ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:35/245)

Sernik z brzoskwiniami 72

puszkę brzoskwiń 1 szklanka cukru Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy.¾ części ciasta rozwałkowujemy na blaszce a pozostałą częśc wkładamy do lodówki.   Jajo,budyń,cukier i margarynę ucieramy na gładką masę.Dodajemy przeciśnięty przez praskę ser i mieszamy.Masę serową wykładamy na ciasto. Na ser układamy brzoskwinie odsączone z zalewy i pokrojone w ćwiartki. Białka (zostaną(...)potrzebujemy same żółtka do ciasta ) ubijamy z cukrem .Pianę wykładamy na brzoskwinie a na nią ścieramy resztę ciasta schłodzonego w lodówce.Pieczemy   w 160°C ok.45-50 minut.  S macznego

Przepisy mojej mamy
Rustykalna tarta z brzoskwiniami. 94

zawsze znajdziecie kulkę kruchego ciasta. Niepozorna, a okazuje się jak znalazł, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale też nieoceniona, podczas odwiedzin niespodziewanych gości. Rustykalna tarta z brzoskwiniami, inaczej galette to ciasto z dużą ilością słodkich, soczystych owoców ułożonych na cienkim, rozpływającym się w ustach cieście. Deser jest nieduży. W sam raz, żeby zaraz po upieczeniu, w gronie(...)się ochotę zwolnić i usiąść na dłużej. Koniecznie spróbujcie! Napiszcie w komentarzach jak minęły Wam wakacje. Miłego dnia! Print Rustykalna tarta z brzoskwiniami Rustykalna tarta z brzoskwiniami, inaczej galette, to ciasto z dużą ilością słodkich, soczystych owoców ułożonych na cienkim, rozpływającym się w ustach cieście z oryginalnym ziołowym akcentem. Course FIT deser Keyword brzoskwienie, cukeir kokosowy, fit deser, mąka orkiszowa

Fitsweet.me
czekoladowa niedziela #4 - jaglane brownie w wersji light 177

rzepakowego ~1/2 szklanki jogurtu naturalnego (w oryginale śmietana kremówka) ~1/2 szklanki fruktozy (lub szklanka cukru/ksylitolu) ~1/2 szklanki kakao ~łyżeczka proszku do pieczenia (jeśli ciasto ma być bezglutenowe musicie użyć bezglutenowego proszku do pieczenia!) ~200-250g brzoskwiń Zagotować wodę, dodać sól i kaszę, gotować do momentu aż kasza nie wchłonie całej wody (ok. 15-20 minut). Ostudzić. Zmiksować blenderem/mikserem(...)jogurt, wymieszać z kaszą i dopiero wtedy zmiksować). Dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz brzoskwiń) i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę. Brzoskwinie pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście skórkami do dołu. Piec w temp. 180*C przez 50-60 minut (jeśli wierzch będzie się zbytnio przypiekał można przykryć go folią aluminiową). Po wyłączeniu piekarnika

chili & sugar
Sernik z brzoskwiniami i orzechową bezą 210

cukru 2 duże jajka 2 żółtka 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 1/2 szkl oleju rzepakowego 1,5 op. budyniu śmietankowego (60 g) duża puszka brzoskwiń Beza orzechowa: 5 białek (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 1 szkl cukru pudru 150 g orzechów włoskich, zmielonych Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto. Wykleić(...)lodówki na ok. 2 godziny przed użyciem. Wszystkie składniki masy serowej krótko zmiksować do połączenia, dodając pod koniec pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Powstałą masę wylać na podpieczony i ostudzony spód ciasta. Piec w 160-170 st.C przez ok. 45-50 minut. Pod koniec tego czasu przygotować bezę orzechową: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo

Nastoletnie Wypiekanie
Łąka z kurczaczkami - Wielkanocne ciasto szpinakowe 59

szpinakowe , to nic innego jak leśny mech  w innej odsłonie. Ciasto przełożone jest kremem śmietankowym wzbogaconym kawałkami owoców - banana i brzoskwiń. Udekorowane żółtymi jajeczkami czekoladowymi, motylkami cukrowymi i połówkami brzoskwiń imitującymi kurczaczki. Jest to bardzo ładne ciasto   idealne na święta wielkanocne , a w  smaku delikatne i niesamowicie smaczne.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ł ą ka z kurczaczkami(...)szklanki) * ewentualnie sok po brzoskwiniach cukier puder (1 łyżeczka) sok z cytryny (4 łyżki) Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 36% (600 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (4 łyżki kopiaste) żelatyna (4 łyżeczki płaskie) woda gorąca (1/4 szklanki) 1 banan 1 duża puszka z brzoskwiniami (z czego 5 połówek brzoskwiń odkładamy do dekoracji) Dekoracja: brzoskwinie z puszki (5 połówek) oczka

Rita creative
Drożdżówki z kruszonką na oleju rzepakowym 134

Ciasto, w trakcie wyrabiania jest klejące, ale właśnie to gwarantuje, że drożdżówki są leciutkie i delikatne. Do samych drożdżówek nie dodajemy dużo cukru, ale brzoskwinie i truskawki wraz z kruszonką są idealnym uzupełnieniem całości. Drożdżowe ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem, uwielbiałam jak Mama je robiła i zawsze próbowałam je jeszcze gorące. Oczywiście i tym razem nie było inaczej, zarówno(...)minut. Po tym czasie dodać przesianą mąkę, sól i cukier wanilinowy i jajko. Zagnieść kulę, odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Składniki na kruszonkę wymieszać. Truskawki wymieszać z brzoskwiniami. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Każdy kawałek formować w kulę, rozpłaszczyć dłonią. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie rozpłaszczyć środek dłonią, nakładać porcję owoców i kruszonki Piec

dom-agi.pl
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 186

Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g herbatników kakaowych 1 puszka mleczka skondesowanego słodzonego 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Masa kajmakowa: 600ml kremówki 500g mascarpone 100ml mleka 3 czekolady karmelowe 3 czubate łyżki żelatyny 100ml wody   Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
Sernik z brzoskwiniami! 146

Kakaowy sernik z brzoskwiniami i bezą- mój ulubiony smak! Uwielbiam ten typ serników, kremowe z soczystymi i mokrymi brzoskwiniami, mięciutką pianką z bezy i kakaowym ciastem. Niewątpliwie mój smak z dzieciństwa! Polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 350 g mąki pszennej - 175 g masła - 3 żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy(...)białka  - 3 łyżki cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia

SMYKWKUCHNI
Ciasto Cappuccino z Owocami 154

blat biszkoptowy+ nasączenie   ½ kremu z kawą blat biszkoptowy z otworami borówka  i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką   ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta   owoce brzoskwini i  galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta
CIASTO Z BRZOSKWINIĄ I JABŁKAMI 170

SKŁADNIKI: 2 1/2 szklanki mąki 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju kokosowego 700 g jabłek 300 g brzoskwiń 2 łyżki cynamonu 3 białka+ 1 łyżka cukru do posmarowania ciasta Jajka ubić z cukrem, dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszać pomału i nie za długo. Ciasto przełożyć do formy

harrisa
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 113

możemy rozetrzeć masło z mąką – rękami. Gdy już stworzy nam się kruszonka dodajemy wodę i szybko zagniatamy ciasto rękami, robimy kulkę – lekko spłaszczoną i owijamy ją folią spożywczą. Umieszczamy kulkę w lodówce na 1 godzinę.   Pozostałe składniki: brzoskwinie z puszki galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki 30% schłodzonej(...)pieczemy w 180 stopniach przez 5-8 minut – aż ciasto zacznie się rumienić.   Masa: Do miski wlewamy śmietankę 30 % kiksujemy, dodajemy mascarpone, mleko skondensowane – miksujemy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Miksujemy. Wykładamy masę na chłodną tartę. Wkładamy do lodówki by masa trochę stężała. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną Mniam.   Artykuł Tarta

MojaQchnia.pl
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 146

Najlepszy sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, jaki do tej pory jadłam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i odpowiednie na każdą okazję. Sernik jest o umiarkowanej słodyczy, przyjemnym delikatnym środku i z bardzo kruchym ciastem. Na pewno się powtarzam, ale dobry sernik wychodzi tylko z dobrego białego sera twarogowego półtłustego lub tłustego. Jeśli nie macie sprawdzonego sera do robienia serników(...)przyjęciu. Ilość porcji: 20 - 24 porcje Czas przygotowania: 80 minut + czas chłodzenia Forma o wymiarach 24 cm x 34 cm x 7 cm. Składniki na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła (schłodzić) 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera twarogowego 3 jajka

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe z serem i owocami 163

Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 3 jajka 50g świeżych drożdży 50g masła 16g cukru waniliowego Masa serowa: 0,5kg mielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki i maliny(...)cukier waniliowy *** *** Do suchych składników dodajemy masę jajeczną z drożdżami i całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy jeszcze ciepłe rozpuszczone masło i mieszamy do czasu połączenia się wszystkich składników *** *** Ciasto przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odkładamy do wyrośnięcia – na pół godziny w ciepłe miejsce *** *** W międzyczasie przygotowujemy masę serową: Do sera dodajemy żółtka, cukier oraz budyń (proszek

Blog z Apetytem
Ciasto z brzoskwiniami, czyli Peach Cobbler w bezglutenowej wersji 96

pieczenia i wsypujemy cukier. Mieszamy i dolewamy olej, mleko i ekstrakt z wanilii. Całość mieszamy i wylewamy na ceramiczna foremkę posmarowana olejem. Gotowe brzoskwinie razem z pozostałym syropem wylewamy przez środek foremki na ciasto i nie mieszamy (niech same “rozpłyną się” na boki). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy przez około 40 minut albo(...)miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Ciasto z brzoskwiniami, czyli Peach Cobbler w bezglutenowej wersji pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Ciasto łaciate z masą serową i galaretką 547

czerwony kisiel Masa serowa: 50 dag serka homogenizowanego śmietankowego lub waniliowego 1 opakowanie galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. W osobnych miskach ubić ciasta na biszkopty. 2. Gotowe ciasta nakładać na przemian łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec w 180 st.C przez 30-40 minut - do suchego patyczka(...)połączyć z serkiem i dokładnie wymieszać. 4. Biszkopt przekroić na dwa blaty. Wyłożyć 1/4 masy. ułożyć okrągłe biszkopty. Wyłożyć połowę masy. Przykryć biszkoptem. Wierzch posmarować pozostałą masą. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać pomarańczową tężącą galaretką. 5. Ciasto schłodzić. Okrągłe biszkopty pod wpływem masy serowej będą mięciutkie. Smacznego!!! Źródło: Ciasta Siostry Anastazji

Kuchnia domowa Ani