ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:42/245)

Pokusa z Fantazją (ciasto bez pieczenia) 94

Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich smakowitą słodyczą, to ciasto Pokusa z Fantazją będzie idealne! Bez pieczenia, bez trudu w wykonaniu. Petarda! Artykuł Pokusa z Fantazją (ciasto bez

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto z budyniem i rabarbarem 101

rabarbar. Jest naprawdę proste w przygotowaniu oraz ładnie się prezentuje. Ciasto kusi swoim waniliowym aromatem i kwaskowatym smakiem rabarbaru. Nie jest mocno słodkie, ale takie w sam raz! Pyszne!  A w ogóle wiecie, że rabarbar klasyfikowany jest jako warzywo? Ps. Do ciasta możecie użyć różnych owoców, np. brzoskwiń - klik . Ciasto z budyniem i rabarbarem - składniki: (Forma o wymiarach około

Di gotuje
Ciasto jogurtowe 361

Ciasto jogurtowe to szybki pomysł na smaczny deser. Jest to chyba jedno z najprostszych ciast jakie możemy przygotować. Deser ten możemy urozmaicić różnymi owocami, truskawkami, jagodami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 110

Ciasto brzoskwiniowe z kremem to ciasto, które wymyśliłam na bazie ciasta, które już znacie z mojego bloga (Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami). Jeśli nie lubicie zbytnio słodkich ciast, to możecie zmniejszyć ilość cukru w kremie lub spodzie cia The post Ciasto brzoskwiniowe z kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto jogurtowe z borówkami 245

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowiec 404

Pyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i na wierzch herbatniki pełnoziarniste Czas pieczenia:   około 30 min                     Temperatura pieczenia:   170  °C           Wielkość formy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
makowo brzoskwiniowa panienka 132

Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. Ja podzieliłam składniki na dwie równe części i upiekłam osobno dwa ciasta (piekłam po ok. 25 min.) składniki na krem: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe (po 40g) 80 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy(...)miksujemy na gładki krem. dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa 3-4 połówki brzoskwiń z zalewy 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Jeden blat ciasta umieszczamy w formie. Smarujemy ok. 2/3 cz. kremu. Układ drugi blat ciasta, który smarujemy pozostałym kremem. Na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką

Domowy Smak Jedzenia
Proste ciasto z owocami i kruszonką / Easy Fruit Cake with Crumble 93

ciasto z owocami i kruszonką to szybki przepis idealny dla początkujących. Z podanych proporcji błyskawicznie upieczecie dużą blachę puszystego, wilgotnego ciasta z ulubionymi owocami - świeżymi lub tymi z puszki. Przygotowanie ciasta z owocami i kruszonką jest banalnie proste. Wystarczy tylko wymieszać suche składniki z mokrymi. Nie potrzebujemy używać miksera, wystarczy zwykła trzepaczka lub szpatułka.  Do mojego wypieku wykorzystałam brzoskwinie(...)puszki. W sezonie letnim koniecznie wypróbujcie to ciasto ze świeżymi owocami - będzie przepyszne na przykład z truskawkami, malinami lub borówkami. Tak naprawdę sprawdzi się tu większość Waszych ulubionych owoców. Gotowe ciasto z kruszonką oblałam naszą ulubioną polewą z kremowego serka, która świetnie komponuje się z brzoskwiniami, ale możecie oblać je polewą czekoladową, tradycyjnym lukrem lub posypać cukrem pudrem. Proste ciasto

Lekcje w kuchni
Ciasto drożdżowe z serem i brzoskwiniami 144

szklanki mleka • 2 jajka • 1 żółtko (białko zostawić do posmarowanie ciasta) • 100 g margaryny • 1/2 szklanki cukru • szczypta soli MASA SEROWA: • 2 kostki twarogu • 2-3 żółtka • 1 op. cukru waniliowego • 4 łyżki cukru • płaska łyżeczka proszku do pieczenia • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej • dodatkowo 3-4 brzoskwinie PRZYGOTOWANIE: Do miski wlewamy 1/2 szklanki ciepłego mleka, dodajemy drożdże, łyżkę cukru(...)mąką, proszkiem i cukrami. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i wielkość formy (ja miałem dwie podłużne do chleba, 12x35cm), na ciasto rozsmarować twaróg i posypać obranymi, pokrojonymi brzoskwiniami, zwinąć w roladę i ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut, ciasto

KUCHNIA POLSKA
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 195

ślinka na samą myśl?   SKŁADNIKI: CIASTO: * ser biały dwukrotnie mielony – 1 kg * masło – 175 g * cukier – 1 szklanka * żółtka – 8 szt * białka – 8 szt * olejek cytrynowy do ciast – 1 op * brzoskwinie – 1 puszka * budyń waniliowy – 2 opakowania BEZA: * białko – 4 szt * cukier puder – 8 łyżek DODATKOWO: * brzoskwinie – 2 szt * śmietana 36% – 150 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Masło

Ostra na Słodko
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1049

owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy

Słodkie okruszki
Sernik z brzoskwiniami na biszkopcie 97

Kremowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie. Pyszne ciasto na deser, które łączy w sobie puszysty biszkopt i delikatny, wilgotny sernik. Czekoladowa polewa i brzoskwinie idealnie łączą oba smaki. Odpowiednie ciasto na każdą okazję. Serników robię sporo, piekę również dość często biszkopty, ale po raz pierwszy upiekłam oba jednocześnie. Obawiałam się nieco, że po obróceniu ciężki sernik zbyt mocno przygniecie delikatny(...)biszkopt, ale nic takiego się nie wydarzyło. Obie warstwy zachowały swój kształt i cieszyły zarówno oczy, jak i podniebienie. Na pewno jeszcze nie raz przygotuję taki odwrócony sernik z brzoskwiniami na biszkopcie, gdyż domownikom bardzo smakował i prosili o więcej. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm na 7 cm Składniki

Kuchcik gotuje
CIASTO PSZCZÓŁKA MAJA NUTĄ MALIN 187

śmietanki 30% 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 szklanki malin HORTEX DEKORACJA: 1 puszka brzoskwini w puszce galaretka brzoskwiniowa   Przygotowujemy spod ciasta:  Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec wlać(...)wystudzone ciasto wylać masę serową. Wyrównać ciasto łyżką. Wsadzić do lodówki na 1 godzinę.  Rozpuścić galaretkę w 400 ml wody. Poczekać aż galaretka ostygnie. Na wierzch ciasta dodać brzoskwinie. Zalać delikatnie galaretką. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować czekoladą aby powstała pszczoła

Kuchnia w oparach
CIASTO PSZCZÓŁKA MAJA 116

śmietanki 30% 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 10 truskawek 3 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 szklanki truskawek HORTEX DEKORACJA: 1 puszka brzoskwini w puszce galaretka brzoskwiniowa Przygotowujemy spod ciasta:  Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec(...)wystudzone ciasto wylać masę serową. Wyrównać ciasto łyżką. Wsadzić do lodówki na 1 godzinę.  Rozpuścić galaretkę w 400 ml wody. Poczekać aż galaretka ostygnie. Na wierzch ciasta dodać brzoskwinie. Zalać delikatnie galaretką. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować czekoladą aby powstała pszczoła

Kuchnia w oparach
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI 134

Ciasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami! W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu! Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka. Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach. Część przerobiłam na konfitury! Ale ciacha(...)brzoskwinie– ok.300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy ok. 45 minut w 180C. Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania