ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:53/245)

Torcik brzoskwiniowy 175

stale otwarte dla gości, toteż nie muszę się martwić, kto to wszystko zje ;) Torcik mojego autorstwa, z którego jestem bardzo zadowolona. Miałam w tym roku sporo brzoskwiń do wykorzystania i chęć na inne ciasto niż ucierane czy muffinki. Wcale nie jest zbyt pracochłonne - najdłużej czeka się na tężenie warstw w lodówce. Za to masa brzoskwiniowa jest po prostu przepyszna. Sami(...)wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe, zdjąć z niego papier a następnie wystudzić. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie włożyć do garnka i wlać 200 ml wody. Gotować na średnim ogniu aż owoce zmiękną i zaczną się rozpadać. Wówczas rozdrobnić

My simple kitchen
Babka Na Oleju Z Jabłkiem I Brzoskwinią 154

Taką babeczkę robi moja mama już od dawna tylko zawsze używa do niej jedynie jabłek, a że mi zostały połówki brzoskwiń z ciasta z kaszy manny   <--klik,  to postanowiłam dorzucić je do tej babeczki co urozmaiciło jej smak ;) Składniki na foremkę 25 x 11 cm 3 jajka klasy L 1 i 1/3 szkl mąki pszennej 1/2 szkl(...)waniliowego  ( może być tez inny ) 1 jabłko, 2 i 1/2 brzoskwini ( u mnie połówki z puszki ) 1. Jajka miksujemy z cukrami na puszysta masę. 2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń. Miksujemy na najwolniejszych obrotach bądź mieszamy szpatułką/łyżką i podczas mieszania dolewamy olej. ciasto wychodzi dość gęste. 3. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone w kosteczkę

Gotowanie...to proste !
Błyskawiczne ciasto na maślance z brzoskwiniami 384

Lekkie, delikatne ciasto na maślance z dodatkiem świeżych owoców - u mnie brzoskwini. Niedawno wypróbowałam ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką , a teraz z innego przepisu to z brzoskwiniami i wiem już na pewno, że wypieki na maślance smakują nam dużo bardziej niż na jogurcie - są lżejsze, bardziej puszyste i dla mnie smaczniejsze. Polecam bo nie dość że robi się(...)szkl mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 kg brzoskwiń (lub innych owoców albo ich mieszanki) 5-10 dag czekolady do ozdoby 1. Jajka utrzeć z cukrem na puch, ciągle miksując dodać maślankę i olej, a następnie partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy ciasto będzie gładkie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Owoce obrać, pokroić

Kto ugości moich gości?
Ciasto Tropikana bez pieczenia / No Bake Tropicana Cake 130

Ciasto Tropikana bez pieczenia  Ciasto Tropikana to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia z galaretką, ananasem z puszki i budyniem na herbatnikach . Ten łatwy przepis to świetny wybór dla początkujących, zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje. Zobaczcie, jak przygotować pyszne ciasto bez włączania piekarnika na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Tropikana z galaretką(...)stopniowo. Nasze ciasto na zimno wieńczymy galaretką z ananasem z puszki (świeży nie stężeje w galaretce, chyba, że przelejemy go wrzątkiem). Polecam przygotować galaretki z użyciem gorącego soku ananasowego zamiast wody - wtedy nasze ciasto będzie naprawdę owocowe. Jeśli nie przepadacie za ananasem, możecie zamiast niego wykorzystać inne owoce. Z  kremem kokosowym dobrze skomponują się maliny lub brzoskwinie - nasze ciasto

Lekcje w kuchni
Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami 65

Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami jest pyszne, puszyste i mięciutkie. Idealne na każdą okazję. Składniki 2 szkl. mąki pszennej 250g margaryny 1 szkl. cukru 250g twarogu mielonego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 1 opak. 3 jajka 200ml śmietany 18% puszka brzoskwiń w syropie cukier puder do posypania Przygotowanie Utrzeć margarynę mikserem, porcjami dodawać twaróg i ucierać(...)średnicę 28cm). Wylewam masę i wygładzam łyżką. Kroję połówki brzoskwiń na grube plastry i układam na ciasto lekko dociskając. Wkładam ciasto do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piekę godzinę i 20 minut. Autor przepisu: Anita Ciruk Artykuł Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Piegusek z brzoskwiniami 176

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatki 1 duży budyń śmietankowy ( na 3/4 l mleka ) 120 g miękkiego masła 600 ml mleka 3 łyżki cukru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Przygotować ciasto. Masło rozpuścić i wystudzić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie porcjami dodawać cukier. Cały czas ubijać aż cukier się rozpuści. Potem dodać(...)przekroić wzdłuż na dwa blaty. Na jeden blat wyłożyć ok 2/3 kremu budyniowego. Następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować cienko pozostałym kremem. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć gęsto na cieście. Kawałkami uszczelnić także wszelkie szczeliny między ciastem a blaszką. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i odstawić

Monia miesza i gotuje
Rolada brzoskwiniowa 134

wyłączyć palnik, wsypać galaretkę brzoskwiniową i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. 2-3 połówki brzoskwiń odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną kostkę. Lekko już tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietany i dobrze zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Ostudzony biszkopt rozwinąć i delikatnie nasączyć białą herbatą. Następnie wyłożyć krem brzoskwiniowy. Aby krem przy(...)powstanie nam jednolita polewa czekoladowa. Całą roladę z wierzchu posmarować polewą czekoladową (najlepiej wykorzystać w tym celu średniej grubości pędzel). Włożyć ponownie do lodówki na 30 minut. Połówki brzoskwiń pokroić w cienkie plasterki. Do garnuszka wsypać około 4 łyżki cukru pudru, dodać odrobinę wody i podgrzać energicznie mieszając. Nadal mieszając lekko ostudzić i polać wierzch rolady dowolnym wzorem, po czym

Passions hobbies life
Ciasto z fantą, masą budyniową i owocami pod galaretką 130

oraz owoce i galaretka, które nadają przyjemnego orzeźwienia. To ciasto na specjalne okazje. Smaczne, wysokie i podzielne. Patrząc po składnikach można wywnioskować, że to duża porcja, ale czasami właśnie takie są potrzebne, prawda? Najlepsze na drugi i kolejny dzień, gdy herbatniki przyjemnie zmiękną, a masa budyniowa straci posmak masła;) Ciasto: 4 jajka 1 szkl. cukru 1 op. cukru wanilinowego(...)maślanych dowolne owoce (u mnie 1 puszka mandarynek i 1 puszka brzoskwiń) 3 op. galaretki brzoskwiniowej Jajka ucieramy razem z cukrami na jasną, puszystą masę. Cienkim strumieniem wlewamy olej oraz fantę. Na koniec zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy do połączenia. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
CIASTO BISZKOPTOWE Z BRZOSKWINIAMI 129

Dziś pierwszy dzień szkoły. Koniec słodkiego lenistwa... Żeby osłodzić go mojej córce, postanowiłam upiec pyszne ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami z własnej działki. Składniki: 5 sztuk jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia  brzoskwinie Jaja zmiksowałam na białą masę z cukrem. Dodałam olej. Wsypałam mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki(...)dokładnie wymieszałam na puszystą masę Formę posmarowałam masłem, posypałam tartą bułką i wlałam masę na blachę. Brzoskwinie obrałam, pokroiłam na cząstki i układałam na cieście. Włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu ciasto powinno się wyłożyć z blachy na talerz spodem do góry, wówczas brzoskwinie będą na górze. Posypałam cukrem pudrem

potrawyregionalne
Ciasto jogurtowo-karmelowe z brzoskwiniami 196

Pyszne i delikatne ciasto pachnące karmelem i brzoskwiniami na bazie mąki, jajek i jogurtu. Wspaniale smakuje także ze śliwkami, truskawkami czy malinami. Ciasto rozpływa się w ustach, idealnym dopełnieniem będzie coś dobrego do picia, najlepiej czarnego, towarzystwo i weekend:) Składniki: 5 całych jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu (20 g, użyłam Kamis(...)pieczenia oraz jogurt. Wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzch układamy plasterki brzoskwini. Brzoskwinie ze słoika pokroiłam na cztery i powtykałam lekko w ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut. Pieczemy bez termoobiegu, grzaniem góra-dół. Jeśli macie inny piekarnik to po około

Zasmakuj Kuchni
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 157

stopni C ulega szybkiemu rozkładowi. W procesie tym wydzielany jest gaz, tlenek węgla, który powoduje rozpulchnianie i wzrost ciasta. Spulchnianie wyrobów piekarniczych i cukierniczych może odbywać się: Ciasto Trzy brzoskwinie - z wykorzystaniem metod biologicznych , w szczególności przez użycie drożdży lub innych mikroorganizmów, które wywołują fermentację; - z wykorzystaniem metod fizycznych , które polegają na wprowadzeniu do ciasta pęcherzyków powietrza, które podczas pieczenia

Trzeci talerz
Bajecznie proste ciasto z figami 179

figi zdecydowanie mają w sobie coś ... Tym razem zdecydowałam się na coś nieco bardziej skomplikowanego (ale nadal prostego!), mianowicie ciasto. Gdy u Madlene zobaczyłam ten przepis na ciasto z brzoskwiniami, do razu zobaczyłam w nim figi. Nie mogłam się powtrzymać, i czym prędzej zabrałam się do pracy. A, szczerze mówiąc, jest jej naprawdę niewiele. Ciasto przygotowuje się jak muffiny - mieszamy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orzechowe z brzoskwiniami 150

Ostatnio się zastanawiałam co by tu upiec na niedzielę , córka podsunęła mi pomysł na ciasto z orzechami , karmelem , masą budyniową , brzoskwiniami i galaretką , powiem Wam że ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerza(...)zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z 4 łyżkami masła . 2 galaretki rozpuścić w 600 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia Warstwy ciasta : ciasto  budyń  ciasto masa krówkowa  pokrojone w plasterki brzoskwinie  galaretka brzoskwiniowa Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie ciasto na kefirze z owocami 130

Szybkie ciasto na kefirze z owocami to maksimum satysfakcji przy minimum wysiłku. Wystarczy kilka minut przygotowań, a potem wstawienie formy do piekarnika. Po ok. 45 minutach pieczenia, ciasto z owocami jest gotowe! W tym puszystym cieście na szybko rozsmakuje się cała rodzina! Od lipca regularnie w kuchni rządzą borówki i brzoskwinie! Co weekend na stole goszczą deserki na zimno(...)sypki piasek. Następnie łączymy składniki formując kulę z ciasta, wkładamy ją do woreczka i przekładamy do zamrażalnika. gdy chcemy sypką kruszonkę, nie mrozimy ciasta na kruszonkę tylko rozsypujemy na powierzchni. Przygotowanie szybkiego ciasta na kefirze z owocami i z olejem: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C góra i dół bez termoobiegu. Ciasto to piekę w silikonowej tortownicy ze szklanym dnem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie kwadraciki z budyniem i brzoskwiniami 248

Prosty, pyszny i szybki przepis na słodkie kwadraciki z ciasta francuskiego z waniliowym budyniem i brzoskwiniami z puszki. Takie „bułeczki” pamiętam jeszcze z czasów szkolnych, kiedy były sprzedawane w piekarni nieopodal mojego domu (często kupowałam je na drugie śniadanie) :) W pamięci utkwił mi ich fantastyczny zapach, delikatność i kruchość łamiących się podczas jedzenia listków ciasta francuskiego, a do tego pyszne(...)Bardzo polecam Wam ich spróbowanie. Są bajecznie proste, a smak boski! Jeśli chcecie dodatkowo nadać połysk swoim kwadracikom, wystarczy już po upieczeniu posmarować brzoskwinie lekko podgrzanym dżemem morelowym :) Składniki (na 7-8 kwadracików): 1 op. ciasta francuskiego (moje ważyło 375 g) 1 op. budyniu waniliowego 7-8 połówek brzoskwiń z puszki 350 ml mleka 1-2 łyżki cukru 1 jajko

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania