka i cukier roztrzepać na jednolitą masę. Dodać olej i mąkę, wymieszać. Na koniec połączyć z proszkiem zakwaszonym octem. Ciasto żółte wylać na białe, wyrównać łyżką. Piec ok. pół godziny. 3. Sok z brzoskwiń dopełnić wodą(...)było pół litra płynu, na nim ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać galaretkę, wymieszać i wystudzić. Masło ukręcić, dodając po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z brzoskwiniami 379

stylu, zawsze stosuję się do tych rad. Wychodzą wspaniale. Moja dzisiejsza wersja sernika z brzoskwiniami pachnie intensywnie wanilią i cytryną. Dodatkowo smaku nadają wiórki. Kruchy spód, sernik, brzoskwinie, beza, wiórki – idealne ciasto. Zajadali się nim nawet Ci, którzy nie lubią brzoskiń. Nie zapomnijcie tylko wyjąć na 3-4 godziny przed pieczeniem składników na masę serową z lodówki – muszą(...)szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mąki (2 szklanki) 150 g masła

Poezja smaku
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju 151

Kolejne szybkie, bo "ukręcone" w 5 minut ciasto. Tym razem to ciasto na oleju rzepakowym, do którego dodałam świeże brzoskwinie oraz odrobinę aromatycznego cynamonu, który nadał ciastu fajny smak;)) Składniki: 4 jajka,  2 szklanki mąki pszennej,  czubata szklanka cukru,  3/4 szklanki oleju rzepakowego,  łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej,  łyżeczka cynamonu(...)pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsypać cynamon, wymieszać. Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń. Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami 119

sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem.  Drzewko brzoskwiniowe pięknie obrodziło w tym roku, ciasto z dodatkiem owoców brzoskwini jest bardzo smaczne! Upiekłam więc ciasto z brzoskwiniami. Składniki: * 2 szklanki mąki * 1 szklanka cukru * 4 jajka rozm. L * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego * 3/4 szklanki oleju * kilka brzoskwiń * cukier puder Całe jajka(...)Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm. Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu. Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 202

Zapraszam dziś na pyszne ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami. Użyłam brzoskwiń i jabłek. Ciasto drożdżowe jest w sam raz na taką pogodę jak dziś... Składniki: 1/2 kg mąki 40 g świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka niecałe 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 kostki masła roztopionego 1 jajko szczypta soli 2 jabłka 2 brzoskwinie Kruszonka: 2 duże łyżki mąki

Kuchnia domowa Ani
Makowa Panienka 106

serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny 5 łyżek syropu z brzoskwiń Polewa: 200g białej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30-36% Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie pół szklanki syropu z brzoskwiń opcjonalnie owoce lub orzeszki do ozdoby wierzchu ciasta       *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ciągle miksując dodajemy po łyżce(...)łyżką, nie mikserem! *** *** Dodajemy mak i ponownie mieszamy łyżką *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja blaszka ma wymiary 32×22 cm ) *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez 40-45 minut . Studzimy, przekrawamy wzdłuż na dwa blaty i nasączamy syropem z brzoskwiń *** *** Przygotowujemy krem. Brzoskwinię odsączamy na sitku z syropu (syropu

Blog z Apetytem
BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! 206

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA to jedno z ulubionych naszych ciast, jest delikatna i lekka, jak chmurka. Delikatna i puszysta bita śmietana i słodkie brzoskwinie. Ciasto idealne na Wielkanoc. Rolada kokosowa to ciasto, które znika ze stołu od razu!  PRZEPIS NA BEZOWĄ ROLADĘ KOKOSOWĄ SKŁADNIKI: - 3 jaja kurze rozmiar L - 80 g cukru pudru - 80 g wiórków kokosowych - 1 łyżka skrobi(...)cienkim strumieniem żelatynę i ubijaj dalej, dodaj cukier i wymieszaj masę. Delikatnie rozwiń roladę nałóż masę i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Roladę zroluj i owiń papierem tak jak cukierka. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Gotowe!  Pyszne ciasto na Wielkanoc.  Więcej przepisów na WIELKANOC ZNAJDZIESZ TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 125

pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie waniliowe 1 szkl cukru otarta skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 1 margaryna 6 jajek puszka brzoskwiń Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć(...)dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok. Na koniec ubitą pianę z białek. Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku. Piec przez godzinę w temp 180 st Sernik wyjąć z formy kiedy wystygnie

Gotowanie jest łatwe
Budyniowiec z brzoskwiniami i kruszonką 82

Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis na super ciasto. Wykonane w dużej formie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na większe imprezy. Z reguły takie ciasta zapewne robicie z budyniem śmietankowym, lecz ja oczywiście przełamałam stereotypy i dałam czekoladowy (bez dodatku(...)cukru). Kolejnym krokiem, aby ciasto było nieco zdrowsze, dałam świeże brzoskwinie, a nie z puszki. I na koniec zamiast zwykłej pszennej mąki użyłam mąki gryczanej oraz owsianej. Nie wielkie zmiany potrafią wnieść nieco więcej wartości odżywczych nawet w ciasto i zniwelować trochę zawartość cukru. Nawet cukier puder to zmielony słodzik. :) Forma w jakiej wykonałam ciasto 35x25 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Budyniowiec z brzoskwiniami i kruszonką 131

Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis na super ciasto. Wykonane w dużej formie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na większe imprezy. Z reguły takie ciasta zapewne robicie z budyniem śmietankowym, lecz ja oczywiście przełamałam stereotypy i dałam czekoladowy (bez dodatku(...)cukru). Kolejnym krokiem, aby ciasto było nieco zdrowsze, dałam świeże brzoskwinie, a nie z puszki. I na koniec zamiast zwykłej pszennej mąki użyłam mąki gryczanej oraz owsianej. Nie wielkie zmiany potrafią wnieść nieco więcej wartości odżywczych nawet w ciasto i zniwelować trochę zawartość cukru. Nawet cukier puder to zmielony słodzik. :) Forma w jakiej wykonałam ciasto 35x25 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
ciasto jajko sadzone na leśnym mchu 242

pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw suchego patyczka, przez ok. 25-30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto się wystudzi ścinamy wierzchnią skórkę. składniki ma masę z serków homogenizowanych: 600 g serka(...)sztywno i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i mieszamy, gdyby masa była za rzadką wkładamy ją do lodówki i lekko tężejącą wylewamy na ciasto. Układamy połówki brzoskwiń i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. składniki na wierzchnią galaretkę: 2 galaretki przeźroczyste 600 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Lekko

Domowy Smak Jedzenia