Udo z indyka z ziemniakami i buraczkami

Udo z indyka z ziemniakami i buraczkami

Udo z indyka z ziemniakami i buraczkami

Soczyste udo z indyka bez kości wolno gotowane metodą Sous Vide* następnie pieczone. Podczas pieczenia polewane powstającym sosem, mięso wychodzi mięciutkie i soczyste, przyprawione m.in.: kminkiem, kolendrą, goździkami, papryką, czosnkiem i imbirem, zdecydowanie moje klimaty, pięknie pachnie, apetycznie wygląda. Mięso z indyka podane z pieczonymi burakami pokrojonymi w kostkę oraz ugotowaną marchewką i tłuczonymi ziemniakami. Taki domowy, mięsny, dość syty obiad. SKŁADNIKI: 1 udo z indyka (Krakus) 2 buraki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, mięso, indyk, burak, ziemniaki, sosy, buraczki, mięsa pieczone, obiad, makarony, makaron, dania z makaronem, dania mięsne, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, dania bez mięsa

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.