ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:44/245)

Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 139

stopni C ulega szybkiemu rozkładowi. W procesie tym wydzielany jest gaz, tlenek węgla, który powoduje rozpulchnianie i wzrost ciasta. Spulchnianie wyrobów piekarniczych i cukierniczych może odbywać się: Ciasto Trzy brzoskwinie - z wykorzystaniem metod biologicznych , w szczególności przez użycie drożdży lub innych mikroorganizmów, które wywołują fermentację; - z wykorzystaniem metod fizycznych , które polegają na wprowadzeniu do ciasta pęcherzyków powietrza, które podczas pieczenia

Trzeci talerz
Bajecznie proste ciasto z figami 169

figi zdecydowanie mają w sobie coś ... Tym razem zdecydowałam się na coś nieco bardziej skomplikowanego (ale nadal prostego!), mianowicie ciasto. Gdy u Madlene zobaczyłam ten przepis na ciasto z brzoskwiniami, do razu zobaczyłam w nim figi. Nie mogłam się powtrzymać, i czym prędzej zabrałam się do pracy. A, szczerze mówiąc, jest jej naprawdę niewiele. Ciasto przygotowuje się jak muffiny - mieszamy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orzechowe z brzoskwiniami 137

Ostatnio się zastanawiałam co by tu upiec na niedzielę , córka podsunęła mi pomysł na ciasto z orzechami , karmelem , masą budyniową , brzoskwiniami i galaretką , powiem Wam że ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerza(...)zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z 4 łyżkami masła . 2 galaretki rozpuścić w 600 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia Warstwy ciasta : ciasto  budyń  ciasto masa krówkowa  pokrojone w plasterki brzoskwinie  galaretka brzoskwiniowa Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie kwadraciki z budyniem i brzoskwiniami 220

Prosty, pyszny i szybki przepis na słodkie kwadraciki z ciasta francuskiego z waniliowym budyniem i brzoskwiniami z puszki. Takie „bułeczki” pamiętam jeszcze z czasów szkolnych, kiedy były sprzedawane w piekarni nieopodal mojego domu (często kupowałam je na drugie śniadanie) :) W pamięci utkwił mi ich fantastyczny zapach, delikatność i kruchość łamiących się podczas jedzenia listków ciasta francuskiego, a do tego pyszne(...)Bardzo polecam Wam ich spróbowanie. Są bajecznie proste, a smak boski! Jeśli chcecie dodatkowo nadać połysk swoim kwadracikom, wystarczy już po upieczeniu posmarować brzoskwinie lekko podgrzanym dżemem morelowym :) Składniki (na 7-8 kwadracików): 1 op. ciasta francuskiego (moje ważyło 375 g) 1 op. budyniu waniliowego 7-8 połówek brzoskwiń z puszki 350 ml mleka 1-2 łyżki cukru 1 jajko

MyCookBook.pl
Wakacyjne ciasto maślane z owocami 136

Ciasto środka sierpnia z całym jego ciepłem i coraz bardziej złotą poświatą na wakacyjne zachcianki. Smakuje wspaniale w promieniach popołudniowego słońca, więc siadajcie. A lato niech jeszcze trwa! Maślane ciasto z kremem i owocami Potrzebujesz: 250g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 2,5 szklanki mąkió 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mleka 2 gałązki tymianku (opcjonalnie) skórka otarta(...)tego: morele brzoskwinie czerwona porzeczka listki mięty listki tymianku kwiaty ogórecznika (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. 2. Dodaj jajka i miksować do całkowitego połączenia. 3. Do maślanej masy dodaj mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia, tymiankiem i skórką z cytryny (jeśli używasz) i połącz dokładnie na gładką masę. 4. Przelej ciasto do formy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
POEMAT JOGURTOWY 176

Beza: 3 - 4  białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać(...)żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na zamrażalki.  Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Beza - białka ubić z cukrem. Dodać powoli wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe

Ciastka - domowe słodkości
Szpinakowy tort z truskawkami i brzoskwiniami 571

której piekło się ciasto, wtedy galaretka nie wypłynie. Odstawić do stężenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować blenderem i połączyć z rozpuszczoną w wodzie galaretką. Kiedy brzoskwinie zaczną tężeć wylać na drugi krążek ciasta, zabezpieczając brzegi. Odstawić do stężenia. Galaretkę cytrynową razem z żelatyną rozpuścić w wodzie. Można delikatnie podgrzać, jeżeli pojawi się problem z rozpuszczeniem żelatyny, ale nie wolno zagotować(...)wierzchu. Wolne miejsca wypełniłam galaretkami rozdrobnionymi widelcem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasta z warzywami , Dla dzieci , Serniki na zimno , Torty Tagged: brzoskwinie , galaretka , kremówka , szpinak , truskawki , twaróg

https:KKuchniaMniam
Sernik z rosą i brzoskwiniami 311

Sernik z rosą i brzoskwiniami Puszysty i delikatny sernik na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i bezową pianką. Po upieczeniu na cieście pojawiają się kropelki złotej rosy. Sernik jest bardzo efektowny i przepyszny!     Składniki: Kruche ciasto: 250g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 jajko Masa(...)serowej. Na końcu dodajemy olej, miksujemy. Masa serowa powinna być bardzo rzadka *** *** Brzoskwinie z puszki odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę *** *** Pokrojone brzoskwinie wkładamy do masy serowej, mieszamy i całość przelewamy na podpieczony spód *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 50 minut – aż masa się zetnie *** *** Na około 15 minut przed

Blog z Apetytem
Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 142

stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto a następnie przekroić na 3 części. Najcieńszą warstwę ciasta pokruszyć i zostawić na wierzch do wykończenia ciasta. 2. Mus brzoskwiniowy: Brzoskwinie z puszki pokroić na mniejsze części przełożyć do garnka, wlać sok z brzoskwiń i wodę. Gotować kilka minut, następnie zblendować do postaci musu i wsypać galaretki. Całość dokładnie wymieszać(...)czasie ułożyć drugi blat ciasta szpinakowego i posmarować drugą częścią masy śmietanowej. Boki ciasta obsmarować pozostałą trzecią częścią masą śmietanową i obsypać pokruszonym ciastem szpinakowym. Wierzch udekorować kwiatkami i zrobionymi z brzoskwiń pszczółkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Kremowy sernik z Podzamcza 102

samym zamkiem. Stąd też nazwa tego delikatnego i orzeźwiającego sernika . Sernik jest na pysznym, kruchym spodzie. Jest wyjątkowo soczysty, a pomiędzy masą serową, a warstwą ciasta spotkamy delikatną piankę. Wszystko pysznie uzupełniają kawałeczki brzoskwiń. To wszystko sprawia, że trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem do kawy(...)mąkę ziemniaczaną. Na koniec łączymy z twarogiem i ew. dosładzamy. Masę wykładamy na podpieczony i przestudzony spód. Na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie. 4. Pianę ubijamy z cukrem na sztywno. Wykładamy na brzoskwinie, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego!         Artykuł Kremowy sernik z Podzamcza pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto grysikowe z brzoskwiniowym dżemem 144

Ciasto które dziś przedstawiam idealnie sprawdza się do porannej kawy czy herbaty. Aromatyczne jest dzięki dżemowi z brzoskwiń, znajdziecie go tutaj [ klik ] ale równie dobrze można zastąpić go innym dżemem, swoim ulubionym. Polecam pyszne ciasto. Ciasto grysikowe z brzoskwiniowym dżemem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 191

Pyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)Polać z łyżki po placku. Smacznego :) RADA: Biszkopt i ciasto kokosowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Proste ucierane ciasto, które zawsze się udaje 150

Banalne w wykonaniu pyszne ciasto ucierane. Zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie :) Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka ½ kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jabłka 4 duże brzoskwinie tłuszcz do formy ziarna sezamu lub bułka tarta do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem(...)jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut. Owoce dodane do ciasta mogą być dowolne (ale pamiętaj

Tradycyjna Kuchnia
Sernik z brzoskwiniami 55

Podziel ciasto w proporcjach 2/3 i 1/3 i owiń folią spożywczą. Włóż obie porcje do zamrażarki na 1 h czasu. Po godzinie wyjmij większą porcję ciasta i rozgrzej piekarnik do 190 st C. Przygotuj dużą prostokątną blaszkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Ciasto zetrzyj ja tarce na grubych oczkach. i wyłóż nim spód całej blaszki. Wstaw ciasto do piekarnika(...)zamrażarki pozostałą porcję ciasta. Podobnie jak wcześniej zetrzyj ciasto na grubej tarce i rozłóż je na całym cieście. Sernik piecz w temperaturze 170-175 st C przez 60 minut. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i studź ciasto w piekarniku. Sernik możesz posypać jeszcze cukrem pudrem dla ładniejszego efektu. SMACZNEGO! Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Sernik w cieście kakaowym 82

przepisu. Domownicy stwierdzili, że jeden z lepszych jaki jedli, a jednak preferują jasne ciasto do sernika. Czekoladowe ciasto idealne uzupełnia smak. Ja użyłam czarnego kakao, bo nadaje pięknego koloru i taki smak lekko oreo. Oczywiście można użyć normalnego kakao, które również idealnie się sprawdzi. Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (użyłam 1 szklankę mąki krupczatki, 1 szklankę mąki tortowej(...)jednolitą masę. Wlać śmietankę i miksować aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Wyłożyć na spód, wyrównać powierzchnię, na wierzch wyłożyć odcedzone, osuszone ręcznikiem papierowym i pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć odłożoną część ciasta (na tarce o dużych oczkach) i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 45 minut. Smacznego

dom-agi.pl