Sezon ogórkowy jeszcze się nie skończył. Czy już m acie już zrobione ogórki w słoikach? Ja mam. Zrobiłam różne. Konserwowe , kiszone , koreczki z ogórków ... a ostatnio zrobiłam ogórki na zupę . Kiedy kupowałam duże ogórki, właśnie takie na zupę do słoików, kupiłam również ogórki na mizerię. Bo były smaczne. Zawsze kupuję z jednego sprawdzonego źródła. Ogórków kupiłam trochę
Kuchnia u Krysipomidorków koktajlowych, 12 kulek mini mozzarelli, 12 czarnych oliwek, garść posiekanego szczypiorku (cienkiego). Dodatkowo: 12 wykałaczek. Przygotowanie: Mozzarellę obtaczam w posiekanym szczypiorku. Obcinam minimalnie spody pomidorków, aby koreczki się nie przewracały. Nadziewam kolejno na wykałaczki: pomidorki koktajlowe, mozzarellę i oliwki
JejKuchniałososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek . Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że na gościach zrobi duże wrażenie. Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych
Kuchnia BazyliiCaprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka zapiekane parówki zapiekanki
królestwo garówtylko trzy składniki: czosnek, sól i kwasek cytrynowy. Słoik zawiera 110 g produktu. Czosnek ma stonowany smak i idealnie nadaje się do sałatek czy do drobnych przekąsek takich jak koreczki, a nawet sam w sobie jako przekąska jest bardzo fajnym dodatkiem. Na pewno na imprezie zaskoczycie nie jedną osobę podając tak oryginalny dodatek. Jamar to bardzo dobra i rzetelna
W Moim Magicznym Domuspokojnie nadziać wielkanocna jajka. Spróbujcie. Do pasty użyłam zielonych oliwek z nadzieniem cytrynowym Bulerias . Polecam – wspaniały, charakterystyczny smak. Takie oliwki idealnie sprawdzą się również w sałatkach czy tradycyjnych koreczkach. Składniki: 3 jajka 3 łyżki kremowego majonezu (u mnie Folwark ) 6 zielonych oliwek z nadzieniem cytrynowym Bulerias pieprz i sól do smaku opcjonalnie posiekany szczypiorek Przygotowanie: Jajka gotujemy
Słodkie okruszkijednej strony ich korzenny smak z mocnym akcentem goździka kojarzy się z piernikami i świętami, z drugiej to takie wspomnienie lata. Są pyszne z sałatkach ziemniaczanych i ożywiają koreczki serowe . Najlepsze są wyjadane prosto ze słoika. Składniki: kilo śliwek np. węgierek zalewa na kilo śliwek: szklanka wody szklanka octu 10% 2 szklanki cukru płaska łyżeczka cynamonu mielonego płaska łyżeczka
Ugotowane pozamiataneSkładniki: ser feta, pomidorki cherry lub daktylowe (muszą być małe), czarne oliwki. Przygotowanie: Talerz na którym będziemy układać koreczki posmarować oliwą, aby feta się nie przykleiła. Fetę kroimy w kostkę, a pomidorki na pół. Nabijamy na wykałaczkę oliwkę, pomidorka i na końcu ser feta
Państwo Wojtczuk gotująŁosoś macerowany to pyszne mięso rybie, które długo leżakowało w soli i soku z pomarańczy. Nadaje się na kanapki, do sałatek, koreczków itp. Ja przygotowałam pyszną sałatkę z roszpunką, serem feta, jajkami, oliwkami i łososiem. Wyszła pyszna i lekka a w dodatku efektowna
Kulinarne Fantazje MarioliKoreczki to zawsze dobry pomysł na spotkania i imprezy. Szybkie, smaczne i na jeden kęs. Dziś wersja tradycyjna, ale z interesującymi zmianami. Prezentujemy połączenie aromatycznego sera cheddar, kabanosa, delikatnej papryki konserwowej i słonawych oliwek
Milion Smakówjajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając. Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami, wedle uznania. Nabijamy na wykałaczki tworząc różne koreczki, niektóre elementy otaczamy w sezamie. Podajemy na stół jako przekąski do alkoholu podczas spotkań karnawałowych. Wędliny Hańderek są świetnymi dodatkami do różnych dań, ciepłych i zimnych. Na przekąski możemy
Gotowanie jest łatweKoreczki z łososiem wędzonym Składniki: Łosoś wędzony w plastrach – 1 opakowanie Ogórek zielony – 1 sztuka Serek kanapkowy ziołowy – 1 opakowanie Grzanki ziołowe – 1 opakowanie Mozarella kulki – 1 opakowanie Wykonanie: Grzanki smarujemy serkiem i układamy na każdej grzance plasterek ogórka. Na ogórku kładziemy kulkę mozarelli zawiniętą w plaster łososia. Wszystko spinamy razem wykałaczką. Normal 0 21 false false false
Kuchnia Bon AppetitPasta do chleba, przekąsek, wytrawnych małych dań do ręki ,jest zawsze mile widziana. Takie smarowidła ułatwią nam przygotowanie wielu przekąsek, koreczków, roladek. Właściwie trzy aromatyczne składniki ,a efekt osiągnięty! Podaję przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek
Z Kuchni Do KuchniSałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...! Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta
Życie zaczyna się w kuchni