Podzielny przekładaniec z pysznym kremem i jabłkami z galaretką. Idealne ciasto na różne przyjęcia okolicznościowe. Składniki blaszka 25/36: Ciasto miodowe: 300 g mąki pszennej, 150 g margaryny, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczka sody, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 100 g cukru, 1 jajko, Biszkopt: 4 jaja, 120 g mąki pszennej, 150 g cukru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Krem: 500 ml mleka, 5 łyżek cukru, 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.