siła. Różne podejścia kulinarne, rożne podniebienia smakowe dają gwarancję urozmaicenia i wielobarwności. Czy aby napewno? Niestety 90 % takich spotkań, charakteryzuje kulinarna nijakość. Prym przodują kanapki z szynką i serem, koreczki czy sałatki ( w dodatku najczęściej majonezowe!) i chipsy. A gdyby tak wybić się ponad większość i przeciętność? Gdyby tak przygotować coś, co zaskoczy, co spowoduje skojarzenia: "wow", "super pomysł
Mój Smak na ŻyciePatrycja no i ja. Przygotowałyśmy 11 smakołyków o tajemniczych nazwach: - Sekretne całusy na polanie - Zuchwała panna - In flagranti - Ochotę mam - Migdałowe serce - Pomarańczowe love - Poczuj miętę - Serniczki Afrodyty - Koreczki Erosa - Pocałunki po północy - Płonące rumieńcem dziewice (miały największe wzięcie :) ) Na nich zawsze można liczyć :) - Nasze lwy salonowe Przy okazji tej imprezy premierę miała książka, którą tworzyliśmy wraz
Kuchnia w opałachodtruwanie organizmu. Zrezygnuj z niezdrowych przekąsek Im więcej chipsów, paluszków i słodkości – tym większe uczucie przejedzenia. Poza tym śmieciowym jedzeniem obciążasz dodatkowo wątrobę. Spożywaj lekkie przekąski, sałatki, warzywne koreczki, owoce – szczególnie te bogate w witaminę C. Nie pal papierosów Jeśli jesteś palaczem – ogranicz ilość wypalanych papierosów. To przez nie na drugi dzień Twoja głowa chce eksplodować. Jeśli nie palisz
W kuchni KatiePyszne i proste roladki z placków tortilli. Roladki nadziałam serkiem i paluszkami krabowymi, które bardzo lubię. Z roladek zrobiłam małe koreczki dodając oliwki i konserwowe warzywka. składniki: 4 duże tortille 600 g serka smietankowego do smarownia 16-18 paluszków krabowych 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól,pieprz do smaku oraz oliwki,konserwowe warzywa Serek przełożyć do miski, dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotujedania, które można złapać w rękę bez potrzeby brudzenia sztućców czy talerzy. Zapraszam do przygotowań! Roladki z łososia Krewetki w panierce Czosnkowe kanapeczki z prosciutto i mozzarellą Koreczki z pomidorków i mozzarelli Libańskie pierożki drożdżowe Klasyczne burgery w wersji MINI Minipizze z tortilli Miniserniczki tahini Szybkie ciasteczka cynamonowe
My Culinary ArtPomidorki koktajlowe i winogrona dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, po czym delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem. 2. Mini mozzarellę razem z pomidorkami koktajlowymi i listkami bazylii nadziewamy na wykałaczki - powstaną koreczki :) 3. Żurawinę przekładamy do małej kokilki. 4. Sery kroimy w mniejsze kawałki. 5. Układamy wszystkie składniki antipasto na drewnianej desce lub na dużym talerzu. Podajemy z pieczywem pokrojonym
W kuchni KatieZalewa: 4 litry wody 3 szklanki octu 10% 3 szklanki cukru 2 łyżki soli po kilkanaście ziarenek pieprzu i ziela angielskiego Sposób przygotowania: 1. Warzywa myjemy, ogórki kroimy w koreczki lub grubsze plastry. 2. Kalafiory dzielimy na różyczki, wkładamy do wrzątku. Gdy woda zawrze, kalafiora odcedzamy. 3. Cebulę dowolnie kroimy, paprykę kroimy w grubą kostkę. 4. Do każdego słoika
Kuchnia domowa AniSylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Dania na Sylwestra. Menu na Sylwestra. Menu sylwestrowe, dania sylwestrowe, przekąski sylwestrowe. Drinki na Sylwestra. Finger Food. Koreczki. Grzanki. Bruschetta. Sałatki na Sylwestra. Sałatka Gyros , sałatka grecka , sałatki z tortellini, sałatki z kurczakiem. Pieczywo czosnkowe. Grzanki ziołowe. Przekąski z ciasta francuskiego. Grissini. Przekąski na imprezy . Kieszonki z ciasta francuskiego. Tortilla zawijana
Kulinarne PrzebojeBłyskawiczna przekąska. Efektowna i szybka do zrobienia - koreczki caprese - zapraszam :) składniki opakowanie mozzarelli w małych kulkach listki bazylii - tyle ile kulek sera pomidorki koktajlowe - 2x mniej niż kulek serowych sól, pieprz przygotowanie Opłukane i osuszone pomidorki dzielimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kulkę sera, listek bazylii i połówkę pomidorka. . Układamy na półmisku, solimy,posypujemy pieprzem, polewamy
Stare GaryMałe ogóreczki z odrobiną ostrej papryczki w zalewie octowej to świetny dodatek do mięs, sałatek, koreczków, pizzy itp. Składniki na zalewę: -3 szklanki octu -4 szklanki cukru -6 szklanek wody -2-3 łyżki soli -ziarna gorczycy Zalewę zagotowujemy i studzimy. Do słoików wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, szczyptę gorczycy, pół ząbka czosnku, kilka plasterków marchewki
Maminek kulinarnywierzymy, że pozostaniecie z nami na dłużej. Mamy nadzieję, że tak jak my kochacie gotowanie i nastrój domowej kuchni. Z tej okazji zamiast tortu przygotowaliśmy koreczki na melonie. ( pomysł podpowiedziany przez Beatkę B. którą serdecznie pozdrawiamy) Składniki: -melon lub arbuz -papryka -pomidorki koktajlowe -winogrona -śliwki -salami -kabanosy -sery Melonowi dla utworzenia podstawy
Maminek kulinarnyoliwek, marchewkowych i ogórkowych słupków z guacamole (niedługo podam Wam przepis), krakersów i białego, czosnkowego serka (tu wybór jest ogromny, np. Almette), kiełbaski ( saucisson), sera, bagietki oraz różnych koreczków (nr 1: pulpecik z mięsa mielonego + kosteczka żółtego sera + ogórek konserwowy, mniam!) oraz wina. Czy przygotowanie takich rzeczy nie sprawia więcej radości, niż zwykłe kupienie chipsów
Kitchens Alphabetsłodko-pikantnego sosu chilli. Produkcja tych ziarenek kawy czy kawioru nie jest skomplikowana. Przede wszystkim potrzebujemy odpowiedniego narzędzia do tworzenia kuleczek.Ja wykorzystuje plastikowe buteleczki po słodkich sosach, które mają koreczki na zasadzie zakraplacza do oczu. Żelki kawowe. 50 ml kawy Jacobs - (wystarczą 3 łyżeczki rozpuszczalnej) 3 łyżeczki żelatyny 300-400ml oleju Olej wlewamy do miseczki i wstawiamy
Kulinarny karnet Christopheraniepowtarzalny weselny tort. Dobrym pomysłem, komponując stół owocowy, jest umieszczenie na nim tzw. palmy owocowej wykonanej z kilku ananasów, przeważnie 7-8 szt. z powbijanymi w nie koreczkami owocowymi .Dodaje to trochę egzotyki i nowoczesności, ale pamiętajmy ,że do tego trzeba trochę wprawy, więc lepiej powierzyć to fachowcom. Jest również fontanna alkoholowa z mieniącą się tęczą
Kulinarny karnet ChristopheraBigos Buritto Ciabatta z oscypkiem i pomidorami Galantyna Grzybki Jajko na bekonie i rukoli Kapusta z grzybami Koreczki na imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą
Aga w kuchni