Bardzo kremowy sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym. Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika: 170oC Czas pieczenia: 1 h 30 min.&nbs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...pięknie wygląda, ciemny spód, biały środek, soczyste brzoskwinie! mmm :)pozdrawiam,szana!
ja nie jestem smakoszem sernikowym i nie przepadam, ale Twój wygląda pysznie! i jestem pewna tak smakuje, pozdrawiam serdecznie
Witam, wypróbowałam ten przepis gdyż przyznam skusił mnie wygląd :) wygląda apetycznie, cóż po upieczeniu sernik już taki nie był, podstawowy błąd wydaje mi się, to długość pieczenia, 1,5 h to zdecydowanie za długo, ciasto kruche tym bardziej że jest wcześniej podpieczone wyszło twarde a sam ser suchy, z brzoskwiń też niewiele pozostało. Dam mu jeszcze jedną szansę, bo myślę że warto, i skrócę czas pieczenia do 1h. Pozdrawiam i życzę udanych wypieków.
Podany czas pieczenia jest zawsze orientacyjny, wszystko zależy od użytego sera, wielkości foremki i niestety samego piekarnika..
Przepis zmodyfikowałam: bez kaszy manny, i zamiast oleju masło. Sera 1 kg; dwa budynie. Plus rodzynki i cukier waniliowy. Piekłam 1 h15 minut. W nd osąd ;) pzdr!