Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Bardzo kremowy sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym. Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika: 170oC Czas pieczenia: 1 h 30 min.&nbs... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik z brzoskwinia, pieczenie, ciasto, polewa, sernik, kakao, polewa czekoladowa, czekoladowa, mąka, cukier, ciasto kakaowe, miód, lekka, cukier puder, jajko, sernik pieczony, ciasto budyniowe, ciasto z brzoskwiniami, greckie, budyń, jogurt, ciasto z masa, ciasta z kremami, lekkie ciasto, boże narodzenie, ciasto z masą budyniową, kasza, jogurtu, krem, kremowa

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Szana, 22 stycznia 2013 21:10:43

pięknie wygląda, ciemny spód, biały środek, soczyste brzoskwinie! mmm :)pozdrawiam,szana!

Kawa.w.Kuchni, 22 stycznia 2013 21:26:52

zjadlabym z pół tej duzej blachy! :)

Roz Airad, 22 stycznia 2013 21:43:50

Wygląda pięknie

COOLinarna Strefa, 22 stycznia 2013 22:35:51

Ha ha ha :) Przyznaję, tudno się było oprzeć. ;)

W kuchni Uli, 24 stycznia 2013 16:43:45

ja nie jestem smakoszem sernikowym i nie przepadam, ale Twój wygląda pysznie! i jestem pewna tak smakuje, pozdrawiam serdecznie

gin, 25 stycznia 2013 19:00:44

Wygląda bosko :)

Pan Deserek :), 3 lutego 2013 15:43:03

Przepyszne ciast - zabieram kawałek do popołudniowej kawki :)

COOLinarna Strefa, 3 lutego 2013 16:08:16

Proszę bardzo. Smacznego. ;)

Anonymous, 18 grudnia 2013 14:54:05

Czy mogę prosić o wymiary blaszki ? :)

COOLinarna Strefa, 18 grudnia 2013 23:46:25

Tzw. duża blacha sernikowa, 25x30 cm.

Anonymous, 21 grudnia 2013 20:08:34

A ser w kostkach trzeba zmielić ?

COOLinarna Strefa, 21 grudnia 2013 20:53:51

Sera w kostce śmietankowego nie trzeba mielić.

Anonymous, 21 grudnia 2013 23:02:28

jutro będę go piec ,bo wydaje być się mniamniuśny:)))

COOLinarna Strefa, 22 grudnia 2013 16:40:33

Czekam zatem na relację! ;-)

Anonymous, 25 grudnia 2013 22:11:09

Witam, wypróbowałam ten przepis gdyż przyznam skusił mnie wygląd :) wygląda apetycznie, cóż po upieczeniu sernik już taki nie był, podstawowy błąd wydaje mi się, to długość pieczenia, 1,5 h to zdecydowanie za długo, ciasto kruche tym bardziej że jest wcześniej podpieczone wyszło twarde a sam ser suchy, z brzoskwiń też niewiele pozostało. Dam mu jeszcze jedną szansę, bo myślę że warto, i skrócę czas pieczenia do 1h. Pozdrawiam i życzę udanych wypieków.

COOLinarna Strefa, 27 grudnia 2013 19:55:32

Podany czas pieczenia jest zawsze orientacyjny, wszystko zależy od użytego sera, wielkości foremki i niestety samego piekarnika..

PATRYCJA PŁOŃSKA, 19 kwietnia 2014 00:46:16

Przepis zmodyfikowałam: bez kaszy manny, i zamiast oleju masło. Sera 1 kg; dwa budynie. Plus rodzynki i cukier waniliowy. Piekłam 1 h15 minut. W nd osąd ;) pzdr!