Efektowne i pyszne ciacho na spodzie szpinakowym z pianką, brzoskwiniami i galaretką. Składniki blaszka 23/33: ciasto szpinakowe: jajka 4 szt, cukier 250 g, olej 1 szklanka, szpinak świeży (baby) 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, mąka pszenna 100 g, mąka krupczatka 220 g, Ptasie mleczko: śmietanka 36% 500 ml, cukier puder 3 łyżki, galaretka pomarańczowa 2 szt, woda gorąca 250 ml, Ponadto: brzoskwinie w syropie 1 puszka, galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa 2 szt, woda gorą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.