Ciasto Michałek

Ciasto Michałek

Ciasto Michałek

 Lubicie cukierki,, Michałki"? Jeśli tak, to będziecie zachwyceni tym ciachem. Biszkopt czekoladowy, krem mascarpone z bitą śmietaną i Michałkami, przełamane kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki, a na wierzch ubita śmietana. Palce lizać! Składniki blaszka 25/35 : biszkopt: 7 dużych jajek,  1 szklanka cukru,  140 g mąki pszennej, 50 g kakao,  krem michałkowy: 250 g czekoladowych cukierków michałków, 500 g mascarpone, 200 ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.