ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:29/245)

Sernik z brzoskwiniami 134

sernikożerców mam dzisiaj sernik na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń z puszki. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 250 g margaryny - 5 żółtek - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera - 200 g masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu - 5 białek(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej oraz - 1 puszka brzoskwiń - polewa czekoladowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zamrażamy. Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy porcjami ser cały czas miksując. Następnie dodajemy jajka oraz budynie, mieszamy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz mąkę

Zainspirowana w kuchni
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 61

Przepis na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami. Delikatne w smaku i proste w przygotowaniu. Składniki 5 jajek 1 szklanka cukru cukier waniliowy szklanka oleju 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 350 gram jogurtu naturalnego brzoskwinie Przygotowanie Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na najwyższych obrotach. Dodajemy olej mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy dalej na mniejszych obrotach. Dodajemy(...)jogurt i mieszamy do połączenia składników. Wylewamy ciasto do formy i na górę układamy brzoskwinie. Pieczemy w piekarniku 185 stopni przez 55 minut. Autor przepisu: Sabina Artykuł Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Cynamonowe ciasto z brzoskwiniami 119

dnie szuflady. Bez autora. Wojna charakteru na zasadzie kontrastu. Najpierw stoczyć się na samo dno by później triumfalnie wznieść się na wyżyny... Macie jeszcze brzoskwinie? I mało czasu na pieczenie? To poniższe ciasto jest dla Was :) Jest bardzo analogiczne do prezentowanego już wcześniej na blogu ciasta "Wiewiórka" ( klik ). Zwiększyłam tylko ilość cynamonu, jabłka zamieniałam na brzoskwinie i zrezygnowałam z bakalii(...)olej. Następnie wsypać mąkę z sodą, proszkiem i cynamonem. Wymieszać i wlać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na wierzchu poukładać kawałki brzoskwiń. Piec około 35 minut w temp. 180 C (do suchego patyczka). Gdy ciasto wystygnie posypać je cukrem pudrem

My simple kitchen
Sezonowe desery i ciasta na lipiec 2023 57

pierogi rozpływają… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto MALINOWA DELICJA – malinowe ciasto z Delicjami Jeśli szukasz doskonałego przepisu na pyszne ciasto z Delicjami, to ciasto Malinowa Delicja z pewnością spełni Twoje oczekiwania! Jest to… ZOBACZ PRZEPIS Pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i kremem jak do kremówki To proste i pyszne ciasto bez pieczenia składa się z kilku warstw, które(...)Wystarczą jedynie owoce i cukier.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które

Via Gusto
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami 246

poszło nie tak, a zarazem są pyszne 😉 Takie jest właśnie to ciasto – kruchy spód, budyń i brzoskwinie

Bullio
KEFIROWE CIASTO Z OWOCAMI 170

szybkie ciasto z jagodami i brzoskwiniami bez użycia miksera   SKŁADNIKI blaszka o wym 10x30 cm 1 jajko, ½ szkl. kefiru, ¼ szkl. oleju, 1/3 szkl. cukru, olejek waniliowy, 1 1/3 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 brzoskwinia, 1/3 szkl. jagód WYKONANIE  Formę z zaokrąglonym dołem smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Suche składniki łączymy(...)misce, w 2 mokre. Mokre składniki mieszamy widelcem, dodajemy suche, mieszamy, przelewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Brzoskwinie kroimy w kostkę, Na wierzchu ciasta układamy brzoskwinie i jagody. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Ciasto kefirowe z brzoskwiniami 137

Ciasto kefirowe z brzoskwiniami Składniki: ciasto: - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/3 szklanki cukru - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 1/4 szklanki oleju rzepakowego - 1 mały kefir owoce:  - brzoskwinie w syropie (z puszki) kruszonka: - kruszonka (mąka, cukier, masło) dodatki: - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Forma: torownica o średnicy 22 cm Przygotowanie: Ciasto przygotowuję według przepisu

Kuchnia co dnia
Sernik z brzoskwinią 173

Brrrrrrr. Dzisiaj polecam upiec serniczek na weekend. A jeśli Wam posmakuje- możecie zrobić powtórkę na święta 😊 To tradycyjny sernik z soczystymi brzoskwiniami skąpanymi w cukrowej zalewie. Całość bardzo syta, świąteczna i orzeźwiająca. Polecam! Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 0,5 szklanki cukru kryształu 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych(...)Białka miksujemy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.    WYKONANIE: ciasto kruche .de   ½ masy serowej       brzoskwinie ½ masy serowej     ½ ciasta kruchego   pieczemy ok. 1 h 10 min w temp 180 stopnu.   zostawiamy w piekarniku do ostudzenia   posypujemy cukrem pudrem Smacznego

Domowe ciasta
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. 199

Dziś zapraszam Was na serniczek, na kruchym cieście z brzoskwiniami i galaretką. Łatwy w przygotowaniu, wilgotny, bardzo smaczny idealny na zbliżający się weekend. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm)  Ciasto kruche - 30 dag mąki pszennej - 15 dag miękkiej margaryny lub masła - 1 jajko - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - mały cukier waniliowy(...)ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do ostudzenia. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze gorącej wody, studzę. Brzoskwinie kroję w mniejsze cząstki. Na ostudzony sernik układam kawałki brzoskwiń, zalewam tężejącą galaretką. Ciasto przekładam do lodówki na około godzinę aż galareta zastygnie. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Galette z brzoskwiniami 150

żółtka szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 125 g zimnego masła 1 łyżka lodowatej wody Dodatkowo ok 4-5 brzoskwiń ok 4 łyżki mielonych orzechów laskowych  ok 4 łyżki brązowego cukru 1 żółtko 2 łyżki mleka Przygotowanie: 1. Ciasto - zimne masło kroimy w kostkę, wszystkie składniki umieszczamy w misce miksera i krótko miksujemy do uzyskania okruchów(...)następnie szybko zagniatamy w niejednolita kulę, spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok 30 min - 1h 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni 3. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce 4. Ciasto rozwałkowujemy na placek, pozostawiając ok 3-4 cm wolnej przestrzenie na brzegach, środek wysypujemy mielonymi orzechami, układamy pokrojone brzoskwinie po okręgu, mają na siebie zachodzić, pozostałe brzegi

Słodki Kompromis
Ciasto na zimno z pianek Marshmallows 368

Ciasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik na zimno, ale moim zdaniem jest smaczniejsze. Zresztą sami spróbujcie, bo przygotowuje się je naprawdę ekspresowo. Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 200g herbatników 90g masła  Masa piankowa: 70g pianek Marshmallows(...)lodówki - do całkowitego zastygnięcia.  W międzyczasie przygotować galaretkę rozpuszczając ją w 450 ml wody. Na masie piankowej ułożyć pokrojone brzoskwinie. Całość zalać tężejącą galaretką i umieścić w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Do swojego ciasta użyłam mini pianek Marshmallows , które do nabycia są w Cukieterii , zresztą jak cudowne ozdoby, w tym zaprezentowany biały kwiatek

Di gotuje
Sernik brzoskwiniowy z kruszonką 151

soli Masa serowa 500 g zmielonego twarogu, u mnie z wiaderka 180 g cukru 2 łyżki skrobii kukurydzianej 1 jajko 125 g masła, miękkiego Dodatkowo 600 g świeżych brzoskwiń Przygotuj kruche ciasto. Mąkę, sól, cukier i masło posiekaj nożem. Jak już utworzy się kruszonka dodaj jajko. Połącz ciasto lekko w jedną całość, zawiń w folię i włóż do lodówki(...)wyłóż nią dno formy. Nakłuj spód widelcem. Na wierch wylej masę serową. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na masie lekko dociskając. Powinny się lekko zanurzyć. Resztę ciasto pokrusz na brzoskwinie. Wstaw sernik do piekarnika i piecz przez około 40 minut. Wyjmij i dobrze ostudź przed krojeniem. The post Sernik brzoskwiniowy z kruszonką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem mascarpone. 61

łyżką do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem  do pieczenia (wyłożyć papierem tylko spód tortownicy) Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni  i piec 25 minut.  Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Kiedy wystygnie, ściąć górę biszkoptu i pokruszyć.  Brzoskwinie pokroić i ułożyć na cieście. Nie trzeba(...)odsączać.  Syrop który spłynie z brzoskwiń nasączy ciasto.  Śmietankę ubić (musi być dobrze schłodzona) pod koniec ubijania  dodać cukier puder, a następnie mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę, żeby składniki  się połączyły, a krem był gęsty.  Gotowy krem wyłożyć na owoce, wyrównać. Wierzch posypać wcześniej pokruszonym ciastem. Delikatnie docisnąć. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Najlepiej smakuje

Agusiowe smakołyki
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym. 416

Wszyscy uwielbiają brzoskwinie w zalewie! Tym razem pomysł na ciasto z brzoskwiniami i kremem kajmakowym, które jest przepyszne! Smaczne, słodkie, mięciutkie i niesamowicie wilgotne, takie przekładańce uwielbiam. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Spód: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki Krem maślano-budyniowy: 500 ml mleka 200 g masła opakowania budyniu o smaku toffi 150 g cukru Dodatkowo: Puszka brzoskwiń(...)temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem przez ok. 10 min, aby masa powiększyła swą objętość w 4-5 razy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i lekko mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy przez ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.  450 g mleka doprowadzamy do wrzenia, a w pozostałym mleku

Kuchnia Łukasza
Rajska Fantazja 413

ubitych białek dodawać na przemian mąkę z proszkiem oraz żółtka. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na formę wyłożoną papieprem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec przez 40 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić raz wzdłuż. Brzoskwinie : brzoskwinie odlać z soku, pokroić w kostkę. Sok wlać do garnka, dodać wodę i zagotować. Galaretki wsypać(...)zalać nią galaretkę. Dokładnie wymieszać i schłodzić, aż zacznie tężeć. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać tężejącą lecz nadal płynną galaretkę. Zmiksować. Złożenie ciasta : na pierwszą część przekrojonego biszkoptu wyłożyć tężejące brzoskwinie z galaretką, przykryć drugim blatem biszkoptu. Na biszkopt wyłożyć ciepłą Nutellę z płatkami, schłodzić. Na Nutellę położyć masę budyniową. Na masie ułożyć jeden obok drugiego podłużne

mecooks

Proponowane wyszukiwania