indyk - 7293 przepisów (strona:24/487)

MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN 169

Makaron Chow Mein z indykiem i grzybami mun to danie, które powstało w ramach współpracy z House of Asia . Chciałam się pochwalić, że zostałam wybrana razem z czterema innymi blogerami na ambasadorów kuchni chińskiej. Bardzo się cieszę, gdyż od teraz dania kuchni chińskiej będą się pojawiały częściej na blogu. Mam nadzieję, że razem ze mną będziecie zgłębiać tajniki kuchni azjatyckiej(...)minuty. Sycący i smaczny, doskonały jako baza dla wielu potraw. Doskonale pasuje do dań jarskich jak i mięsnych. Idealny do dań z woka. Moja dzisiejsza propozycja – makaron z indykiem, warzywami i chrupiącymi grzybami mun to typowy Pad Thai. Doprawiłam wszystko aromatycznym sosem typowo azjatyckim. Ten prosty przepis łączy ze sobą wszystkie smaki: słodkie, kwaśne, słone i słodkie. MAKARON CHOW

Pieguskowa Kuchnia
KREMOWE OBIADLOVE! 165

KREMOWE OBIADLOVE! INDYK W GĘSTYM KREMOWYM SOSIE, Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ, NA WŁOSKIM MAKARONIE!  Ten przepis mam nadzieję, że zachęci wszystkich tych, którzy nie lubią przygotowywać obiadów, do robienia ich z uśmiechem na twarzy. Powodów jest kilka, to danie zrobisz w 20 minut, jest przepyszne, sycące, smakuje wszystkim, od najmniejszych do największych w rodzinie, nie da się go skonocić(...)patelni!  Pyszny pomysł na obiad, przepis koniecznie zapisz do swojego kajecika, wrócisz do niego nie raz. To sprawdźmy czego Nam potrzeba, do przygotowania tego dania ;-) PRZEPIS NA OBIAD INDYK W KREMOWYM SOSIE Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ PODANY NA WŁOSKIM MAKARONIE SKŁADNIKI NA DANIE: - 2 golonki z indyka - 1 opakowanie serka Apetina Pesto-Rukola - 400 g boczniaków - 1 cebula czerwona

SMYKWKUCHNI
Zawijany indyk z majerankiem 134

piersi z indyka gałka muszkatołowa majeranek sól morska pieprz dodatkowo folia spożywcza 6 gumek recepturek Przygotowanie. 1. Indyk: Filety z indyka wymyć pod zimną bieżącą wodą, wykroić tłuste i krwiste fragmenty. Pokroić na dwie 15 cm porcje. 2. Zawijanie: Przygotować dwa identyczne kawałki folii spożywczej. Ułożyć filety na pierwszej folii i przyprawić solą morską, pieprzem, majerankiem oraz startą gałką muszkatołową(...)Zawinąć, dokładnie usuwając powietrze spod folii. Obrócić całość o 90 stopni i zawinąć w drugi kawałek folii, zwracając uwagę na powietrze pod folią. Założyć na każdą porcję indyka 3 gumki recepturki. 3. Gotowanie: Zawinięte filety gotować 40 minut w wodzie po przykryciem. Po tym czasie wyjąć z wody i pozostawić w folii do schłodzenia przez ok. 2 godziny. Sos własny

Pij soki wyciskane
drób - jaki kupować i dlaczego 141

Święta tuż tuż. I już czas na kupowanie drobiu na świąteczny stół. U jednych będą to indyki, u innych gęsi, kaczki lub kurczaki. Pytanie, gdzie je kupić? Może lepsze będą kupione gdzieś na targu, od „baby”. Bo te sklepowe to hormonami i antybiotykami faszerowane.... Ech... te mity i legendy.. Może kiedyś tak było. Dzisiejsza hodowla wygląda troszkę inaczej. Kurczaki(...)metr kwadratowy i brak wolnego wybiegu) i szybszego przyrostu wagi. Mięso ma inną strukturę. Zdecydowanie lepiej jest kupować, kurczaka zagrodowego. No, ale drób to nie tylko kurczaki, ale również indyki, kaczki i gęsi. I tu dobra wiadomość. Indyki, kaczki i gęsi wymagają lepszych warunków hodowli niż kurczak standardowy. Muszą mieć wybieg, nie da się ich ścisnąć w kurniku. Gdy kupimy

królestwo garów
Gulasz z indyka i cukinii 214

Sezon na cukinię w pełni, więc korzystając z tego przygotowałam gulasz z indyka i cukinii. Gulasz z dodatkiem cukinii wyszedł bardzo delikatny.  Przyprawy bardzo fajnie nadały mu aromatu i zaostrzyły jego smak. Taki gulasz nie dość, że jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania, to jeszcze i zdrowy, gdyż zawiera lekkostrawne mięso indyka i dużo warzyw. Gulasz z cukinii świetnie(...)punkty w skali 5, więc nie jest bardzo mocno pikantny. Bardzo pikantnego nie polecam robić, gdyż przejmie ona wszystkie smaki i nie będzie wyczuwalny smak warzyw i indyka. Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób) 800 g mięsa gulaszowego z indyka (kupiłam TUTAJ ) lub mięso z udźca 1 średnia cukinia 1 duża papryka 2 średnie marchewki 1 mały seler 1 duży

Kuchcik gotuje
Soczysty udziec z indyka 190

Poszukując smaków pasujących do indyka, stworzyłam fajną marynatę do pieczonego udźca z indyka. Baza do marynaty składa się z sosu sojowego i octu balsamicznego, które to w cudowny sposób zatrzymują soczystość w indyku i delikatnie podkreślają jego smak. Tak przygotowany udziec jest doskonały na ciepło i świetnie się sprawdza schłodzony jako wędlina. Składniki: 1 1/2 kg udźca z indyka(...)dość gęstą pastą, dokładnie nasmarować (wklepać) cały udziec. Włożyć do naczynia z pokrywką i wstawić, najlepiej na całą noc do lodówki.  Dno naczynia, w którym będzie się piekł indyk wysmarować olejem, włożyć udziec skórą do góry i polać marynatą znajdującą się w naczyniu po wyjętym z lodówki indyku.  Indyka piec 60 minut pod przykryciem w temperaturze 190 stopni

Kuchcik gotuje
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 159

trans) czy innych olejów roślinnych (jak słonecznikowy, kukurydziany, arachodowy, które zawierają nadmiar kwasów omega 6) używanych w kuchni.  Źródło tekstu:  http://www.vitanatural.pl/o-tluszczach-slow-kilka-cz-2-oliwa-z-oliwek-praktyczne-rady Indycze LOVE Mięso z indyka zwłaszcza przez gospodynie starszej daty uważane jest za niezbyt dobre, suche i mało aromatyczne. Jednak liczba zwolenników tego chudego i czystego mięsa jest dużo wyższa. Odpowiednie przygotowany indyk jest smaczny(...)tłuszczu. Nawet jeśli kawałek jest nieco tłustszy, są to głównie dobre nienasycone kwasy tłuszczowe, podobnie jak w rybach. Nie przyczyniają się one do wzrostu poziomu cholesterolu we krwi. Mięso indyka w 10 dag ma zaledwie 140 kcal. Indyk jest uwielbiany przez dietetyków, którzy bardzo często polecają go swoim klientom i włączają go do niskokalorycznych jadłospisów.   2. Doskonały na stres

ClauditteMissCooking
Pieczony udziec z indyka. 44

Bardzo prosty przepis na tani obiad dla rodziny. Udziec z indyka, w odróżnieniu do piersi z indyka, jest bardziej soczystym i bogatszym w smaku mięsem. Dodatkowo jest sporo tańszy. Przygotowanie tego dania nie wymaga wielu składników i przygotowuje się je szybko. Danie jest na tyle efektowne, ze z powodzeniem idealne będzie na niedzielny. Składniki: Marynata: 1 łyżka tymianku 2 ząbki(...)czosnku 1/2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oleju Indyk: Noga z indyka około 1600 g 1 cytryna 1 biała cebula 1 czerwona cebula kilka gałązek rozmarynu Wykonanie: W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, starty czosnek, sok z cytryny i olej. Umyte udo z indyka naciąć

Pani M - kuchnia smakowita
Makaron z indykiem, groszkiem cukrowym i pesto 49

Makaron z indykiem. Makaron z indykiem     Szybki i łatwy makaron z indykiem, mozzarellą, groszkiem cukrowym i pesto.  Składniki: na 2-3 porcje: 200g dowolnego makaronu 200g filetu z indyka 150g mini kuleczek mozzarelli 100g groszku cukrowego około 3 - 4 łyżki ulubionego zielonego pesto oliwa 1 ząbek czosnku, starty 1 mała, posiekana cebula posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka(...)pieprz do smaku Przepis: Krok 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pod koniec gotowania dodać groszek cukrowy - odcedzić razem (zachować odrobinę wody z gotowania makaronu). Filet z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką, następnie podsmażyć na patelni lub zgrillować i pokroić w paseczki. Krok 2. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oliwy, podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać pesto

Moja Książka Kucharska
Pieczone golonki z indyka. Rumiane na zewnątrz, mięciutkie i aromatyczne w środku. PRZEPIS 60

Golonki z indyka to bardzo smaczne mięso, bardziej aromatyczne niż kurczak, dużo chudsze od wieprzowiny. Są pyszne po upieczeniu, zawsze robimy według tego przepisu. Przepis na pieczone golonki z indyka Składniki: 4 golonki z indyka, 4-5 ząbków czosnku, 1 cebula, łyżka słodkiej papryki mielonej , 5 łyżek oleju, sól, pieprz. Jak zrobić pieczone golonki z indyka? Czosnek obierz, posiekaj, oprósz(...)Razem z golonkami można upiec ziemniaki, na przykład hasselback . Sos własny, który wytworzy się podczas pieczenia, można zmiksować, podlać wodą lub mlekiem, następnie zagęścić mąką. Spróbuj też kotletów z indyka w marynacie majonezowej: Soczyste i delikatne kotlety z indyka z marynaty majonezowej. PRZEPIS Artykuł Pieczone golonki z indyka. Rumiane na zewnątrz, mięciutkie i aromatyczne w środku. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Kotleciki mielone z indyka 69

Pyszne kotleciki mielone z indyka, danie idealnie nie tylko dla dzieci. Te kotlety to szybki i prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodziny. Wystarczy do tego dania podać jakieś warzywo i ryż, albo ziemniaki i mamy gotowy niedzielny, rodzinny obiad. Mięso z indyka jest uważane, za jedno z najzdrowszych mięs pozbawionych antybiotyków. Jest również znacznie bardziej delikatne w smaku, więc(...)musimy również uważać z dodatkiem przypraw, aby nie stracić całego smaku. Składniki (na 8 -10 kotlecików) 800g mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka majeranku sucha bułka np. kajzerka 5 łyżek tartej suchej bułki pieprz sól 1 cebula 1 łyżeczka oregano tarta bułka do obtoczenia kotlecików olej do smażenia, najlepiej rzepakowy Kotleciki mielone z indyka – przepis Zaczynamy od namoczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Indyk w pikantnym sosie śliwkowym 71

zima. Tymczasem stawiam na stole pyszność, która zatrzymuje na chwilę w śliwkowym uniesieniu nad jesienną feerią smaków. W sosie z ostatnich śliwek podbitym rozmarynem kąpią się soczyste kawałki indyka. Tu rozgrzewa imbir, szczypie w język chili i dodaje przytulności odrobina złotego miodu przy akompaniamencie aromatycznego rozmarynu. Możesz dostosować gęstość sosu do własnych upodobań i albo lekko poddusić śliwki, aby stały(...)różu :) Można zajadać z czosnkowymi grzankami, ryżem, kaszą, ziemniakami w ulubionym wydaniu lub tak, jak ja z czarną soczewicą, która swoim ziemistym smakiem świetnie równoważy owocowy sos. Ten jesienny indyk pasuje do wszystkiego! :) Jeżeli macie ochotę połaskotać podniebienie smakami późnego Października, to siekajcie chili i wyciągajcie pestki ze śliwek, bo czas zanurzyć się w pyszności, w której już pływa indyk

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym 48

kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka z czerwonej kapusty PIECZONA PIERŚ INDYKA PRZYGOTOWANIE: 1 h 30 minut Ilość porcji: 2-4 SKŁADNIKI: pierś z indyka ze skórą lub bez (średnia – 600-800g) 1 łyżeczka suszonego oregano 2 duże ząbki czosnku(...)czerwonego wytrawnego wina rękaw lub torebka do pieczenia PRZYGOTOWANIE: W miseczce wymieszaj oregano, obie papryki, przeciśnięty przez praskę czosnek sól i pieprz. Tą mieszaniną nasmaruj dokładnie pierś z indyka i odstaw na 30 minut. Obraną marchewkę, cebulę i selera naciowego pokrój w kostkę o boku 2-3 cm lub w podobne kawałki. Przygotuj rękaw do pieczenia lub specjalną torebkę

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania