ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:36/245)

Sernik z brzoskwiniami 41

Sernik z brzoskwiniami to bardzo popularne ciasto „imieninowe”, które gościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche ? 3 szklanki mąki ? 250 g masła ? 3 łyżki cukru ? 5 żółtek ? 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser ? 1 kg sera mielonego(...)szklanka cukru ? 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche ? Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. ? Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. ? 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. ? Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto kruche z lodówki pokroić w plastry i wyłożyć nimi dno dokładnie

To co kocham
Sernik z brzoskwiniami 144

Sernik z brzoskwiniami to bardzo popularne ciasto „imieninowe”, które gościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku(...)sera mielonego, u mnie Piątnica • 250 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe Piana • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę

To co kocham
Sernik z brzoskwiniami 175

poprzednie święta Wielkiejnocy, listonosz przywożąc pocztę bez żadnego wahania poprosił o kawałek. Tak bardzo oczywistym było, iż wśród wypieków znajduje się i ten deser. :) SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki na ciasto: - 250 gram masła - 400 gram mąki - 5 żółtek - 50 gram cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki zagniatamy razem. Ciasto dzielimy na dwie, mniej więcej równe(...)dowolne kawałki (u mnie ósemki). Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.  Kolejność warstw: pierwsza kula ciasta starta na blachę i równomiernie rozłożona, masa serowa, brzoskwinie, piana z białek, druga kula ciasta starta. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Brzoskwinie w lekkim syropie na zimę 281

pachnących brzoskwiniach w słoiku domowej roboty, nie szukaj dalej! Dzielimy się przepisem krok po kroku oraz kompletnymi wskazówkami, które pozwolą Ci zachować smak, konsystencję oraz jakość świeżych brzoskwiń w każdym słoiku! Zapraszamy! Brzoskwinie w syropie na zimę Składniki: Owoce: brzoskwinie: 2 kg Zalewa do brzoskwiń: woda filtrowana: 2 litry cukier: 1 szklanka świeży sok z cytryny: 2 łyżki Brzoskwinie(...)zalewę, z drugiej, zapobiega brązowieniu brzoskwiń, dzięki czemu zachowują swój cudowny kolor. Na odwieczne pytanie: brzoskwinie ze skórką czy bez, zdecydowanie opowiadamy się za brzoskwinią obraną. Jeśli ją zostawimy, skórka po pasteryzacji zrobi się twarda i niejadalna. Indeks glikemiczny brzoskwiń w syropie, nawet tym lekkim, zwiększa się nieco w stosunku do owoców surowych. Jednak brzoskwinie w syropie nadal są zdrowe

Kuchnia Na Wypasie
Tarta brzoskwiniowa z kremem 168

łyżeczka - cukier – 4 łyżki - jajko – 4 szt KREM : - mascarpone – 400 g - cukier – 5 łyżek - śmietana 30 %- 125 ml DODATKOWO : - kokos / wiórki - brzoskwinie – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita dodajemy cukier i dalej ubijamy aż cukier będzie dobrze rozpuszczony. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy(...)zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do mascarpone wymieszany z cukrem. Mieszamy z płatkami / wiórkami wydrążonymi ze świeżego kokosa. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy upieczone i lekko przestudzone ciasto. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i świeżą mięta lub bazylią. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Ostra na Słodko
Deser- jajka sadzone na słodko. 135

Kolejny sprawdzony przepis. Ciasto francuskie, bita śmietana, puszka brzoskwiń W tej chwili wszędzie dostaniemy gotowe ciasto francuskie, nawinięte na papier do pieczenia. Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykuj szablony z papieru i wytnij jaja z ciasta: 10 większych ( 10 x 7 cm) , 5 połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6

dolcevitainmykitchen
Drożdżówki z brzoskwiniami 175

mleka lub kakao i nic więcej nie trzeba. Drożdżówek wprawdzie na moim blogu nie brakuje, ale dzisiejsza wersja ciasta drożdżowego z blogu Bayaderki bardzo mnie zainspirowała. Drożdżówki z brzoskwiniami przygotowałam z ciasta drożdżowego wykonanego metodą Bartineta. Jest to metoda, która wymaga zaangażowania i tego, żeby lubić chwilę pobawić się ciastem drożdżowym, ja to lubię i dlatego spróbowałam, ale nie jest(...)forme do pieczenia (natluszczona lub wylozona papierem do pieczenia) i wciskamy kciuk w srodek buleczki tak by powstala dziurka. W dziurke wkladamy brzoskwinie z tymiankiem. Formujemy buleczki i wykladamy na blaszke az do skonczenia ciasta. Uformowane, napelnione owocami smarujemy rozkloconym jajkiem, najlepiej za pomoca silikonowego pedzla. Przygotowujemy kruszonke: podane skladniki laczymy palcami, rozdzielamy i laczymy az powstana nieregularne grudki ciasta

dom-agi.pl
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką 210

Kruche ciasto z brzoskwiniami i lekką budyniową pianką, idealne do kawy, na leniwy weekend, wspaniałe. Do ciasta pasują także inne owoce. Gotowe ciasto można udekorować dodatkowo bitą śmietaną i owocami. Składniki na kruche ciasto (tortownica o średnicy 25 cm lub 26 cm): 5 żółtek (z jajek wielkości L) 2 łyżki cukru 250 g masła lub ewentualnie margaryny (jednak ja zawsze(...)łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyniową piankę: 5 białek ( z jajek wielkości L) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe do ciast i kremów Winiary (2 x 35 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego Pozostałe składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie (po odsączeniu ok. 470 g) cukier puder do dekoracji Żółtka dokładnie utrzeć z dwoma łyżkami cukru na jasną, puszystą

Zasmakuj Kuchni
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 143

zawsze znajdę jakiś pretekst b pokazać im że są dla mnie ważni. Dziś od rana  częstuję pysznym sernikiem z brzoskwiniami. W podziękowaniu za upominki nie ma nic lepszego niż domowa słodycz.  Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie(...)miksujemy.  * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.  * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy połowę ciasta, wykładamy połówki osączonych  brzoskwiń, wylewamy resztę ciasta. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy.  * Na wierzch sernika kruszymy czekoladowe rureczki, po pokrojeniu na kostki dodatkowo na każdy kawałek możemy wyłożyć

Z Majeczką w kuchni
Placek z brzoskwiniami 188

Bardzo delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami i kawałkami gorzkiej czekolady. Nie jest trudne do zrobienia i chyba nie może się nie udać. Udało się wspaniale, pięknie wyrosło. Ma jeszcze jedną zaletę - do jego przygotowania nie potrzeba miksera ;) Przygotowałam je dla męża, na drogę, gdy wyjeżdżał w delegację. Osłodziło kilkudniową rozłąkę ;) Na szczęście nie musiałam się martwić o noclegi(...)drugim naczyniu połączyć maślankę, olej i jajka. Suche składniki dodać do mokrych i bardzo dokładnie, energicznie wymieszać. Blachę o wymiarach 23 x 30 cm natłuścić, wyłożyć ciasto. Na nim poukładać pokrojone w ćwiartki brzoskwinie. Mąkę, cukier i masło na kruszonkę połączyć, ucierając między palcami. Ciasto posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka

Domowa cukiernia Ewy
brzoskwinie z puszki w kruszonkowym cieście... 175

ciasto jak na kruszonkę ciasto schować do lodówki na 1 godzinę tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką do tortownicy wsypać 3/4 ciasta rozłożyć odsączone z soku brzoskwinie na cieście posypać zmieloną wanilią na owoce rozsypać pozostałe ciasto piec w 200C około 40 minut wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!! wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto śliwka w czekoladzie 51

Zapraszam dziś na pyszne ciacho, do złudzenia przypominające w smaku popularne słodkości, czyli śliwki w czekoladzie. Ale uważaj! Ciasto ma dodatek alkoholu i to wysokoprocentowego, dlatego nie nadaje się dla dzieci. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform:scale(1);transform-origin:0 0;-webkit(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Ci inne moje ulubione ciasta Ciasto kukułka Sernik z brzoskwiniami Najlepsze ciasto marchewkowe! Karpatka Sernik nowojorski Ciasto drożdżowe – topielec Tort tiramisu Murzynek Ciasto cytrynowe Ciasto saleceson z jabłkami Blok czekoladowy najlepszy CIASTO ŚLIWKA W CZEKOLADZIE Przygotowanie : 3 h + chłodzenie Składniki masa

nietylkopasta.pl
Obsesja 115

Obsesja to obłędne ciasto, które posmakuje każdemu. Gwarantuję, że jeśli raz je zrobisz - będziesz wracać do tego przepisu bardzo często. Jest przepyszne 😍

Prosty przepis na
Ciasta i wypieki wielkanocne 1864

SZARLOTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** TRUSKAWKOWA MGIEŁKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KOSTKA SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC NA CHRUPIĄCYM CZEKOLADOWYM SPODZIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PSZCZÓŁKA MAJA – CIASTO Z BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** RUROCIĄG – CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO RAJSKI PTAK PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA MAJONEZOWA PRZEPIS TUTAJ *** Babka majonezowa *** WIELKANOCNE MAZURKI Z CZEKOLADĄ PRZEPIS TUTAJ *** Wielkanocne mazurki *** KRUCHE

Blog z Apetytem
Tarta z kozim serem 213

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki biszkopt z owocami 196

przekłada się…. kwaśną śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
torcikowy mazurek 171

składniki na ciasto kruche: 300 g maki orkiszowej lub pszennej 130 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania