Ciasto Cappucino

Ciasto Cappucino

Ciasto Cappucino

 Pyszne, podzielne ciacho Cappucino z książki siostry Anastazjii. U mnie trochę ze zmianami, bo bezę kokosową wymieniłam na orzechową i dodatkowo ciacho nasączyłam kawą. Zapraszam:) Składniki blaszka 25/35: Biszkopt: 7 dużych jajek,  1 szklanka cukru, 140 mąki pszennej,  50 g kakao,  Beza orzechowa: 5 białek,  200 g cukru,  250 g orzechów włoskich,  1 łyżka mąki ziemniaczanej,  1 łyżka mąki pszennej,  Krem: 500 ml mleka,  5 żółtek, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.