Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Przepis na : deser

Fale Dunaju to pyszne ciasto, lecz jego modyfikacja z brzoskwiniami i galaretką smakuje o niebo lepiej! Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła lub Kasi 4 jaja 2 szklanki maki tortowej 100 g cukru 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki odsączone Krem: gotowy krem budyniowy (np.typu Karpatka) 1/2 kostki masła Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe trochę kakao do posypania ciasta na wierzchu Wykonanie: Masło dobrze utrzeć z cukrem, dodać żółtka cały czas miksując. Następnie przesiać make, dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.