ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:30/245)

Leśny mech z brzoskwiniami 191

Leśny mech z brzoskwiniami i czekoladową chrupką to przepyszne i bardzo efektowne ciasto, które polecam każdemu. Pięknie prezentuje się na stole, jest wyjątkowe w smaku i wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu. Artykuł Leśny mech z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 177

solą na sztywno. Miksujemy dodając stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie mieszamy przy pomocy szpatułki dodając stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mak i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Przekrawamy na 2 blaty, najlepiej drugiego dnia(...)masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy 1/2 masy orzechowej. Następnie wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim blatem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką 168

Kiedy przeczytacie, że do ciasta dodałam brzoskwinie z puszki w samym środku sezonu na cudne, kolorowe i soczyste owoce, pomyślicie, że to jakiś żart. Tłumaczę (się) więc :) To żaden żart, to życie. Czasami tak bywa, że nie można wyjść z domu, bo dziecko śpi i jak nigdy śpi akurat dwie godziny. A za te dwie godziny mniej więcej już goście

bistro mama
Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką 41

opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1  100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka brzoskwiń w syropie Składniki na beze: 5 białek 200g cukru szczypta soli  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z brzoskwiniami przepis: Kruche ciasto-mąkę przesiać przez sito razem  z proszkiem do pieczenia.. Schłodzone masło pokroić w kostkę . Do miski wsypać mąkę, proszek(...)minutach można przykryć wierzch sernika folią aluminiową ,by z góry ciasto kruche zbytnio się nie przypiekło Po upieczeniu zostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku. Jak przestygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem i włożyć do lodówki ,aby masa serowa stężała.Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami + film 36

Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami to pyszny deser, idealne połączenie smaków i tekstur, które naprawdę zaskoczą wasze podniebienia. Jest to pyszne ciasto bez pieczenia idealne dla osób które nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale jednocześnie chcą przygotować coś pysznego i efektownego. W tym przepisie użyłam herbatników jako bazy, którą następnie pokryłam prażonymi jabłkami, kremem z mascarpone(...)galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń układamy na herbatnikach. Lekko tężejącą galaretką wlewamy na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto kora orzechowa 171

Ciasto wymaga czasu, ale warto go przygotować. Przepis zaczerpnięty z bloga żródło Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka(...)kremie, przykryć resztą kremu, wyrównać. Drugi blat biszkoptu, ułożyć na kremie, lekko docisnąć. Brzoskwinie pokroić, ułożyć na cieście. Galaretki rozmieszać w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie na cieście, zalać tężejącą galaretką, odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
sernik z brzoskwiniami 110

Sernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Idealne ciasto na kruchym spodzie i z kruszonką, a w środku kremowa masa serowa, brzoskwinie i delikatna pianka. Tradycyjny przepis na pyszny sernik .     składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 200 g masła 5 żółtek 3-4 łyżki gęstej śmietany(...)połączenia składników. Brzoskwinie wyjmuję z puszki, osączam z nadmiaru soku i kroję w kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Na koniec wsypuję mąkę ziemniaczaną i miksuję jeszcze około 1 minuty. Na kruchy spód wykładam masę serową, na której równomiernie rozkładam pokrojone w kostkę brzoskwinie i przykrywam pianą z białek. Drugą część ciasta ścieram na wierzch na tarce

babka w formie
BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER 133

przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki. Moje owoce były z działki, więc tylko je umyłam, nie obierałam ze skórki. Składniki: 600 g dojrzałych brzoskwiń sok z połówki cytryny 55 g cukru brązowego(...)naczynia żaroodpornego. Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję mąkę, cynamon, cukier, pokrojone w kostkę masło. Składniki łączę dłońmi do momentu uzyskania konsystencji kruszonki , możesz użyć robota kuchennego lub noża. Brzoskwinie obsypuję kruszonką, ciasto wkładam do piekarnika na około 30 minut. Artykuł BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
Ciasto Pani Zebra – pyszny jogurtowiec bez pieczenia 79

ładnie prezentuje się na stole, a dzieci za nim szaleją. Zamiast truskawek na wierzch można dać inne owoce jakie mamy pod ręką: maliny, borówki czy nawet brzoskwinie z puszki.   Składniki na ciasto Pani Zebra: Masa jogurtowa: 800 g jogurtu naturalnego 100 g cukru 330 g śmietany 18% 250 g mascarpone 1,5 łyżki kakao 4 pełne łyżki żelatyny(...)ostrożnie wylewamy galaretkę. Ciasto z powrotem wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby dobrze zastygło. Ciasto Pani Zebra – pyszny jogurtowiec bez pieczenia Zobacz inne przepisy na ciasta na zimno: Słodka Karolinka – ciasto bez pieczenia Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia Śmietanowiec z truskawkami – ciasto bez pieczenia Sernik na zimno z brzoskwiniami Artykuł Ciasto Pani Zebra

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto jajko sadzone, czyli pianka z maślanki z brzoskwiniami i galaretką 137

Ciasto wygląda naprawdę realistycznie i zapewniam, że świetnie zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Zresztą możecie je zrobić bez okazji, ponieważ przyjemnie orzeźwia oraz pysznie smakuje. Jest też bardzo delikatne i niezwykle proste w przygotowaniu! Delikatna pianka idealnie komponuje się z dodatkiem brzoskwiń i rześką galaretką. Aj... koniecznie spróbujcie! (Forma o wymiarach 21,5 x 27 cm) Masa maślankowa(...)maślankową oraz równomiernie ułożyć połówki brzoskwiń uprzednio odsączonych z syropu. Owoce delikatnie docisnąć, żeby odrobinę "wbiły się" w piankę. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować galaretę na wierzch .   Galaretkę rozmieszać w 500 ml gorącej wody i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Następnie lekko zastygniętą galaretkę przelać na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do lodówki

Di gotuje
Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 564

rozpuści. Odstawić do całkowitego ostudzenia. 10. Brzoskwinie osączyć i 5-6 połówek pokroić na kawałeczki, resztę brzoskwiń zostawić do dekoracji. 11. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder i ubić, ale nie na bardzo sztywno. Dodać ser i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Następnie cały czas mieszając mikserem wlać ostudzoną galaretkę. Dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać szpatułką (jeśli masa będzie(...)minuty w chłodne miejsce; masa będzie bardzo szybko tężeć). 12. Krem serowy wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 13. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Ostrożnie zdjąć obręcz, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ciasto położyć na paterze. 14. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix i ubić. Przełożyć

Mała Cukierenka
Ciasto jajko 209

Pierwszy raz spróbowałam tego ciasta na imieninach u cioci. Było tak pyszne, że od razu poprosiłam o przepis i w kolejny weekend przygotowałam je u siebie

Prosty przepis na
ROLADA BISZKOPTOWA Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 180

instagramie 3 piękne skrzynie brzoskwiń, które dostałam od sąsiadki. Część przerobiłam na dżemy i kompoty, a z reszty upiekłam kilka pysznych ciast, którymi zasłodzę Wam bloga ! Dziś zapraszam na pyszną roladę biszkoptową z nadzieniem serowym i brzoskwiniami. Lekka, nie przesadnie słodka, idealna na upalny dzień. Robi się ja błyskawicznie i smakuje genialnie! Ps. brzoskwinie możecie oczywiście zastąpić innymi ulubionymi owocami

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane na kefirze z jabłkiem i brzoskwinią 77

Proste i szybkie ciasto ucierane na kefirze z jabłkiem i brzoskwinią.  Idealne do kawy czy kubka mleka. Wyszło przepyszne, takie delikatne i  wilgotne. Po prostu rozpływało się w ustach.  Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 ml kefiru 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka  cukru waniliowego(...)miksowania wlewam olej i kefir. Następnie do masy wsypuję mąkę i na najniższych obrotach miksuję do połączenia składników. Jabłka i brzoskwinie obieram, kroję w kostkę i posypuję cukrem cynamonowym, mieszam. Tortownicę 26 cm wykładam papierem do pieczenia przekładam ciasto i na wierzch układam owoce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 °C i piekę przez 45-50 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sylwestrowy TORT Szampański 100

Sylwestrowy TORT Szampański – Nowy, pyszny tort w Małej Cukierence. Wygląda fantastycznie, będzie idealny na Sylwestra i zbliżający się karnawał. Tort jest z winem musującym, brzoskwiniami i śmietanką. Jest wilgotny, waniliowy, bardzo smaczny. Tort można dowolnie udekorować, nie trzeba używać barwników spożywczych w sprayu. Brzegi można posypać płatkami migdałowymi, posiekanymi orzechami, czekoladą. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)350g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g 1 galaretka pomarańczowa w proszku 180ml gorącej wody 150ml słodkiego wina musującego (szampana) 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) Do nasączenia: 80ml syropu po brzoskwiniach (z puszki) 90-100ml słodkiego wina musującego (szampana) Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury brzoskwiniowej

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania