ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:52/245)

sernik z brzoskwiniami 80

składniki na ciasto kruche: 500 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 5 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną wylepiamy formę (ok.22c32cm, wyłożoną papierem do pieczenia), a drugą wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce. Ja spód ciasta podpiekam. składniki na masę serową(...)się składników. Na podpieczony spód wykładamy masę serową. dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie 5 białek 200 g cukru wykonanie: Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę i układamy na masie serowej. Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Ubite białka równomiernie wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasta na Komunię – najlepsze przepisy 233

Zapraszam do zapoznania się z poniższymi przepisami na pyszne ciasta na komunię. Na pewno każdy z Was znajdzie coś dla siebie. 1. Leśny mech z malinami Przepis na: Przepiski.pl 2. Kostka truskawkowa Przepis na: Alledobre.pl 3. Wiśniowa chmurka na kruchym spodzie Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ciasto z brzoskwiniami i galaretką Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Łabędzi puch Przepis

Damusia.pl
Bardzo prosty tort bezowy 34

pieczenia 4 łyżki mleka 200 g cukru pudru szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem

Kulinarna Patilogia
Bardzo prosty tort bezowy 263

pieczenia 4 łyżki mleka 200 g cukru pudru szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem

Kulinarna Patilogia
Ciasto jogurtowe na gofrach 145

pieczenia. Ekspresowe przygotowanie, sezonowe owoce, tylko kilka składników i oryginalne ciasto gotowe! Składniki: na blachę 24cm x 28cm gofry (domowe z tego przepisu lub gotowe ze sklepu), 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki truskawkowe lub malinowe, 200 g czerwonej porzeczki, 200 g borówki amerykańskiej, 3 połówki brzoskwini z puszki Przygotowanie: Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki. Galaretki rozrób

Lena Gotuje
"Słodkie środy" - ciasto z malinami i brzoskwiniami 114

kawałeczek letniego ciasta z owocami. Malinki i brzoskwinie użyte do wypieku są nadal łatwo dostępne, a ciasto z nimi jest kolorowe i co najważniejsze pyszne.   Ciasto z malinami i brzoskwiniami Składniki: 500 g malin 1 puszka brzoskwiń lub 3 brzoskwinie świeże 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ucierane ciasto z owocami bezglutenowe 85

Dzisiaj przepis na najszybsze, najprostsze ucierane ciasto z owocami i do tego bezglutenowe. Robi się je dosłownie w kilka minut, tyle ile trzeba na utarcie żółtek

Bernika - moj kulinarny pamietnik
lekkie ciasto na lato. biszkopt kakaowy z galaretką i owocami 225

się z latem i wakacjami, zaraz po drożdżowym. Nie wymaga dużo pracy, jest banalne w wykonaniu. W dodatku można bez obaw zjeść drugi kawałek, bo nie należy do kalorycznych ciast ;) Owoce, które umieścicie w galaretce można dowolnie modyfikować w zależności od tego, co akurat macie pod ręką, najważniejsze, żeby nie było więcej niż ok. 400g. No to co, pieczemy? :) KAKAOWY(...)autorski // tortownica o śr. 22cm ~2 galaretki o smaku truskawkowym bez żelatyny (używam tych , zawierają roślinny karagen) ~600ml wody ~ok. 300-400g ulubionych letnich owoców - u mnie truskawki, brzoskwinie i morele Galaretki przygotować wg. przepisu na opakowaniu (rozpuszczając obie w 600ml wody) i odstawić do stężenia. Owoce pokroić. ~3 jajka ~2 płaskie łyżki mąki pszennej ~1 1/2 płaskiej łyżki

chili & sugar
Proste ciasto z brzoskwiniami 158

Składniki na podane proste ciasto z brzoskwiniami mamy prawie zawsze w domu, mąka, olej, jaja, jakiś owoc, cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie użyć różnych, w oryginalnym przepisie wystąpiły sezonowe truskawki, u mnie brzoskwinie, naszła mnie ochota. Gdy Was dopadnie ochota na słodkie małe co nie co pamiętajcie, że możecie użyć ulubionych dowolnych owoców (na podana(...)blachę wystarczy 350 g truskawek, malin, winogron, itp.), do ciasta dodać kakao lub zapach (?;), ciasto będzie nieco zmodyfikowane, ale równie pyszne! Jak zawsze zresztą! Wspaniałe, ciepłe, posypane delikatnie cukrem pudrem. Idealne na weekend lub domową, szybką słodkość w ciągu tygodnia. Smacznego słodkiego przy kawie, ulubionej herbacie, koniecznie - w towarzystwie! Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka

Zasmakuj Kuchni
Melba drożdżowa 99

Fantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CIASTO A'LA SERNIK (NA JOGURTACH GRECKICH) - Z CZARNĄ PORZECZKĄ 184

mnie jakieś negatywne zabarwienie ... zuuupełnie niepotrzebnie, bo ciasto jest pyszne!!! Delikatne, o piankowej konsystencji ...  nie przesłodzone, aromatyczne ... no i ta czarna porzeczka! 💓💓💓💓 Piekłam to ciasto z brzoskwiniami, i z malinami, ale zaręczam, że z czarną porzeczką to jest mistrzostwo świata!!! 😋 Bo porzeczka nadaje temu ciastu nie tylko kwasowości, ale i przepysznego aromatu. Polecam gorąco wszystkim amatorom serników - pyszna namiastka

Walijskie Pichcenie
Pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi 199

Pompadurki z brzoskwiniami - pyszność z ciasta twarogowego Pompadurki to pyszne ciastka z ciasta twarogowego oryginalnie nadziewanie śliwkami węgierkami. Z braku śliwek w zaprzyjaźnionym warzywniaku postanowiłam zaeksperymentować i upiec pompadurki z brzoskwiniami ciasteczkowymi tzw. ufo. Składniki na pompadurki 250 dag mąki 250 dag twarogu 250 dag margaryny cukier waniliowy – opcjonalnie

Korniszonki
Piankowe z delicjami 121

oraz delicje przykryte galaretką. Ciasto nie jest trudne do wykonania, a jego czasochłonność jest umiarkowana – ogranicza nas tylko czas jaki potrzebują galaretki na stężenie. Biszkopt: 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki oleju Masa śmietanowo-brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe(...)pianę. Łyżka po łyżce dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku. Cienkim strumieniem wlewamy olej. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z proszkiem budyniowym oraz proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Studzimy. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody

Smaki Na Talerzu
Szybkie ciasto z morelami i brzoskwinią 117

poddane obróbce. Dzięki połączeniu gotowych w sumie produktów wyszło szybkie i bardzo smaczne ciasteczko do niedzielnej kawy. Składniki : gotowe ciasto francuskie naturalny serek homogenizowany kilka moreli brzoskwinia łyżka cukru Ciasto francuskie posmarować warstwą serka. Ułożyć połówki moreli (miąższem do góry) i cząstki brzoskwini. Posypać cukrem. Piec ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni C. Podawać lekko schłodzone

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik Teściowej 181

idealny, choć można go różnie modyfikować, zależnie od własnych upodobań. Można polać polewą czekoladową, albo posypać wiórkami kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już sam w sobie smakuje niczym niebo. Przepis dodaję do akcji sernikowej zorganizowanej przez Zaytoon na blogu Cynamon(...)siebie składniki, np. opakowanie rodzynek lub puszkę odsączonych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Gotową masę wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika, temperatura nadal powinna wynosić 180 C. Piec ~50 minut. PS. Moja mama bardzo często przed włożeniem do piekarnika ubijała jeszcze pozostałe z wyrobu ciasta białka na gęstą pianę, z dodatkiem 1/2 szklanki cukru pudru. Pianę wykładała

Przepysznik - BLW i nie tylko