indyk - 6798 przepisów (strona:24/454)

Potrawka z indyka z marchewką w kremowym sosie 144

Potrawka z indyka z marchewką w śmietankowym, kremowym sosie z dodatkiem koperku to kwintesencja domowego, rodzinnego gotowania. Z dodatkiem ryżu, kaszy albo ziemniaków może wejść do klasyków codziennej kuchni. Proste danie, wymagające podstawowych składników, proste i dość szybie w wykonaniu bo indyk nie potrzebuje tak dużo czasu jak wołowina czy wieprzowina.   Potrawka z indyka z marchewką w kremowym sosie(...)Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 2 marchewki 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 kg indyka 2 listki laurowe 1 ziarna ziela angielskiego 2 trójkąty serka topionego (kremowy albo serowy) 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny pół pęczka koperku sól, pieprz do smaku Wykonanie

Smaczny zeszyt
Sznycel z indyka pod pieczarkowo- serową pierzynką 66

Dziś tak mocno grzało słońce, że kompletnie nie miałam ochoty na stanie przy kuchence, dlatego padło na szybki obiad z piekarnika Zamarynowałam sznycle z indyka w jogurcie greckim z dodatkiem musztardy i upiekłam je pod pierzynką z pieczarek i sera. Wyszło pysznie. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 4 sznycle z indyka – 3-4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego(...)pieczenia. Na wierzch sznycli wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Sznycel z indyka pod pieczarkowo- serową pierzynką Sznycel z indyka pod pieczarkowo- serową pierzynką Sznycel z indyka pod pieczarkowo- serową pierzynką Sznycel z indyka pod pieczarkowo- serową pierzynką Artykuł Sznycel z indyka

Smaki Armine
Marokańskie tajine: pyszne jedzenie z jednego garnka 69

Zapiekane Tajine z warzywami oraz indykiem. Sprawdzony i łatwy przepis, składniki i przyprawy na marokańskie tajine.      Trochę po marokańsku i trochę po polsku, to mój pyszny przepis na tajine z papryką, cebulą, czosnkiem, ziemniakami, pomidorami oraz kotlecikami z indyka. Tajine zapiekane w pysznym sosie pomidorowym, doprawionym kolendrą, kurkumą, koprem włoskim i mieloną papryką. Niesamowicie aromatyczna i łatwa(...)całej rodziny - korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam. Marokańsko-polskie tajine w aromatycznym sosie pomidorowym.  Oto składniki i przyprawy na marokańsko-polskie tajine: na kotleciki z indyka: 400g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula, posiekać 1 jajko 1 łyżka śmietany albo majonezu ok. 2 płaskie łyżki bułki tartej i mleko (tyle ile wchłonie bułka) + dodatkowa porcja

Moja Książka Kucharska
Gulasz z indyka z ciecierzycą 111

Ostatnio często pojawia się w mojej kuchni mięso z indyka. Mięso z indyka jest chude i można z niego przygotować wiele ciekawych potraw. Każde danie z mięsa mielonego można zaadoptować na danie z mięsem z indyka, trzeba je jednak nieco inaczej doprawiać. Dziś przygotowałam gulasz z indyka z ciecierzycą zainspirowany  przepisem Malwiny . Gulasz jest niezwykle smaczny i sycący, lekko(...)pikantny, a co za tym idzie - rozgrzewający. Dzięki temu idealnie nadaje się na zimową obiado-kolację. Polecam!    Gulasz z indyka z ciecierzycą Składniki:  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli (lub mniej, do smaku) 1 czerwona papryka 500g mięsa mielonego z indyka 300ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 puszka (400g) krojonych pomidorów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Codzienne Gotowanie
Sałatka z wędzonym indykiem 270

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos majonezowo- musztardowy podkreśla cały smak. Przygotowanie jest niezwykle szybkie i co ważne bardzo proste. Składniki 300 wędzonego indyka (filet) 1 por (biała część) puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 100g sera żółtego sól pieprz Składniki(...)łyżki śmietany 1 łyżka musztardy np. dijon Przepis na sos majonezowo – musztardowy Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy na ok. 5 minut. Przepis na sałatkę z wędzonym indykiem Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Indyka , ogórki kroimy w kostkę. Pora kroimy w bardzo cieniutkie ćwierć plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Indyk z ryżem w sosie pachnącym Indiami 95

Niezwykle aromatyczna potrawa z delikatnego, soczystego mięsa z indyka w towarzystwie niezwykle pachnącego cynamonem, kolendrą i curry delikatnie słodkiego ryżu, który idealnie komponuje się z dobrze doprawionym sosem na  bazie mleczka kokosowego z akcentem świeżej kolendry i nutą orzeźwiającej limonki. Pełnowartościowe danie, które dzięki swoim smakom pozwoli pobudzić Wasze zmysły i przenieść się w kulinarną podróż po świecie przypraw(...)100g rodzynek 120g zielonego groszku 2 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki curry 1l bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 3 łyżki masła pieprz sól Indyk w indyjskim sosie: 600g fileta z indyka 250g passaty pomidorowej 400ml mleczka kokosowego 1 cebula 4-5 cm imbiru 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki nasion kolendry

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z indykiem i żółtym serem 72

momencie kiedy nudzi mi się kurczak zazwyczaj sięgam po indyka. Smaczne mięso z mnóstwem białka, które dobrze smakuje praktycznie z wszystkim. Dziś postanowiłem przygotować sałatkę z piersi z indyka, żółtym serem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą. Dodaje ten przepis świeżo po degustacji i muszę przyznać, że bardzo trafiła w mój gust. Na pewno co jakiś czas będę do niej wracał. Dodatkowym(...)atutem jest także łatwość przygotowania oraz fakt, że robi się ją błyskawicznie. Składniki 500 g filetu z indyka 250 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 główki sałaty Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Mięso z indyka dokładnie myjemy, oczyszczamy i suszymy. Kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami. Ja użyłem dodatkowo przyprawy

Programista w kuchni
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 43

Smaczna kanapka z piersią z indyka, sałatą strzępiastą i czerwoną cebulą. Oczywiście indyka możemy zamienić np. na filet z kurczaka. Niestety nie jest to najszybsza kanapka, jaką możemy przygotować, a panierowane mięso i majonez sprawiają, że jest dosyć kaloryczna. Mimo to świetnie się sprawdza np. na drugie śniadanie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu(...)zawahania możemy ją spakować i zabrać ze sobą np. do szkoły, pracy, czy na trening. Składniki 200 g piersi z indyka 1 jajko Bułka tarta Olej Sałata strzępiasta 1 bagietka 2 plastry czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli

Programista w kuchni
Makaron z indykiem w sosie serowym 84

Dziś nadrabiam zaległości w makaronowych daniach Mam dla Was przepis bardzo sycący, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze pyszny. Makaron z indykiem w sosie serowym to kremowa propozycja na szybkie danie. Makaron z indykiem w sosie serowym Składniki: około 250 g makaronu penne lub fusilli (pół opakowania) 500 g filetu z indyka ulubione przyprawy do indyka (u mnie czosnek granulowany(...)łyżka masła 2 łyżka mąki 1 łyżki oleju czosnek granulowany pieprz sól Do podania: kilka pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz tarty ser np. parmezan drobno posiekana natka pietruszki Indyka kroimy w kostkę. Doprawiamy ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor na łyżce oleju. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W rondelku o grubym dnie roztapiamy masło

PatiGotuje
Ziołowy indyk w morelach 111

Ostatnio było dużo letnich słodkości, a dziś coś wytrawnego ale wciąż w bardzo sezonowym wydaniu. Soczysty indyk obtoczony w aromatycznych ziołach, pieczony w towarzystwie krągłych, letnich wspaniałości w postaci moreli, to dzisiejszy bohater posta. Filet z piersi indyka często po obróbce termicznej wychodzi dość suchy. Tutaj, obecność świeżych, soczystych owoców, miodowej wylewki i pieczenia pod przykryciem, mięso staje się soczyste(...)się łączy w lekko kwaśnymi morelami i miodem. Całość z pewnością wspaniale sprawdzi się nie tylko na niedzielnym obiedzie, z którym często kojarzą się wszelkiego rodzaju pieczone mięsa :) Ziołowy indyk w morelach  Potrzebujesz: filet z piersi indyka bez skóry (ok. 1kg) 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczkę suszonego tymianku 1 łyżeczkę suszonego majeranku 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 2 łyżeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Golonka z indyka pieczona 117

Przepis na golonkę z indyka pieczoną w rękawie : Zauważyłam, że golonka z indyka jest mało popularnym kawałkiem drobiu. A szkoda bo to naprawdę pyszne mięso i niech Was nie przeraża ,że ma w sobie długie,ostre kostki – po upieczeniu bardzo łatwo usuwa się je pensetką. Żeby golonka nie była sucha a dobrze upieczona , powinno piec się ją w rękawie(...)tego z przepisu możecie zaskoczyć zarówno domowników jak i gości , to smaczne i ładnie prezentujące się danie   składniki na golonkę pieczoną w rękawie: 2 duże golonki z indyka (lub 4 mniejsze) 3-4 marchewki 1 por duży seler 4-5 ząbków czosnku łyżeczka papryki ostrej łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki oleju lub oliwy łyżeczka suszonego tymianku pieprz , sól rękaw

Sezonowy Garnek
Pieczeń z indyka 86

Dzisiaj polecam pieczeń z indyka, którą możemy podać na zimno lub do pieczywa. Pieczeń z indyka Składniki: ok 1 ½ kg fileta z indyka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli ok 50 ml oleju aby wszystkie zioła wymieszać Pieczeń z indyka Wykonanie: Wszystkie przyprawy dokładnie(...)pieczemy jeszcze ok 30 -40 minut aby mięso się zarumieniło. Po upływie 15-20 minutach obracamy na drugą stronę. Po ostudzeniu delikatnie zdjąć sznurek i można kroić pieczeń z indyka.   Artykuł Pieczeń z indyka pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 162

Kiedy szykuję burgery w domu najczęściej wybieram do ich zrobienia dwa rodzaje mięsa – tradycyjnie wołowinę albo – co mniej oczywiste – mięso indyka. Indyk może być naprawdę świetnym materiałem na burgery pod jednym warunkiem – korzystamy tylko i wyłącznie z jego ciemnego mięsa, nie z piersi. Bez jajek, bez panierki – po prostu pysznie przyprawione czyste mięso! Udziec z indyka to naprawdę świetne ciemne(...)tłuszczu – tylko tyle żeby na patelni był poślizg, mięso powinno się stykać z patelnią a nie kąpać w tłuszczu. Kładę burgery papierem do góry i ściągam papier. Burgery z indyka smażę na średnim ogniu, po 6-7 minut z każdej strony, odwracając je co 2 minuty. Prawidłowo upieczone/wysmażone mięso z indyka powinno mieć w środku temperaturę

Karo in the Kitchen
Fit pierś z indyka z sosem tzatziki 178

Pierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się zarówno ze smakami pikantnymi jak i słodkimi:) Mięso z indyka ma szereg zalet, warto sięgać po indyka przy dietach niskokalorycznych, jak i antyalergicznych - w szczególności po pierś. Charakteryzuje się dużą ilością białka oraz niską(...)zawartością tłuszczu, jest mięsem doskonałym także dla sportowców. Dodatkowym atutem jest to, że jest mięso indycze jest proste w przygotowaniu. Filety z indyka możemy podawać, np. w wersji fit z brązowym ryżem lub troszkę bardziej kalorycznie z opiekanymi ziemniakami;) Składniki: 1 średnia pierś z indyka 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól pieprz

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z indykiem i żółtym serem 99

momencie kiedy nudzi mi się kurczak zazwyczaj sięgam po indyka. Smaczne mięso z mnóstwem białka, które dobrze smakuje praktycznie z wszystkim. Dziś postanowiłem przygotować sałatkę z piersi z indyka, żółtym serem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą. Dodaje ten przepis świeżo po degustacji i muszę przyznać, że bardzo trafiła w mój gust. Na pewno co jakiś czas będę do niej wracał. Dodatkowym(...)atutem jest także łatwość przygotowania oraz fakt, że robi się ją błyskawicznie. Składniki 500 g filetu z indyka 250 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 główki sałaty Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Mięso z indyka dokładnie myjemy, oczyszczamy i suszymy. Kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami. Ja użyłem dodatkowo przyprawy

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania