rozwiązanie! Przygotowanie własnej pieczeni, doprawionej ulubionymi ziołami, która świetnie sprawdzi się w roli wędliny na kanapki! Delikatna w smaku, aromatyczna i niezwykle smaczna pieczeń z mięsa mielonego z indyka to świetna alternatywa dla sklepowej wędliny i idealny pomysł na domową wędlinę na świąteczny stół. Klops z indyka idealnie smakuje z wszelkiego rodzaju sałatkami czy ćwikłą. Wykorzystanie mięsa z indyka sprawia(...)diecie i dbające o linię. Gorąco polecam przygotowanie takiej pieczeni nawet na co dzień, idealnie sprawdzi się do kanapek do zabrania do pracy! Pieczeń z mięsa mielonego z indyka Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej
Codzienne GotowanieGulasz z indyka w stylu marokańskim – gęsty, słodkawy, aromatyczny. Mięso duszone jest w soku jabłkowym z dodatkiem dyni, z morelami i ciecierzycą, pełen przypraw – cynamonu, kminu i papryki. Ja podałam z go kuskusem, posypany prażonymi płatkami migdałowymi i natką pietruszki ale będzie pyszny też z ryżem albo inną kaszą. Czujecie wiosnę, bo ja nieśmiało już jej wypatruję. Nawet(...)byłoby zbyt piękne, ale naprawdę mogłabym już pożegnać zimę. Trzymam kciuki:) Print Recipe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } 5 from 1 vote Gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą Gęsty, słodkawy gulasz z indyka z morelami, ciecierzycą, duszony w soku jabłkowy, z dodatkiem pure z dyni, pełen smaków i aromatów. Doskonały do kuskusu albo ryżu
Cooking for EmilySoczyste udo z indyka bez kości wolno gotowane metodą Sous Vide* następnie pieczone. Podczas pieczenia polewane powstającym sosem, mięso wychodzi mięciutkie i soczyste, przyprawione m.in.: kminkiem, kolendrą, goździkami, papryką, czosnkiem i imbirem, zdecydowanie moje klimaty, pięknie pachnie, apetycznie wygląda. Mięso z indyka podane z pieczonymi burakami pokrojonymi w kostkę oraz ugotowaną marchewką i tłuczonymi ziemniakami. Taki domowy, mięsny, dość syty(...)obiad. SKŁADNIKI: 1 udo z indyka (Krakus) 2 buraki pieczone z tego przepisu 2 marchewki sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, szczypta cukru pudru do podania tłuczone ziemniaki i posiekana natka lub koperek PRZYGOTOWANIE: Upieczone buraki obieram i kroję w kostkę. Marchewkę obieram, kroję w kostkę (szybciej się ugotuje) i gotuję w niewielkiej ilości wody do miękkości. Odcedzam
Zasmakuj Kuchnitrening. Tym razem w daniu przewagę mają zdecydowanie węglowodany, których jest najwięcej, jednak nie brakuje także białka i odrobiny tłuszczu. Bez wątpienia warto spróbować piersi z indyka w sosie musztardowo-miodowym, jeżeli lubisz słodko-ostre dania. Składniki 250 g filetu z piersi indyka 100 g makaronu z mąki kukurydzianej (bezglutenowy, penne/świderki/spaghetti) 150 g brokułu 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Przygotowanie Filet z indyka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Do szklanki dodajemy łyżeczkę miodu i musztardy i dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy
Programista w kuchniSałatka jarzynowa , pół-warstwowa z indykiem Sałatki są pyszne , a szczególnie te z majonezem . Pół-warstwowa sałatka z indykiem to prawdziwy przysmak. Łączy ze sobą to co moja rodzinka lubi najbardziej , czyli tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem , grillowanego , soczystego indyka i ser . Pół -warstwy zapewniają jej atrakcyjny , apetyczny wygląd , co przy sałatkach nie zawsze łatwo jest uzyskać A dlaczego pół(...)warstwowo Polecam ją , szczególnie że jest bardzo wielofunkcyjna ,może stanowić obiad, kolację , czy przystawkę na święta lub imprezę . Prosta w wykonaniu Składniki na porcję rodzinną : 0,5 kg uda indyka bez kości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej wielkości 5 ogórków konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku z marchewką 1 puszka czerwonej fasoli
Ogrodnik w podróżyJeśli Wy lub Wasze dzieci macie ochotą na szybki, lekki i smaczny obiad - to koniecznie zainspirujcie się tym przepisem. Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem jest świetnym, a przy tym bardzo pysznym połączeniem. Przygotowanie całości zajmuje kilkanaście minut, więc to również doskonała propozycja do osób, które nie mają czasu na bardziej skomplikowane potrawy. Użyjcie swoich ulubionych przypraw, ponieważ(...)diecie mojej córki ograniczam sól, więc mój bulion był delikatny, a indyka z warzywami tym razem doprawiłam słodką papryką oraz aromatyczną bazylią . I proporcje również dostosujcie do własnych potrzeb. Polecam! 100g piersi z indyka 100g cukinii 1 marchewka kawałek białej części pora Dodatkowo: mąka pszenna 100 ml bulionu/wody 1 listek laurowy ulubione przyprawy Ponadto: 2 łyżeczki masła Pierś z indyka
Di gotujeDietetyczny indyk z kaszą i warzywami. Polecam domowy obiad dla całej rodziny, z chudym mięsem, zdrową kaszą i kolorowymi warzywami. Obiad jest dietetyczny, smaczny, zdrowy i kolorowy. Do przygotowania dania można wykorzystać mrożone warzywa. Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami, składniki na 3-4 porcje: ok. 400 g piersi indyka 1 cebula ok. 80-100 g kaszy pęczak mały brokuł(...)mniejsze olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz, papryka ostra i majeranek, ilość do smaku Opcjonalnie – mrożone warzywa na patelnię Jak przygotować na obiad dietetyczny gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak? Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami, (możemy mięso obtoczyć w mące). Cebulę kroimy w piórka i wraz z mięsem podsmażamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzyjemniejszego na obiad w chłodne dni niż gulasz. Pyszny, gęsty i rozgrzewający i najlepiej łatwy w przygotowaniu. Dlatego przedstawiam Wam dzisiaj przepis na gulasz z indykiem, dynią, papryką i grzybami w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i odrobiny śmietanki. Świetny pomsył na łatwy i pożywny obiad dla całej rodziny! Jeżeli posiadasz Tefal Companion to on zrobi ten gulasz praktycznie(...)Ciebie, szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Gulasz z indykiem, dynią i papryką (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 400 g mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1 czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona
karmelowyMięso i warzywa, a pod spodem zupa – taki rosół z indyka na piwie. Mimo, że na pierwszy kęs świeży i lekki, jest też dobrze przyprawiony i syci na długo. Indyk to ciekawe mięso – każdy jego fragment można przyrządzić inaczej, każdy ma inny smak i inne właściwości, nadaje się do przeróżnych sposobów obróbki. Golonki z indyka, czyli handlowa nazwa podudzi(...)tyle, żeby dały się wziąć w rękę. Golonki obieramy ze skórki – skórkę wyrzucamy, była nam potrzebna tylko do wywaru. Obieramy mięso z kości – pomagamy sobie w tym nożem. Indyk ma bardzo dużo twardych ścięgien, szczególnie w tej części ciała – o ile samo mięso indycze jest szczególnie wartościowe i naprawdę smaczne, o tyle jedzenie go nożem i widelcem może nastręczyć
Karo in the Kitchentrening. Tym razem w daniu przewagę mają zdecydowanie węglowodany, których jest najwięcej, jednak nie brakuje także białka i odrobiny tłuszczu. Bez wątpienia warto spróbować piersi z indyka w sosie musztardowo-miodowym, jeżeli lubisz słodko-ostre dania. Składniki 250 g filetu z piersi indyka 100 g makaronu z mąki kukurydzianej (bezglutenowy, penne/świderki/spaghetti) 150 g brokułu 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Przygotowanie Filet z indyka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Do szklanki dodajemy łyżeczkę miodu i musztardy i dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy
Programista w kuchniTakie kąski z indyka są bardzo smaczną przekąską, często przyrządzam je na uroczystości rodzinne, możemy również przygotować na kolację. Składniki: 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz(...)słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kąski podajemy z sosem
Bajeczna KuchniaSoczysta i aromatyczna pierś z indyka pieczona w ziołach. Zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje wyśmienicie. Można ją podać na ciepło do obiadu z kremowym sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około(...)ząbek czosnku Sos: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka majonezu 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1-2 łyżki mąki sól, pieprz Wykonanie: Pierś z indyka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek oraz przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, oregano i rozmarynem. Przygotowaną marynatą nacieramy indyka.Wkładamy
Kuchnia MagdaLenyIndyk faszerowany szpinakiem i serem feta Oboje z żoną bardzo lubimy szpinak we wszelkich postaciach. Jednak facet czasami chciałby zjeść jednocześnie coś konkretnego- czyli kawałek solidnego mięcha...Dobrym sposobem na połączenie tych oczekiwań będzie mięso faszerowane szpinakiem (i paroma dodatkami). Może być to schab- jednak lepiej w tym przypadku pasować będzie filet z indyka. A przyrządzić je można następująco: INDYK(...)FASZEROWANY SZPINAKIEM- SKŁADNIKI: - 1 średniej wielkości filet z indyka - 1 opakowanie mrożonego szpinaku - pół kostki sera feta (ok 125- 150g) - 6-8 suszonych pomidorów w oleju - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki śmietany - mała papryczka chili lub szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie) - oliwa z oliwek - przyprawy- sól, pieprz, bazylia, czosnek suszony INDYK FASZEROWANY SZPINAKIEM- WYKONANIE: 1. Filet z indyka rozkrawamy wszerz
Aromatyczne PodróżeJest to danie kuchni fusion, które wygrało konkurs BlogerChefa podczas targów Warsaw Gastro Show. Łączy się tutaj polska tradycja czyli rodzime warzywa i mięso indyka z orientem w postaci futomaków – roladek z mięsa w liściach alg nori ( kuchnia japońska) i sosu na bazie imbiru i trawy cytrynowej ( kuchnia tajska), czyli(...)fuzja polskości i orientu. Czas gotowania to jedna godzina. Do przygotowania dania użyłam produktów sponsorów: mięso mielone i carpaccio z indyka – Indykpol, płaty alg nori i liście limonki Kaffir – House of Asia, musztarda francuska i ocet winny – Octim, folia spożywcza do gotowania roladek – Jan Niezbędny. Danie
To co kochamTakie pożywne kanapki z grillowanym indykiem przygotowałam na kolację, ale spokojnie można podać na lekki obiad. Są bardzo sycące, sama ledwo zjadłam jedną. Składniki: 2 płaskie chleby żytnie 2 sznycle z indyka Ogórek zielony Pomidor Kilka liści sałaty Ketchup Fanex Pikantny sos arabski Fanex Przyprawa do indyka Słodka papryka Sól olej Sposób przygotowania: Sznycle z indyka lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą(...)indyka, słodką papryką oraz solą, wstawiamy na godzinę do lodówki. Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy sznycle z indyka, grillujemy z obydwu stron. Sałatę i pomidora myjemy, ogórka obieramy, kroimy w plasterki. Chlebki rozcinamy na pół, układamy liści sałaty oraz plastry ogórka, polewamy ketchupem. Układamy grillowane sznycle, polewamy sosem arabskim, układamy plastry pomidora i przykrywamy wierzchnią częścią chlebków
Bajeczna Kuchnia