ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:60/245)

Maślankowe muffinki z owocami późnego lata 61

dobrem. Zapraszam dziś zatem na równie pełne pyszności muffinki nadziane owocami drugiej połowy lata. W rolach głównych borzoskwinie i borówki, czyli soczysta słodycz pełna słońca. Całość zamknięta w puszystym cieście na maślance i zwieńczona miodowym beretem z ricotty, który dodaje lekkości i wprowadza kremowy akcent. Pyszne, soczyste, zaspokajające letnią potrzebę słodyczy i słońca z każdym kęsem. Do tego jeszcze odrobina(...)cukier i maślankę połącz w misce na jednolitą masę. 2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą i dokładnie wymieszaj na jednolite ciasto. 3. Dodaj olej i połącz. 4. Wmieszaj do ciasta pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię i borówki. 5. Przełóż ciasto do foremek na muffinki, wypełniając je niemal całkowicie. 6. Piecz przez 20min. w 180*C. Do tego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 386

margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka 3 białka 1 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietakowy 1 puszka brzoskwiń Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić(...)czasie brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w kostkę oraz   ubić białka z cukrem na sztywno. Ser wymieszać z budyniem, dodać brzoskwinie a na samym końcu białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową i zetrzeć

Jadło i czytadło
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 374

kakao. Dodawać stopniowo do ubitych jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych orzeszków ziemnych,  3 łyżki(...)rodzynek,  3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości
Kora orzechowa wg Aleex 131

kuchni przepisu, który wygrał jeden z konkursów urodzinowych. Do oryginalnej receptury wprowadziłam małe modyfikacje, aby ciasto było idealne. I jest takie, naprawdę. Ciekawy smak ciasta bakaliowego doskonale współgra z orzeźwiającą delikatnością masy i chrupkością czekolady. Brzoskwinie świetnie uzupełniają całość, która jest naprawdę pyszna. Gorąco polecam na wszystkie okazje. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Ciasto bakaliowe: • 8 jajek(...)warstwie masy układać delicje nasączone w kawie i spirytusie. 15. Na delicje wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować i przykryć drugą częścią ciasta bakaliowego. 16. Na ciasto wyłożyć ostatnią warstwę kremu. Rozsmarować. 17. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody. Owoce włożyć do przestudzonej galaretki. Gdy zacznie tężeć, wyłożyć na wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce. 18. Podawać

W mojej kuchni
Kruche ciasto z budyniową pianką i brzoskwiniami 319

macie pomysłu jak wykorzystać brzoskwinie? W takim razie podrzucę Wam jeden z najpyszniejszych!  Niesamowicie kruche ciasto, puszysta pianki i skąpane w słońcu brzoskwinie. Nie ma nic lepszego do popołudniowej kawki! Przepis znalazłam na ilovebake.pl   Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki maki tortowej 250 g masła lub margaryny, zimnej 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku(...)łyżeczki cukru waniliowego 2 x 40 g budyniu waniliowego, proszek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 500 g brzoskwiń świeżych lub z puszki, lub dowolnych owoców Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Połowę ciasta rozwałkowujemy i wkładamy do blachy wyłożonej papierem

Czerwona Porzeczka
Sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami 176

Sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami to pyszne ciasto do zrobienia latem na deser. Prosty deser, który z łatwością przygotuje każdy, nawet mniej obyty w kuchni. Sezon na truskawki trwa, dlatego nie może u mnie zabraknąć sernika bez pieczenia z ich dodatkiem. Miał być sernik z samymi truskawkami, ale w zapasach po zimie zachowała się puszka brzoskwiń, które świetnie(...)Jeśli macie świeże brzoskwinie, to należy z nimi postąpić podobnie jak z truskawkami. Sernik ze świeżymi brzoskwiniami będzie jeszcze lepszy. Upał nie odpuszcza, dlatego w kuchni staram się spędzać jak najmniej czasu. Na obiad zazwyczaj powstają dania, które szybko się przygotowuje, a z ciast to raczej takie bez pieczenia. Ten sernik jest niezbyt słodki, bardzo owocowy i idealnie pasuje

Kuchcik gotuje
Ciasto Trzy brzoskwinie 181

Proste ciasto biszkoptowe o intensywnym smaku brzoskwiń, które występują w nim w 3 różnych postaciach: pokrojone w plasterki owoce, galaretka brzoskwiniowa i dżem brzoskwiniowy w masie śmietankowej. Ciasto jest świeże, lekkie i orzeźwiające. Polecam! :) Składniki na brytfankę 25x35 cm: Biszkopt: 5 jajek (białka i żółtka osobno) 6 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)dżem brzoskwiniowy (około 300 g ) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2/3 szklanki soku brzoskwiniowego (z puszki z owocami) Galaretka z owocami: 1 puszka brzoskwini 3 galaretki brzoskwiniowe 1 litr gorącej wody Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru i szczyptę soli. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 żółtku. Używając szpatułki masę

Trzeci talerz
Serniki z galaretką – 10 najlepszych przepisów 89

nazwę danego przepisu. Malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką (sernik na zimno) Przepis na niezwykłe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką, a także malinami. Ten malinowy serniczek na zimno jest niezwykle kremowy… ZOBACZ PRZEPIS Zjawiskowy sernik na zimno z galaretką i owocami Przepis na pyszny i orzeźwiający sernik na zimno z galaretką i owocami. Ciasto składa się z kilku(...)rabarbarem i galaretką po prostu trzeba zrobić! Jest kremowy, orzeźwiający i przyciąga swoim wyglądem. Rabarbarowy… ZOBACZ PRZEPIS OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Gotowany sernik z brzoskwiniami to przepyszne i delikatne ciasto, które zachwyca swoim aromatem i kremową konsystencją. Połączenie serowej warstwy z… ZOBACZ PRZEPIS Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną Przepis na sernik

Via Gusto
Kruche babeczki z owocami 31

foremek w\u0142o\u017cy\u0107 kulk\u0119 z ciasta o \u015brednicy ok 2 cm i delikatnie, r\u00f3wnomiernie rozgnie\u015b\u0107 ciasto we wn\u0119trzu foremki tak, aby zakry\u0107 wszystkie kraw\u0119dzie foremki. W razie potrzeby doda\u0107 odrobin\u0119 wi\u0119cej ciasta.\r","Nak\u0142u\u0107 ciasto w foremkach widelcem.\r","Piec ok 25 minut w 180st(...)u0107 \u0142y\u017ck\u0105 mascarpone do babeczek.\r","Udekorowa\u0107 owocami."],"recipeYield":"Ok 15-18 babeczek (w zale\u017cno\u015bci od ich grubo\u015bci)","keywords":"bor\u00f3wki,brzoskwinie,czerwona porzeczka,deser,kruche ciasto,mascarpone,owoce,truskawki","totalTime":"PT1H0M"} Drukuj Kruche babeczki z owocami Czas przygotowania: 35 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 25 minut/y Czas całkowity: 1 godzina Porcje: Ok 15-18 babeczek

Bardzo Gruby Smok
Sernik z musem brzoskwiniowym 46

Przepis na puszysty sernik z orzeźwiającym musem z brzoskwiń Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto : 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 1/3 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec około(...)serka waniliowego 4 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 70 ml syropu z brzoskwiń 300 ml śmietany kremówki Żelatynę rozpuścić w syropie z brzoskwiń. Ser wymieszać z cukrem pudrem, dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, ubić bitą śmietanę i delikatnie wymieszać z serem. Ciasto umieść w tortownicy i nasączyć syropem z brzoskwiń wylać ser, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki

Wasze Przepisy
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 105

mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części : 3/4 i 1/3  i Mniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki(...)czas ubijając dodajemy cukier. W następnej kolejności ( stale miksując) dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego

Nie tylko w kuchni
Śmietanowiec z brzoskwiniami 317

chyba tak. Tym razem upiekłam ciemny biszkopt i nie miałam żadnego pomysłu na krem. Ale szukając czegoś w szafce znalazłam dwie puszki brzoskwiń i od razu wpadł mi do głowy pomysł na masę śmietanową, podobną jak do ciasta Biała Dama. I tak oto powstało kolejne ciasto:) Co prawda zniknęło szybciej niż powstało, ale co tam... Biszkopt: 5 jajek,  szklanka(...)brzoskwiń,  2 i 1/2 łyżki żelatyny.  Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszać i przestudzić. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Dodać do śmietany wraz z cukrem, wymieszać. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę, wymieszać dokładnie.  Masą przełożyć blaty ciasta. Schłodzić. Polewa:  150g cukru pudru,  6 łyżeczek wody,  2 łyżki kakao.  Wszystko rozpuścić, lekko

Z miłości do słodkości
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 161

wyrabiamy na stolnicy na jednolitą masę i dajemy do zamrażarki, ale wcześniej ciasto podzielić sobie na 2 części ser biały 1,2o kg sera białego zmielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz(...)biały ser dodajemy żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje

Moje Wyroby
Rolada z bitą śmietaną i brzoskwiniami 153

Pyszna i prosta roladka. Bita śmietana i brzoskwinie fajnie komponują się w cieście z dodatkiem startej czekolady. składniki: 3 jajka 80 g mąki pszennej typ 500 z Młynu Kopytowa 80 g cukru drobnego 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wodzisław 3-4 kostki gorzkiej czekolady 30 g 200 ml śmietanki 30 % 2 płaskie łyżeczki cukru pudru 2 brzoskwinie 1 śmietan fix Białka(...)zwinąć razem z nią w rulon .Odłożyć do wystudzenia. Przygotować krem z bitej śmietany. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śmietan fix. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i drobno pokroić. Dodać do śmietany i dokładnie wymieszać. Ciasto delikatnie rozwinąć. Posmarować je śmietanową masą i zwinąć ponownie w roladę. Wstawić do lodówki do schłodzenia, przed podaniem posypać cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Płaskie ciastka z brzoskwiniowym serkiem 117

Płaskie ciasteczka w kształcie krążków z ciasta półkruchego nadziane brzoskwiniowym serkiem. Zarówno brzoskwinie, jak i ser pojawiły się w Waszych wczorajszych przypuszczeniach na Fb. Przy okazji, kto chce być na bieżąco z najnowszymi przepisami zapraszam do polubienia fanpage'u Nastoletnich ( klik ). Wracają do dzisiejszych ciasteczek- bardzo kruchutkie, słodkie, najlepiej smakują na następny dzień. Pamiętajcie, by przechowywać je w zamkniętym pojemniku(...)schłodzić w lodówce 60 minut (lub dłużej, można całą noc). Nadzienie: Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do niego żółtko i cukier waniliowy, dobrze wymieszać. Brzoskwinię obrać, pokroić w drobniutką kostkę i delikatnie wmieszać do sera. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na grubość 3 mm i za pomocą szklanki wykrawać koła. Na połowę ilości kół nałożyć 1-2 łyżeczki nadzienia. Przykryć je pozostałymi

Nastoletnie Wypiekanie