ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:49/245)

Szarlotka z brzoskwiniami 189

lodówki. W tym czasie jak nam się chłodzi obieramy jabłka ze skórki i usuwamy gniazda nasiennie, z brzoskwiń wyjmujemy pestki. ścieramy jabłka i brzoskwinie. Następnie gotujemy je na małym ogniu, ok 20 minut.  Ciasto wyciągamy z lodówki(...)dzielimy na 2 części. Jedną część wykładamy na posmarowaną blachę, tak by zakryło nam całe dno blachy,  na to wylewamy nasz mus z jabłek i brzoskwiń. Z drugiej części ciasta wycinamy paski i układamy na cieście na ukos tworząc wzorek. Pieczmy ok 30 min w 180 stopniach. Na koniec posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
Brzoskwiniowe ptasie mleczko 448

łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 10 dag okrągłych biszkoptów puszka brzoskwiń w syropie  Najlepszy pomysł na upalne dni to ciasta bez pieczenia :) Takie ciasto i chłodnik w jednym - tym razem z brzoskwiniami. Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Dno tortownicy ściśle wyłożyć biszkoptami, w miejscach gdzie wystąpiły odstępny najlepiej wkruszyć kilka ciastek (fot.1) . Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance(...)fot.3) i wylać na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokroić na paski i rozłożyć na masie śmietanowej. Teraz należy przygotować galaretkę pomarańczową i poczekać, aż zacznie tężeć. Zalać nią brzoskwinie (fot.4) . Schłodzić ciasto w lodówce, aż do momentu kiedy galaretka pomarańczowa dobrze zastygnie

Świat Ciasta
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 123

Miałam w lodówce jogurty naturalne i wzięłam się za ciasto jogurtowe z brzoskwiniami na wierzchu , polane galaretką pomarańczową i z małym kleksikiem bitej śmietany. Ciasto wyszło wilgotne o smaku delikatnie waniliowym...Polecam serdecznie :) wymiary blaszki: 25 x 28 temp. pieczenia: 180C czas pieczenia: ok. 40-50 minut Składniki 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szkl. oleju 2 szkl. mąki 1 szkl(...)wlewamy na blachę posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą o wym. 25 x 28 cm , wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobić wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze

Różne smaki w kuchni
Ciasto z brzoskwiniami 133

Puszyste, szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto z owocami. Propozycja dla zwolenników zasady: minimum wysiłku maksimum smaku. Brzoskwinie nadające ciastu kwaskowatości można zastąpić bardziej słodkimi jabłkami

Milion Smaków
Migdałowe ciasto ucierane z rabarbarem, brzoskwiniami i twarożkiem 133

cukru wanilinowego  Kruszonka: 100 g mąki pszennej 60 g masła, roztopionego 50 g cukru kilka kropel aromatu migdałowego Ponadto: 300 g brzoskwiń z puszki * 200 g rabarbaru cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Warstwa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa ( lub przecisnąć przez praskę ). Miękkie masło, cukier puder oraz żółtka(...)przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 22 x 33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na to wyłożyć łyżką masę serową, równomiernie rozprowadzić. Na ser wyłożyć brzoskwinie oraz rabarbar, posypać kruszonką. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, odłożyć do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypać cukrem

Opowieści z piekarnika
Ciasto jajko sadzone 57

jajko sadzone to nic innego, jak sernik na zimno, który swoim wyglądem przypomina jajko sadzone. Żółtko to nic innego jak połówki brzoskwiń, a białko to przezroczysta galaretka. Całość faktycznie przypomina tradycyjne jajko sadzone. Ciasto fajnie smakuje i może być ciekawym zaskoczeniem dla naszych gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Serniczek jest bardzo lekki, delikatny, wręcz rozpływa się w ustach(...)wyrównujemy i całość wstawiamy do lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotowujemy galaretkę. W tym celu w 400 ml gorącej wodzy rozpuszczamy galaretkę krystaliczną. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na ciasto wykładamy połówki brzoskwiń, wcześniej odsączone z soku. Całość zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto jajko sadzone pochodzi

Przepiski.pl
Czekoladowy tort z brzoskwiniami 183

Czekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki mąki 1,5

SMYKWKUCHNI
CIASTO KANTYCZKA 194

Kantyczka jest ciastem wyjątkowo wilgotnym (dzięki dużej ilości dżemu) i naprawdę dekoracyjnym. Jest to wypiek idealny na jesienne i zimowe dni, kiedy mało już owoców. Kantyczka

Przepisy Aleksandry
Lekkie Ciasto owocowe 232

W tym roku lato pożegnałam  Lekkim ciastem owocowym  z MW ( click ). Ciasto dobre, choć na kolana mnie nie rzuciło, bo jak każde babkowe ciasto

Mia Cucina Sofieta
Sernik z makiem i brzoskwinią 190

sera , owoców, marcepanu, czekolady). Nie przepadam za tradycyjnymi makowcami( za to uwielbiam japoński). Tym razem jednak postawiłam na serowo- makowy miks .Bardzo konkretny , orzeźwiony słodkim smakiem soczystej brzoskwini. Całość zaserwowana na kruchym cieście o aromacie waniliowym. Na Święta Bożego Narodzenia sprawdził się rewelacyjnie.  Składniki na kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej  3 żółtka 1/2 szklanki cukru kryształu(...)mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki pokrojone w kawałki WYKONANIE:   ciasto kruche nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 10 minut   wykładamy masę makową   wykładamy ½ masy serowej   wykładamy brzoskwinie   wykładamy ½ masy serowej   pieczemy

Domowe ciasta
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 97

pieczenia Brzoskwiniowiec bez pieczenia to kolejna słodka propozycja na ciasto bez użycia piekarnika, czyli idealne na upały Spód z herbatników, krem budyniowy, masa ze świeżych brzoskwiń i bita śmietana. Prawdziwa rozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam   Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm   SKŁADNIKI

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 169

górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół szklanki lekko osłodzonej herbaty sok wyciśnięty z połowy cytryny lub limonki Jeśli używacie brzoskwiń do ciasta, to warto wykorzystać też syrop. Wystarczy, że dodacie do niego sok z cytryny lub limonki i wymieszacie. Równomiernie rozprowadźcie poncz na wystudzonym cieście. Jeśli używacie herbaty, to upewnijcie się(...)podanego na opakowaniu, gdy lekko stężeje w misce, przelewamy ją delikatnie na ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.     Dodatki zależą od Was, jeśli nie macie akurat świeżych owoców takich jak maliny, truskawki czy jagody to użyjcie np. brzoskwiń z puszki i bananów i zalejcie wszystko cytrynową galaretką. Wszystko zależy od dostępnych

Cooking Monster
Ciasto z Maltesers (Malti Keks) – PRZEPIS 32

przepis na ciasto z Maltesers lub Malti Keks. Dzięki kuleczkom to ciasto prezentuje się przepięknie! Delikatny kakaowy biszkopt łączy się z puszystym kremem oraz wyrazistymi i chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Całość ciasta współgra wręcz idealnie. Ten przepis sprawdzi się na każdą okazję, a także bez okazji. Jak zrobić ciasto z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie? Przygotowanie tego ciasta to kilka prostych(...)upieczony biszkopt przełóż kremem wymieszanym z herbatnikowymi kuleczkami w czekoladzie, wierzch ciasta posmaruj drugą częścią kremu i udekoruj kuleczkami. Dokładny przepis oraz proporcje składników na ciasto z Maltesers znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kakaowym biszkoptem: Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami

Via Gusto
O zapachu rumu i wanilii, a smaku rabarbaru z morelą i truskawką! 100 lat! 94

Czerwiec! Moc kolorów! Ogrom smaków! To rustykalne ciasto zawiera wszystkie moje ulubione smaki. Jest słodko-kwaśne. Z ogromną ilością owoców, to co lubię najbardziej! Ma w

SMYKWKUCHNI
Ambasador 60

skończy się sezon na świeże owoce czas na ciasta z tego co jest dostępne przez cały rok. Wybór padł na brzoskwinie i ciasto Ambasador. Bardzo stary przepis z zeszytu z przepisami mojej mamy. Bardzo pracochłonny, ale efekt wart jest odrobiny starań

Milion Smaków
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką 139

woda ciepła -1 szkl brzoskwinie świeże - 0,5 kg cukier -3 łyżki śmietana -4 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO:  Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe.  NADZIENIE:  Brzoskwinie wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Do brzoskwiń wsypać łyżkę cukru, dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów. Na środek krążka

Kuchnia Danusi