szpinakowe , to nic innego jak leśny mech w innej odsłonie. Ciasto przełożone jest kremem śmietankowym wzbogaconym kawałkami owoców - banana i brzoskwiń. Udekorowane żółtymi jajeczkami czekoladowymi, motylkami cukrowymi i połówkami brzoskwiń imitującymi kurczaczki. Jest to bardzo ładne ciasto idealne na święta wielkanocne , a w smaku delikatne i niesamowicie smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ł ą ka z kurczaczkami(...)szklanki) * ewentualnie sok po brzoskwiniach cukier puder (1 łyżeczka) sok z cytryny (4 łyżki) Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 36% (600 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (4 łyżki kopiaste) żelatyna (4 łyżeczki płaskie) woda gorąca (1/4 szklanki) 1 banan 1 duża puszka z brzoskwiniami (z czego 5 połówek brzoskwiń odkładamy do dekoracji) Dekoracja: brzoskwinie z puszki (5 połówek) oczka
Rita creativeCiasto, w trakcie wyrabiania jest klejące, ale właśnie to gwarantuje, że drożdżówki są leciutkie i delikatne. Do samych drożdżówek nie dodajemy dużo cukru, ale brzoskwinie i truskawki wraz z kruszonką są idealnym uzupełnieniem całości. Drożdżowe ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem, uwielbiałam jak Mama je robiła i zawsze próbowałam je jeszcze gorące. Oczywiście i tym razem nie było inaczej, zarówno(...)minut. Po tym czasie dodać przesianą mąkę, sól i cukier wanilinowy i jajko. Zagnieść kulę, odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Składniki na kruszonkę wymieszać. Truskawki wymieszać z brzoskwiniami. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Każdy kawałek formować w kulę, rozpłaszczyć dłonią. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie rozpłaszczyć środek dłonią, nakładać porcję owoców i kruszonki Piec
dom-agi.plLekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂 Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g herbatników kakaowych 1 puszka mleczka skondesowanego słodzonego 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Masa kajmakowa: 600ml kremówki 500g mascarpone 100ml mleka 3 czekolady karmelowe 3 czubate łyżki żelatyny 100ml wody Zaczynamy od ugotowania
AleTorcikKakaowy sernik z brzoskwiniami i bezą- mój ulubiony smak! Uwielbiam ten typ serników, kremowe z soczystymi i mokrymi brzoskwiniami, mięciutką pianką z bezy i kakaowym ciastem. Niewątpliwie mój smak z dzieciństwa! Polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 350 g mąki pszennej - 175 g masła - 3 żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy(...)białka - 3 łyżki cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia
SMYKWKUCHNIblat biszkoptowy+ nasączenie ½ kremu z kawą blat biszkoptowy z otworami borówka i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta owoce brzoskwini i galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego
Domowe ciastamożemy rozetrzeć masło z mąką – rękami. Gdy już stworzy nam się kruszonka dodajemy wodę i szybko zagniatamy ciasto rękami, robimy kulkę – lekko spłaszczoną i owijamy ją folią spożywczą. Umieszczamy kulkę w lodówce na 1 godzinę. Pozostałe składniki: brzoskwinie z puszki galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki 30% schłodzonej(...)pieczemy w 180 stopniach przez 5-8 minut – aż ciasto zacznie się rumienić. Masa: Do miski wlewamy śmietankę 30 % kiksujemy, dodajemy mascarpone, mleko skondensowane – miksujemy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Miksujemy. Wykładamy masę na chłodną tartę. Wkładamy do lodówki by masa trochę stężała. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną Mniam. Artykuł Tarta
MojaQchnia.plNajlepszy sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, jaki do tej pory jadłam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i odpowiednie na każdą okazję. Sernik jest o umiarkowanej słodyczy, przyjemnym delikatnym środku i z bardzo kruchym ciastem. Na pewno się powtarzam, ale dobry sernik wychodzi tylko z dobrego białego sera twarogowego półtłustego lub tłustego. Jeśli nie macie sprawdzonego sera do robienia serników(...)przyjęciu. Ilość porcji: 20 - 24 porcje Czas przygotowania: 80 minut + czas chłodzenia Forma o wymiarach 24 cm x 34 cm x 7 cm. Składniki na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła (schłodzić) 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera twarogowego 3 jajka
Kuchcik gotujeSkładniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 3 jajka 50g świeżych drożdży 50g masła 16g cukru waniliowego Masa serowa: 0,5kg mielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki i maliny(...)cukier waniliowy *** *** Do suchych składników dodajemy masę jajeczną z drożdżami i całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy jeszcze ciepłe rozpuszczone masło i mieszamy do czasu połączenia się wszystkich składników *** *** Ciasto przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odkładamy do wyrośnięcia – na pół godziny w ciepłe miejsce *** *** W międzyczasie przygotowujemy masę serową: Do sera dodajemy żółtka, cukier oraz budyń (proszek
Blog z Apetytempieczenia i wsypujemy cukier. Mieszamy i dolewamy olej, mleko i ekstrakt z wanilii. Całość mieszamy i wylewamy na ceramiczna foremkę posmarowana olejem. Gotowe brzoskwinie razem z pozostałym syropem wylewamy przez środek foremki na ciasto i nie mieszamy (niech same “rozpłyną się” na boki). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy przez około 40 minut albo(...)miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Ciasto z brzoskwiniami, czyli Peach Cobbler w bezglutenowej wersji pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plczerwony kisiel Masa serowa: 50 dag serka homogenizowanego śmietankowego lub waniliowego 1 opakowanie galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. W osobnych miskach ubić ciasta na biszkopty. 2. Gotowe ciasta nakładać na przemian łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec w 180 st.C przez 30-40 minut - do suchego patyczka(...)połączyć z serkiem i dokładnie wymieszać. 4. Biszkopt przekroić na dwa blaty. Wyłożyć 1/4 masy. ułożyć okrągłe biszkopty. Wyłożyć połowę masy. Przykryć biszkoptem. Wierzch posmarować pozostałą masą. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać pomarańczową tężącą galaretką. 5. Ciasto schłodzić. Okrągłe biszkopty pod wpływem masy serowej będą mięciutkie. Smacznego!!! Źródło: Ciasta Siostry Anastazji
Kuchnia domowa Anibrzoskwinie z puszki jajko cukier puder Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na trójkąty, na każdym trójkącie położyć po kawałki brzoskwini i zwijać ciasto od strony szerszej do węższej, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut, aż sie ładnie zrumienią. Gotowe
przepisy- Milkibrzoskwinie z puszki jajko cukier puder Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na trójkąty, na każdym trójkącie położyć po kawałki brzoskwini i zwijać ciasto od strony szerszej do węższej, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut, aż sie ładnie zrumienią. Gotowe
Camilla w kuchniRewelacyjne ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitna, budyniową masą z kawałkami brzoskwiń oraz warstwą bezowo-kokosową - wypiek, idealny na każdą okazję. Brzoskwinie idealnie komponują się z wiórkami kokosowymi tworząc eleganckie, pięknie prezentujące się i wyjątkowo pyszne ciasto. Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki + ok. 60 ml syropu spod brzoskwiń ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania wierzchu) Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę
Słodka Stronatime 45 min Total time 1 godzina Uniwersalna tarta z owocami w kremie, do której można dodać różne owoce sezonowe - morele, brzoskwinie jagody, maliny, jeżyny, śliwki, gruszki etc. Author: cooking for Emily Serves: 8 Ingredients CIASTO: 300 g mąki ( orkiszowa, pszenna) 2 łyżeczki cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany KREM: 200 g śmietany kwaśnej(...)jajka 100 g serka kremowego (ja użyłam Twój smak) albo mascarpone 3 łyżki cukru skórka z ⅓ cytryny owoce sezonowe- u mnie brzoskwinie, maliny, jeżyny ale mogą być też wiśnie, morele, śliwki, jabłka, gruszki.. Instructions Ciasto: do miski przesiać mąkę i zmieszać z cukrem, dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić w palcach na kruszonkę. Dodać jajko i śmietanę
Cooking for Emilyprzekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru 100g mąki pszenne j Przełożenie: 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej/pomarańczowej 2 brzoskwinie (u mnie świeże) Krem na wierzch: 100 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: 2-3 brzoskwinie do dekoracji (i mnie w syropie) Biszkopt przekładany brzoskwiniami(...)Przełożenie. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i po ostudzeniu schłodzić w lodówce, aby odrobinę stężała. Brzoskwinie pokroić w kostkę oraz wymieszać z tężejącą galaretą. W tortownicy ułożyć pierwszą część biszkoptu i wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami. Całość zakryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Wierzch. Schłodzoną (!) kremówkę z cukrem pudrem ubić
Di gotuje