Ciasto Leon

Ciasto Leon

Ciasto Leon

 Podzielny przekładaniec z pysznym kremem i jabłkami z galaretką. Idealne ciasto na różne przyjęcia okolicznościowe. Składniki blaszka 25/36: Ciasto miodowe: 300 g mąki pszennej,  150 g margaryny,  2 łyżki miodu,  1 łyżeczka sody,  2 łyżki kwaśnej śmietany,  100 g cukru,  1 jajko,  Biszkopt: 4 jaja, 120 g mąki pszennej,  150 g cukru,  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  Krem: 500 ml mleka,  5 łyżek cukru,  1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.