pieczenia. Ekspresowe przygotowanie, sezonowe owoce, tylko kilka składników i oryginalne ciasto gotowe! Składniki: na blachę 24cm x 28cm gofry (domowe z tego przepisu lub gotowe ze sklepu), 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki truskawkowe lub malinowe, 200 g czerwonej porzeczki, 200 g borówki amerykańskiej, 3 połówki brzoskwini z puszki Przygotowanie: Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki. Galaretki rozrób
Lena Gotujekawałeczek letniego ciasta z owocami. Malinki i brzoskwinie użyte do wypieku są nadal łatwo dostępne, a ciasto z nimi jest kolorowe i co najważniejsze pyszne. Ciasto z malinami i brzoskwiniami Składniki: 500 g malin 1 puszka brzoskwiń lub 3 brzoskwinie świeże 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj przepis na najszybsze, najprostsze ucierane ciasto z owocami i do tego bezglutenowe. Robi się je dosłownie w kilka minut, tyle ile trzeba na utarcie żółtek
Bernika - moj kulinarny pamietniksię z latem i wakacjami, zaraz po drożdżowym. Nie wymaga dużo pracy, jest banalne w wykonaniu. W dodatku można bez obaw zjeść drugi kawałek, bo nie należy do kalorycznych ciast ;) Owoce, które umieścicie w galaretce można dowolnie modyfikować w zależności od tego, co akurat macie pod ręką, najważniejsze, żeby nie było więcej niż ok. 400g. No to co, pieczemy? :) KAKAOWY(...)autorski // tortownica o śr. 22cm ~2 galaretki o smaku truskawkowym bez żelatyny (używam tych , zawierają roślinny karagen) ~600ml wody ~ok. 300-400g ulubionych letnich owoców - u mnie truskawki, brzoskwinie i morele Galaretki przygotować wg. przepisu na opakowaniu (rozpuszczając obie w 600ml wody) i odstawić do stężenia. Owoce pokroić. ~3 jajka ~2 płaskie łyżki mąki pszennej ~1 1/2 płaskiej łyżki
chili & sugarSkładniki na podane proste ciasto z brzoskwiniami mamy prawie zawsze w domu, mąka, olej, jaja, jakiś owoc, cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie użyć różnych, w oryginalnym przepisie wystąpiły sezonowe truskawki, u mnie brzoskwinie, naszła mnie ochota. Gdy Was dopadnie ochota na słodkie małe co nie co pamiętajcie, że możecie użyć ulubionych dowolnych owoców (na podana(...)blachę wystarczy 350 g truskawek, malin, winogron, itp.), do ciasta dodać kakao lub zapach (?;), ciasto będzie nieco zmodyfikowane, ale równie pyszne! Jak zawsze zresztą! Wspaniałe, ciepłe, posypane delikatnie cukrem pudrem. Idealne na weekend lub domową, szybką słodkość w ciągu tygodnia. Smacznego słodkiego przy kawie, ulubionej herbacie, koniecznie - w towarzystwie! Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka
Zasmakuj KuchniFantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest
Bernika - moj kulinarny pamietnikmnie jakieś negatywne zabarwienie ... zuuupełnie niepotrzebnie, bo ciasto jest pyszne!!! Delikatne, o piankowej konsystencji ... nie przesłodzone, aromatyczne ... no i ta czarna porzeczka! 💓💓💓💓 Piekłam to ciasto z brzoskwiniami, i z malinami, ale zaręczam, że z czarną porzeczką to jest mistrzostwo świata!!! 😋 Bo porzeczka nadaje temu ciastu nie tylko kwasowości, ale i przepysznego aromatu. Polecam gorąco wszystkim amatorom serników - pyszna namiastka
Walijskie PichceniePompadurki z brzoskwiniami - pyszność z ciasta twarogowego Pompadurki to pyszne ciastka z ciasta twarogowego oryginalnie nadziewanie śliwkami węgierkami. Z braku śliwek w zaprzyjaźnionym warzywniaku postanowiłam zaeksperymentować i upiec pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi tzw. ufo. Składniki na pompadurki 250 dag mąki 250 dag twarogu 250 dag margaryny cukier waniliowy – opcjonalnie
Korniszonkioraz delicje przykryte galaretką. Ciasto nie jest trudne do wykonania, a jego czasochłonność jest umiarkowana – ogranicza nas tylko czas jaki potrzebują galaretki na stężenie. Biszkopt: 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki oleju Masa śmietanowo-brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe(...)pianę. Łyżka po łyżce dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku. Cienkim strumieniem wlewamy olej. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z proszkiem budyniowym oraz proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Studzimy. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody
Smaki Na Talerzupoddane obróbce. Dzięki połączeniu gotowych w sumie produktów wyszło szybkie i bardzo smaczne ciasteczko do niedzielnej kawy. Składniki : gotowe ciasto francuskie naturalny serek homogenizowany kilka moreli brzoskwinia łyżka cukru Ciasto francuskie posmarować warstwą serka. Ułożyć połówki moreli (miąższem do góry) i cząstki brzoskwini. Posypać cukrem. Piec ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni C. Podawać lekko schłodzone
Weekendy w domu i ogrodzieidealny, choć można go różnie modyfikować, zależnie od własnych upodobań. Można polać polewą czekoladową, albo posypać wiórkami kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już sam w sobie smakuje niczym niebo. Przepis dodaję do akcji sernikowej zorganizowanej przez Zaytoon na blogu Cynamon(...)siebie składniki, np. opakowanie rodzynek lub puszkę odsączonych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Gotową masę wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika, temperatura nadal powinna wynosić 180 C. Piec ~50 minut. PS. Moja mama bardzo często przed włożeniem do piekarnika ubijała jeszcze pozostałe z wyrobu ciasta białka na gęstą pianę, z dodatkiem 1/2 szklanki cukru pudru. Pianę wykładała
Przepysznik - BLW i nie tylkowierzch odkwasza organizm i dba o zęby!) Przygotowanie: 1/ Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem 2/ Miksujemy brzoskwinie z mlekiem blenderem a następnie dodajemy nasiona chia, cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz olej. Miksujemy na jednolite ciasto bez grudek. 3/ Blaszkę do babeczek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy po brzeg ciasto pieczemy
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Moi chłopcy już od jakiegoś czasu dopominali się bym zrobiła jakieś ciasto. Jakie? No jakieś! No i wyszło jakieś, ale smaczne, lekkie, orzeźwiające, owocowe. Potrzebujemy
Tylko pysznieproszku do pieczenia Składniki na masę serową : 1 kg twarogu 1/2 kostka masła lub margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Składniki na kruche ciasto wyrobić, podzielić na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkować na spód blachy, resztę schłodzić. Twaróg zmielić 3-krotnie, masło utrzeć(...)małe kawałki i dodać do masy serowej. Ja dodatkowo wlewam szklankę soku z brzoskwiń do masy serowej. Masę wymieszać i wylać na przygotowane w blasze ciasto. Na wierzchu układam resztę brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Odłożone białka ubijam z 1/2 szklanki cukru. Pianę wykładam na wierzch, a na to ścieram na tarce o dużych oczkach resztę ciasta pozostawionego
Ciasteczkowy Potwórjogurtowym to sama rozkosz. To idealna propozycja lekkiego deseru na letnie przyjęcie w ogrodzie. Czas przygotowania : 30 min Porcja dla 4-6 osób : ● 1 gotowe ciasto francuskie do formy o średnicy 24 cm* ● 5 brzoskwiń ● 60 g cukru Na krem jogurtowy : ● 1 jogurt kremowy ● 60 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii (lub cukier waniliowy) ● 6 cl mleka ● 12 cl śmietany(...)wlej około 5 cl wody, podgrzewaj na małym ogniu, nie mieszając, aż cukier się skarmelizuje. Wylej karmel na dno formy. Ułóż na nim dość ciasno talarki brzoskwini, zaczynając od zewnątrz. Przykryj rozwałkowanym ciastem francuskim, zawijając brzegi ciasta do środka formy. Nakłuj ciasto na całej powierzchni widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 15 minut, aż wierzch ciasta
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska