ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:46/245)

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar 79

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); W dniu dzisiejszym postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ciasto z galaretką, w której nie ma ani grama żelatyny. Substancja żelująca, której użyłam to agar-agar, który jest pozyskiwany z glonów (krasnorostów), więc jest całkowicie wegański. Ulega rozpuszczeniu w temperaturze około 85-95 °C, tężeje natomiast już(...)AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Nie wiesz jakiej ilości składników potrzebujesz do upieczenia ciasta w swojej formie? Teraz to żaden problem! Kliknij tutaj , podaj wymiary swojej blachy i dowiedz się jakiej proporcji potrzebujesz. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar pochodzi z serwisu Ciastkowy

ciastkowylab
Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar 198

swojej formie? Teraz to żaden problem! Kliknij tutaj , podaj wymiary swojej blachy i dowiedz się jakiej proporcji potrzebujesz. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Ciasto z brzoskwiniami i galaretką z agar-agar pochodzi z serwisu Ciastkowy

ciastkowylab
Sernik z brzoskwiniami 488

mój ulubiony przepis na sernik z brzoskwiniami. Idealne ciasto kruche, pyszna masa serowa z dodatkiem kawałków brzoskwiń oraz wysoka pianka bezowa. Brzoskwinie możesz w tym serniku zastąpić morelami z puszki.. będzie równie pyszny

AniaGotuje.pl
Tort śmietankowy z musem brzoskwiniowym 261

dodatkiem alkoholu do nasączenia). Ten robiony był dla moich dzieci stąd ta kolorowa posypka na wierzchu ciasta :) Składniki: biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¼ mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru krem: śmietanka 30% 1 litr cukier puder 1 szklanka kwasek cytrynowy ¼ łyżeczki  mus: brzoskwinie w syropie 1 puszka (800 g) żelatyna 10 g wrząca woda 60 ml do nasączenia: syrop(...)syropem z brzoskwiń wymieszanym z wodą, pokrywam go cieniutką warstwą kremu a następnie na obrzeżach tortu (przy pomocy rękawa cukierniczego) wykładam krem tak aby powstało koło puste w środku ponieważ do niego wyleję teraz część musu. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptu i powtarzam czynności z kroku poprzedniego. Na koniec zostaje położyć ostatni biszkopt delikatnie go nasączyć, pokryć całe ciasto resztą kremu

Kuchnia Viki
SERNIK SZEFOWEJ 219

Sernik szefowej, czyli to, co lubimy najbardziej w jednym. Kruche ciasto, sernik, brzoskwinie i beza- to połączenie wprost idealne. Pyszne i dość proste ciasto. Bardzo godne polecenia. Tortownica to idealna forma dla mojej rodzinki. Już kiedyś o tym wspominałam. Tutaj każdy kawałek jest z kromką (piętką) i nikt nie marudzi, a bocznych (skrajnych) kawałków ciast z blachy nikt nie chce(...)kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie. Kruchym ciastem wykleić dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy

Smaczne Zdrowe
Ciasto jogurtowe 96

dokładnie wymieszać, gotowe ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, ja napełniłem formę na 6 tartaletek, a pozostałe ciasto wlałem do jednej małej blaszki, na wierzch ciasta ułożyć brzoskwinie, wcześniej odsączone i pokrojone na kawałki, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec przez ok. 45 minut, gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

KUCHNIA POLSKA
CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 252

Szukacie nowego pomysłu na ciasto? Galaretki,delicje,brzoskwinie ....bogactwo smaku...przekonajcie się sami.Ciasto niezwykle efektowne,bardzo pyszne i łatwe. Biszkopt orzechowy:   5 jajek 15 dag zmielonych orzechów 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka,dodając po łyżce cukru,następnie żółtka i lekko wymieszać.Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać(...)rozłożyć delicje czekoladą do góry.Następnie wyłożyć gotową masę śmietankową,na masę czerwoną galaretkę pokrojoną w paski po brzegach i na środku masy położyć,między nią rozłożyć brzoskwinie pokrojone w plasterki. Gotowe ciasto zalać tężejącą niebieską galaretką

Niespełnione zdolności kulinarne
Owoce w otrębowym cieście czyli dietetyczna szarlotka nr 2 135

Można to potraktować jako szarlotkę, ja wykorzystałam brzoskwinie i jabłka  ;) Z tych proporcji wychodzi ciasta na niewiele naczynie żaroodporne, ale myślę że na deser dla dwóch osób starczy ;) Składniki: 1 jabłko 2 brzoskwinie 3 łyżki otrębów 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 tabletki STEWII fruktoza(...)obieramy) i brzoskwinie, kroimy w drobną kostkę zasypujemy owoce cynamonem połowę ciasta wykładamy na spód małego naczynia żaroodpornego następnie wykładamy owoce i znów ciasto, żeby przykryło wszystkie brzoskwinie i jabłka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut gotowe ciasto polewamy miodem i podajemy z serkiem homogenizowanym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z brzoskwiniami makiem, kokosem na kruchym spodzie 116

łyżki  budyniu waniliowego 1 małe opakowanie cukru wanilinowego skórka z pomarańczy - użyłam suszona, sproszkowana 2 słoiki i brzoskwiń w syropie - kupuję w słoiku, mogą być z puszki a najlepiej własne. (było ok 12 sztuk połówek brzoskwiń) Przygotowanie 1. Ciasto  kruche wyrobić ręcznie. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić kopczyk, dodać kakao, przyprawę do piernika, sól, cukier i żółtka(...)zamrażarki ciasto i zetrzeć jedną część na tarce na dużych oczkach na spód blaszki, rozłożyć równomiernie i lekko docisnąć dłonią. Podpiec przez około 12 minut w temperaturze 180º C. Wyjąć z piekarnika i lekko wystudzić. Nie musi być zimne.  Zetrzeć drugą część ciasta do miski i schować do lodówki.  2. Kiedy ciasto się podpieka, odsączyć brzoskwinie z syropu

AZgotuj!
Sernik z brzoskwiniami i bezą 266

sernikiem - już mi się ostatnio śnił po nocach :) Więc nie mam wyboru, pierwszym ciastem po takiej przerwie musi być sernik! Zdecydowałam się na sernik na tradycyjnym kruchym cieście z dodatkiem soczystych brzoskwiń i delikatnej bezy. Składniki na kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (225 g) mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła (schłodzonego(...)Ubijać jeszcze 2-3 minuty aż piana będzie gęsta, sztywna i błyszcząca. Piekarnik nagrzać do 180ºC (góra i dół bez termoobiegu).  Na spód ciasta wyłożyć masę serową  (fot.2) . Następnie wyłożyć pokrojone brzoskwinie  (fot.3) i przykryć ubitymi białkami  (fot.4) . Na wierzch zetrzeć na tarce, drugą połowę ciasta  (fot.5) . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Świat Ciasta
I bęc o podłogę! 191

czynności wykonałam identycznie jak za pierwszym razem. Oba biszkopty pozostawiłam do całkowitego wystudzenia. 1 budyń śmietankowy 2 galaretki malinowe 6 połówek brzoskwiń (ja miałam w puszce) sok z brzoskwiń (do nasączenia ciasta) W wystudzonych biszkoptach powycinałam kółka i pozamieniałam je miejscami.  Budyń i galaretkę przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i zostawiłam do wystudzenia. Na spód formy położyłam białe(...)ciasto, które lekko nasączyłam brzoskwiniowym sokiem. Na nim rozsmarowałam wystudzony budyń. Położyłam warstwę ciemnego ciasta, też nasączonego sokiem. Na wierzchu ułożyłam połówki brzoskwini i całość zalałam zimną, tężejącą galaretką.  Ciasto wstawiłam do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła

bastalena
CIASTO UCIERANE NA MAŚLANCE Z BRZOSKWINIAMI 122

Morele i brzoskwinie to zdecydowanie jedne z moich najbardziej ulubionych owoców w sezonie letnim! Nie mogło zabraknąć ich w ukochanym cieście – ucieranym na maślance. Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje! Śmiało można je robić ze wszystkimi, sezonowymi owocami. W przypadku tych bardziej mokrych pamiętajcie o posypywaniu bułką tartą przed ułożeniem owoców Spróbujcie! Czekam na Wasze zdjęcia(...)PRZYRZĄDZENIA Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej – mieszamy. Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy – mieszamy. Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki. Ciasto wylewamy na blachę. Posypujemy bułką tartą. Układamy brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok. 45 minut w 180. Smacznego

Ostra na Słodko
Do świąt już będzie coraz bliżej -więc dziś świąteczne ciasto-przepis pochodzi z maminego zeszytu jest bardzo stary bo moja mama 127

ciasta, składniki Pierwsza warstwa ciasta to będziie spód składniki to 3 szklanki mąki tortowej 1 margaryna miękka, 3 łyżki cukru 5 żółtek, 3 lyżeczki proszku do pieczenia pieczemy w dużej blaszce 180st 9 0 min przyrządzanie pierwszej warstwy Składniki na ciasto zagnieść dobrze .1/3 ciasta zamrozić na 30 min .potem wyjąć i rozwałkować ,dać na blaszkę .Druga warstwa ciasta składniki(...)trzecia warstwa ciasta warstwa makowa – składniki -1 szklanka cukru pudru ,szklanka suchego maku ,,5 białek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej ,10 dag kokosu ,proszek do pieczenia ,cukier puder do posypania . przyrządzanie 3 warstwy ciasta – białka ubić na sztywno ,potem dodać cukier puder mieszać łyżką .Teraz dodajemy pozostałe składniki i mieszając cały czas łyżką i dodajemy na brzoskwinie .Na koniec

Moje Wyroby
Ciasto Rwane 330

dużą formę. Na pierwszy rzut oka można pomylić je z sernikiem. Smakuje wybornie. Kruchy spód, wiśnie, rwane ciemne kruche ciasto, warstwa piankowa z zatopionymi w niej brzoskwiniami, ponownie rwane jasne kruche ciasto, krem i orzeźwiająca jabłkowa galaretka… Brzmi pysznie i takie też jest. Bardzo Wam polecam! Składniki na ciasto kruche: 540 g mąki 7 żółtek 375 g masła(...)ciasta i kładziemy na dno blachy. Na ciasto wykładamy wiśnie ze słoiczka. Przykrywamy ciemnym ciastem, nie rozwałkowując go tylko rwąc, skubiąc bezpośrednio na wiśnie. Na ciemne ciasto wylewamy pianę. Na pianę kładziemy połówki brzoskwiń (sok zostawiamy) a na to dajemy 3 część ciasta jasnego, również skubiąc a nie rozwałkowując. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około

Made By Mom And Son
Drożdżowe z brzoskwiniami i borówką amerykańską 150

Drożdżowe z brzoskwiniami i borówką amerykańską Pachnące aromatyczne ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami. Przepis zaczerpnięty z bloga , żródło Składniki : Rozczyn mleko - 300 ml cukier - 1 łyżka mąka - 1 łyżka drożdże świeże - 37,5 g Ciasto jajka - 3 szt masło - 150 g mąka - 750 g cukier -3/4 szkl szczypta soli Kruszonka cukier - 5 łyżek cukier waniliowy - 1 łyżka masło(...)masło, dobrze wyrobić. Odstawić ciasto, aby podwoiło swoją objętość. Kruszonka: Masło roztopić, ostudzić, wymieszać z cukrem i mąką, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę. Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, o średnicy 27 cm. Brzoskwinie obrać, pokroić w plasterki, borówkę opłukać, osączyć. Ułożyć owoce na wierzchu ciasta, posypać kruszonką. Wstawić ciasto do zimnego piekarnika i piec ok. 35-40 minut

Kuchnia Danusi