ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:25/211)

Sernik z brzoskiwniami 150

łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze  pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka brzoskwiń 1 gorzka czekolada Sposób wykonania ciasta:  Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blasze, u mnie 25 x 40 i podpiec w temperaturze 180 stopni(...)cukrem , dodać całe jajka i ponownie utrzeć, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę, zapach i  cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wylać na ostudzone ciasto.   Pokroić brzoskwinie w kostki i ułożyć na masę serową. Na koniec zetrzeć na tarce  schłodzoną drugą część ciasta Wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godzinę w temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Tort prezydent 132

Długo zabierałam do zrobienia tego tortu, bo jest dość czasochłonny i baaardzo kaloryczny 😉 Maślano-budyniowy krem i brzoskwinie w galaretce kojarzą mi się z ciastami sprzed lat. Ciasto warte wypróbowania

Bullio
Sernik z brzoskwiniami i kakao 154

białka, które pozostały z ciasta 0,5 szkl. cukru Instrukcje Na stolnicę przesiewamy mąkę i kakao, siekamy masło z cukrem, proszkiem i żółtkami. Szybko wyrabiamy ciasto, dzielimy na pół i każdą część owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Składniki możemy również umieścić w malakserze i szybko wyrobić. Jedną część zimnego, twardego ciasta ścieramy na tarce(...)szklanki drobnego cukru. Ubijamy na sztywno. Wykładamy na brzoskwinie Na ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego, ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa stężeje. Artykuł Sernik z brzoskwiniami i kakao pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
MAKOWIEC Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 127

manny SER: 1 kg zmielonego sera szklanka cukru 2 jajka 25 dag masła 2 budynie waniliowe sok z połowy cytryny lub ulubiony aromat ORAZ: 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń WYKONANIE: CIASTO: Składniki na ciasto siekamy i zarabiamy, jeśli nie możemy zagnieść ciasta wlewamy troszkę zimnej wody. Schładzamy przez ok. 0,5 godziny. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy(...)Równo rozprowadzamy. Pieczemy ok 50 - 60 minut.  Sernik odstawiamy aż przestygnie. WIERZCH CIASTA: Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie kroimy w plasterki, rozkładamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką, chowamy do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Galaretki możemy zrobić na wodzie z brzoskwiń i uzupełnić wodą tak, żeby były 3 szklanki

Pani na deser
Ciasto z brzoskwiniami 67

Maślane, puszyste i wilgotne.. Takie jest właśnie najlepsze ciasto z brzoskwiniami na lato. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na szybki placek z brzoskwiniami. - tylko kilka składników - można też użyć brzoskwiń z puszki - ciasto ucierane bez ubijania osobno białek

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 112

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę o wymiarach 25,5 x 12, 5 cm Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 107

owoców, pamiętajcie jednak, aby były one odsączone z soku. Zbyt mokre owoce mogą spowodować zakalec. Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na keskówkę Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki brązowego cukru sok z jednej pomarańczy

Kulinarne przygody Gatity
Super ciacho :) 133

Cześć :) Dzisiaj zamiast śniadanka polecamy wspaniałe ciasto, które uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier(...)odlać 1/2 szklanki i wymieszać budynie. Resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut, bez termoobiegu przy włączonej dolnej grzałce. Po lekkim przestygnięciu, ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć

vegetanie
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 244

Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie. Dziś zapraszam Was na bardzo szybkie i niezwykle proste ciasto z owocami. Uwielbiane przez całą moją rodzinę – dzieci najczęściej łapią je w rączkę i … się zajadają Idealne do kawy czy herbaty, doskonałe na piknik. Do przygotowania ciasta potrzeba zaledwie kilka składników. Możecie dodać dowolne owoce. U mnie dziś(...)brzoskwinie z puszki, które zostały mi z innego ciasta. Do tego mąka, cukier, jajka, kakao i coś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale  z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze

Słodkie okruszki
Tarta z brzoskwiniami 114

drobne zmiany. Forma do tarty 26 cm Składniki: Ciasto: 250 g mąki 200 g masła (zimnego) 100 g cukru pudru 2 żółtka Nadzienie: 1 kg brzoskwiń 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: Wszystkie podane składniki szybko zagnieść ze sobą na gładkie ciasto. Podzielić je na 2 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę(...)połowę ciasta i rozwałkować na kształt koła. Za pomocą wałka delikatnie przenieść ciasto do formy i delikatnie docisnąć. Brzegi "obciąć" za pomocą wałka. Ciasto nakłuć widelcem i włożyć ponownie do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie : Brzoskwinie obrać (można też je sparzyć i ściągnąć skórkę), wyjąć pestkę i pokroić w grube plastry. Do pokrojonych owoców wsypać cukier i mąkę ziemniaczaną

My simple kitchen
Słodkie środy - Sernik z brzoskwiniami i czekoladą 139

nutą czekolady. Tej pozycji nie może zabraknąć również u nas. Ciasto idealne na rodzinne spotkanie, a także jako słodkość do popołudniowej kawy.  Sernik z brzoskwiniami i czekoladą SKŁADNIKI : ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 5 żółtek 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg sera (wiaderko(...)Masę serową wykładamy na ciasto. Na masie serowej układamy plastry brzoskwiń. Pianka: do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy pozostałe ciasto i ścieramy na wierzch na dużych oczkach. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez 60-65 minut. Polewa: śmietanę podgrzewamy dodajemy czekoladę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto brzoskwiniowe z toffi 272

Wasze wypieki na Dzień Matki? Ja upiekłam ciasto z kakaowym biszkoptem, przekładane śmietaną z brzoskwiniami, a na wierzchu z pysznym, słodkim toffi. Lubię eksperymentować i łączyć ze sobą różne smaki. To zestawienie uważam za strzał w dziesiątkę. Ciasto jest bardzo pyszne. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao(...)ubitych jajek wlać wodę, przesiać składniki sypkie i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać górę, włożyć do piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia po czym przekroić na dwa placki. Masa brzoskwiniowa: Do garnuszka wlać 140 ml soku odsączonego z brzoskwiń i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Brzoskwinie dobrze odsączyć

Passions hobbies life
Ciasto jogurtowe z karobem i brzoskwiniami ( ciasto bezglutenowe) 120

Ciasto z brzoskwiniami z karobem. Doskonale zastępuje kakao. Ciasto na mąkach gryczanej i ryżowej. szklanka mąki grycanej szklanka mąki ryżowej 6 jaj 2 łyżki karobu laska wanilii 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru lub cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego duże opakowanie jogurtu Zott lub 2 małe cukier puder do posypki 3 ładne miekkie brzoskwinie.  duża tortownica Oddzielić(...)przemian mąkę (mąki można razem połączyć)  i łyżkę piany. ( Ja mąki dodatkowo zmieszałam z proszkiem do pieczenia i przesiałam). Dodać 2 łyżki karobu. Ciasto wylać na przygotowaną tortownicę, na wierzch układając połówki brzoskwiń. Piec w 180 ok 50-60 minut

AZgotuj!
Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 216

rozcieramy palcami do uzyskania drobnej kruszonki. Teraz dodajemy jajko i tyle mleka, by zagnieść gładkie ciasto. Chłodzimy około 30 minut. MASA SEROWA: 500 g trzykrotnie zmielonego twarogu 75 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek) 50 ml mleka 1 jajko 5 połówek brzoskwiń (z syropu) pokrojonych w 1 cm paski      Wszystkie składniki na masę serową (oprócz(...)wykładamy papierem do pieczenia. Kakaowe ciasto wałkujemy i wykładamy nim spód i rant blaszki. Na spód wykładamy masę serową i równomiernie rozkładamy brzoskwinie, a na nie ścieramy jasne ciasto. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia, czyli około 40-50 minut. Po wystudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem na bazie soku z cytryny

Rozpustne gotowanie
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 178

TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki: Ciasto: około 500g ciasta francuskiego – użyłam dwa opakowania ciasta francuskiego każde po 275g Lukier do ciasta: 150g cukru pudru około 4-6 łyżek likieru advocaat Masa owocowa: 1 puszka moreli w syropie lub brzoskwiń (puszka około 850ml) 250ml puree/soku z marakui (można zastąpić sokiem brzoskwiniowym lub bananowym, ananasowym) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(...)schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 250g serka mascarpone Dodatkowo: około 40-50g mlecznej lub gorzkiej czekolady Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 210C na funkcji góra – dół. 2. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego okrąg o średnicy około 26cm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie

Mała Cukierenka