ciasto z brzoskwiniami - 3164 przepisów (strona:24/211)

Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 523

rozpuści. Odstawić do całkowitego ostudzenia. 10. Brzoskwinie osączyć i 5-6 połówek pokroić na kawałeczki, resztę brzoskwiń zostawić do dekoracji. 11. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder i ubić, ale nie na bardzo sztywno. Dodać ser i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Następnie cały czas mieszając mikserem wlać ostudzoną galaretkę. Dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać szpatułką (jeśli masa będzie(...)minuty w chłodne miejsce; masa będzie bardzo szybko tężeć). 12. Krem serowy wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 13. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Ostrożnie zdjąć obręcz, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ciasto położyć na paterze. 14. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix i ubić. Przełożyć

Mała Cukierenka
Ciasto jajko 180

Pierwszy raz spróbowałam tego ciasta na imieninach u cioci. Było tak pyszne, że od razu poprosiłam o przepis i w kolejny weekend przygotowałam je u siebie

Prosty przepis na
ROLADA BISZKOPTOWA Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 133

instagramie 3 piękne skrzynie brzoskwiń, które dostałam od sąsiadki. Część przerobiłam na dżemy i kompoty, a z reszty upiekłam kilka pysznych ciast, którymi zasłodzę Wam bloga ! Dziś zapraszam na pyszną roladę biszkoptową z nadzieniem serowym i brzoskwiniami. Lekka, nie przesadnie słodka, idealna na upalny dzień. Robi się ja błyskawicznie i smakuje genialnie! Ps. brzoskwinie możecie oczywiście zastąpić innymi ulubionymi owocami

Ostra na Słodko
Ciasto kruche z pianką z TRIO owocowym 184

Dziś się objadamy :) zrobimy kruche ciacho z świetną kompozycją owoców: brzoskwinia, borówka amerykańska i banan. Wszystko przykryjemy białkowym puchem i zapieczemy :) Zaskoczycie się rewelacyjnym połączeniem smakowym tych 3 owoców!. Polecam ciasto do aromatycznej kawy ! Na blaszkę: 30/40cm Czas przygotowania: ok. 1 godzina Składniki: Na ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka(...)cukru pudru Na pianę białkową: + 4 białka i 1/2 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru Na ciasto: + pokrojone kawałki obranego banana, borówki, pokrojone kawałki obranej brzoskwini Przygotowanie: 1/ Składniki na ciasto zagniatamy, rozkładamy na blaszce którą wcześniej smarujemy tłuszczem. 2/ Posypujemy ciasto bułką tartą lub smarujemy białkiem.  3/ Rozkładamy równomiernie owoce po cieście. 4/ Ubijamy pianę

Kuchnia PROzdrowotna
KRUCHE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I JABŁKAMI 160

Ciasta z owocami na półkruchym spodzie to jedno z ciast które znika migiem w moim domu. Owoce dodajemy jakie mamy, u mnie domowe brzoskwinie ze słoika i jabłka. Placek polałam budyniową pianką i posypałam tartym ciastem. Idealne do niedzielnej kawki(...)PRZYGOTOWANIE :  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na spód formy. Na ciasto rozkładamy brzoskwinie i kawałki jabłek. Wylewamy pianę i posypujemy wierzch resztą, tartego ciasta.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170-180 *C, przez około 45 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie i się zarumieni. Po całkowitym ostygnięciu ciasto przechowujemy w lodówce.  Uwagi

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Ambasador 119

Ciasto na biszkopcie z masą czekoladową z bakaliami, masą budyniową z cytryną, słodkimi brzoskwiniami oraz galaretką. Nie jest bardzo wymagające, jakby mogło się wydawać, ale potrzeba trochę czasu, aby kremy i galaretka dobrze stężały.  Ciasto na weekend, na Święta, na urodziny i bez okazji ;) Składniki: biszkopt: 4 jajka L, 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1/2 łyżeczka(...)starta drobno skórka z 1 cytryny, 2 łyżki suszonej żurawiny, 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady, 2 garści orzechów włoskich, dodatkowo: 1/3 szklanka wody, sok z 1/2 cytryny, 2 galaretki brzoskwiniowe, brzoskwinie w puszce (w mnie 490g) Przygotowanie: Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier, cukier wanilinowy po nim żółtka. Na sam koniec

Lena Gotuje
Sernik bez sera na kruchym cieście 68

sera? Jednak ciasto smakuje dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie(...)bardzo niewiele. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_8947" align="aligncenter" width="1200"] Sernik bez sera na kruchym cieście[/caption] Zobacz inne przepisy na serniki: Sernik Na Zimno Z Makiem (338 Kcal) Aksamitny Sernik Z Bezą Lekki Sernik Z Nutą Pomarańczy (116 Kcal) Ciasto Seromakowiec (Seromak) Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami Sernik Oszukaniec Z Jogurtu Greckiego

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z brzoskwiniami 65

Zapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)mąkę olej i mleko, miksujemy. Na koniec łyżka po łyżce dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec dodajemy osączone z zalewy i pokrojone na kawałki brzoskwinie. Delikatnie mieszamy. Gotową masę przelewamy do formy z ciastem, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C (z termoobiegiem) i pieczemy 45 minut. Pianę z 4 jajek ubijamy z cukrem, wykładamy na wierzch

To co lubię - gotuję i polecam
Matcha roll cake 95

temperaturze 180 o C. Upieczone ciasto należy wyłożyć na posypaną lekko cukrem kryształem ściereczkę i zwinąć razem ze ściereczką w roladę. Ciasto dobrze wystudzić. Składniki na masę: 500 ml śmietany 30%; kilka brzoskwiń z puszki (mogą być inne owoce(...)cukier waniliowy; 1 łyżka cukru kryształu; Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno z łyżką cukru kryształu i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone brzoskwinie.  Wystudzone ciasto rozwinąć, wyłożyć równo na nim śmietanę z brzoskwiniami i lekko zwinąć w roladę. Roladę pozmarować z wierzchu śmietaną (zostawić jakieś 3 łyżki z ubitej wcześniej śmietany). Ciasto udekorować

In my kitchen
Ciasto ambasador 118

brzoskwiń (jeżeli są w soku to należy je delikatnie odsączyć) herbatniki: około 12 sztuk jeżeli brzoskwinie mamy z puszki to w ich soku możemy zamoczyć herbatniki. Brzoskwinie kroimy w dość małe kawałki. Każdy herbatnik moczymy w soku z brzoskwiń (lub zamiennie w kawie, ewentualnie można namaczanie pominąć) i układamy jeden przy drugim na masie budyniowej. Na herbatniki wysypujemy pokrojone brzoskwinie(...)podgrzewamy (powoli i nie za mocno) i przelewamy ją do ubitej śmietanki. Jeszcze raz całość miksujemy i przekładamy masę na nasze brzoskwinie. Ciacho przechowujemy w lodówce. Ciasto ambasador Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami Smacznego!!! Justyna PS. Źródło wpisu Mgotuje Artykuł Ciasto ambasador pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik brzoskwiniowy 232

przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do ubitych białek. Tortownicę 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec 15 minut, wyjąć odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinię osączyć z syropu. Dwie połówki odstawić do dekoracji, resztę pokroić w małą kostkę. Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Odstawić(...)chłodną galaretką. Całość dokładnie wymieszać, wylać na biszkopt i odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Pozostawione brzoskwinie pokroić w plasterki, udekorować wierzch ciasta, całość zalać galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin. Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Tort Kornelki 146

ziemniaczanej - 350 g masła oraz - słoik powideł śliwkowych - puszka brzoskwiń - kolorowe draże - pianki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za przygotowanie biszkoptu piegowatego. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz mak. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 35 minut(...)całość jest gotowa możemy zabrać się za składanie tortu. Ciasto różowe kładziemy na spód na nie wykładamy 1/3 masy budyniowej a na nie połowa pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Na nie wykładamy ciasto piegowate, następnie smarujemy je całym słoiczkiem powideł śliwkowych a na nie 1/3 masy budyniowej. Kolejna warstwa to ciasto różowe, masa oraz brzoskwinie a na wierzch

Zainspirowana w kuchni
Ciasto miodowe z brzoskwiniami 128

jakoś naszło mnie na konkretne ciasto ;) Pyszne miodowe placki, przełożone kremem z kaszy manny z brzoskwiniami. Nie za słodkie, konkretne powiedziałabym :D Nie jest zbyt słodkie, a brzoskwinie tylko podkręcają jego smak. Najlepsze 2-3 dni po zrobieniu, gdy placki zmiękną. Polecam! :) Składniki na ciasto: 1 jajko 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 200 g masła 3 łyżki(...)cytryny i brzoskwinie, delikatnie połączyć. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć część kremu, przykryć drugim płatem ciasta. Na wierzch wyłożyć resztę kremu i ułożyć odłożone wcześniej brzoskwinie. Udekorować polewą czekoladową. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce na około 2-3 dni. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Lekkie ciasto z brzoskwiniami - przepyszne :) 163

Ciasto powstało całkowicie spontanicznie, jedynie co zaplanowałam to wykorzystanie wymagających już zużycia brzoskwiń. Połączyłam je z mieszanką płatków, dokładnie gotowym musli, które mam na tę chwilę pod dostatkiem 😎 Końcowy efekt przeszedł moje oczekiwania, bo ciasto wyszło bardzo smaczne. Jest wilgotne, lekko zbite, ale też nieco kruche, delikatnie słodkie z wyczuwalnym dodatkiem koksowym smaków. Myślę, że może także dobrze się sprawdzić(...)szafce).  Kolejno płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nie koniecznie mikserem, wystarczy łyżka.  Do masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka

Zdrowie na języku :P
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 147

wymieszać i zostawić do ostudzenia. Do garnuszka odsączyć 150 ml soku z brzoskwiń, po czym zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretkę brzoskwiniową i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy. Do ubitej śmietany wlać tężejącą galaretkę i zmiksować do połączenia składników. Dolny placek ciasta nasączyć herbatą, po czym rozsmarować równomiernie krem brzoskwiniowy. Na krem nałożyć nasączoną(...)garnuszku zagotować 700 ml wody, wyłączyć palnik i wsypać obie galaretki brzoskwiniowe. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ostudzoną włożyć do lodówki. Brzoskwinie dobrze odsączyć na sitku, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć równomiernie na wierzchu ciasta. Na górę ciasta wyłożyć tężejącą galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania