momencie jest dostępne Sprzęt multi szatkownica Tupperware - do zrobienia tulipanowych kwiatków, żagli do łódek i poszatkowania warzyw i owoców w ozdobne karbowane plasterki ostry nóż wykałaczki lub szpadki do koreczków - do spięcia poszczególnych elementów kompozycji Przygotowanie Tutaj wszystko zależy od Waszej inwencji - poniżej kilka pomysłów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSezon na ogórki w pełni oto moja propozycja na koreczki z ogórków Składniki: 4 kg małych ogórków ze skórką ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki 3 czerwone papryki 3 żółte papryki 1 duży seler 1 szklanka soli ziele angielskie liść laurowy gorczyca 2,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu Sposób przygotowania: Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką
Darcia w kuchniSzybka karnawałowa przekąska :) Do przygotowania koreczków potrzebne będą: placki tortilii plastry szynki sałata świeży ogórek świeża papryka ser żółty majonez i kethup Sposób wykonania: Placek tortilii posmarować cienko majonezem, ułożyć plastry szynki. Położyć sałatę, posmarować kethupem. Posypać serem żółtym startym na dużych oczkach. Na brzeg tortilii położyć słupek świeżego ogórka i papryki ( na całą długość placka). Ciasno zwinąć
Darcia w kuchniciepło, wtedy mozzarella w środku jest ciągnąca. Można do niej użyć mozzarelli w małych kulkach, ja użyłam pokrojonej zwykłej, bo małych kuleczek nie mogłam u nas kupić. Takie koreczki są bardzo smaczne z dodatkiem sosu czosnkowego. Składniki: 400 g mięsa mielonego jajko 2-3 łyżki bułki tartej + do panierowania 125 g sera mozarella ( 1 duża kulka) ząbek czosnku sól
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKoreczki to obowiązkowe "danie" na przyjęcia. Zrobimy je w kilka chwil ze składników, które akurat mamy w domu.. Ja do ich użycia wykorzystałam domową pieczeń z tego przepisu. Składniki: 2 kromki chleba żytniego 2-3 listki sałaty strzępa kilka czarnych oliwek kilka pomidorków koktajlowych 2 grube plastry pieczeni 2 ogórki konserwowe 2-3 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaporój na cząstki, posyp przyprawą bez chemii karahi chicken masala.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia. Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki". Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok- dekoracja. Podałam na Martha Gold Tacka
Z Kuchni Do Kuchnisól, pieprz, sypki imbir i trawę cytrynową. Mięso namoczyć z każdej strony i pozostawić na dobę w lodówce. Mięso wyjąć z marynaty zwinąć skórką na zewnątrz i spiąć szpileczkami koreczków lub wykałaczkami. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron i przełożyć do rondelka podlać winem i resztą marynaty , dodać tarty korzeń imbiru i dusić ok 40-45 min, można dodać odrobinę
Gotowanie jest łatweFajna przekąska na przyjęcia dla gości. W kilka minut stworzymy bardzo pyszną i efektowną przekąskę. Zapraszam do próbowania. Koreczki z białej kiełbasy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrezentuję Wam dziś kolorowe imprezowe koreczki. Szybkie, pyszne i ładne dla oka. Składniki: 7 kolorowych makaroników- kokardki 7 oliwek 7 plastrów wędliny 7 pomidorków koktajlowych Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowania, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Plasterki szynki składamy na pół i zwijamy w rulonik. Na wykałaczki nadziewamy kolejno: pomidor koktajlowy, kokardkę makaronową, zwiniętą w rulonik szynkę
Podróż w kulinariazimowe przetwory i wykorzystanie , tym razem wyrośniętych ogórków . Dość pikantne, dzięki wyraźnej nucie czarnego pieprzu i bardzo aromatyczne z powodu sporego ładunku czosnku . Generalnie czadowe kawałki na kanapki , koreczki i inne przekąseczki Składniki na około 5 słoików 0,5 l : 2 kg dużych , ale jeszcze zielonych ,ogórków 3 małe główki czosnku 4-5 łyżeczek ziaren pieprzu 4-5 łyżeczek
Ogrodnik w podróżyczereśniowych. Chrupiąca sałatka z selera naciowego, oszukany Waldorf , łączy w sobie słone i słodkie, aromatyczne z delikatnym. Zbudowana na zasadzie kontrastu jest ciekawym urozmaiceniem i soczystym dodatkiem do wieprzowiny. Koreczki z polskich, suszonych kabanosów w czasie upału spokojnie wytrzymają na stole kilka godzin, jeśli tylko nie zostaną wcześniej zjedzone. Przełożone serem i winogronami wyglądają elegancko i smakują obłędnie
Karo in the Kitchentłuszcz, ale wyjadam je prosto ze słoika . Najlepiej smakują z sałatką warzywną . Dodaje je też do pizzy czy koreczków jako przekąskę . Polecam zrobić z nich pastę na kanapki : -zielone oliwki -majonez -ser żółty -czosnek Miksujemy i powstaje pyszna pasta . Mamy 7 powodów, aby jeść 7 oliwek
Różowa kuchniaskładniki: 4000 g świeżych gruntowych ogórków 500 g cebuli 250 g soli 2 l i 250ml wody dodatkowo: korzeń selera wykonanie: Ogórki i cebulę kroimy wg uznania np. w koreczki albo w słupki, zalewamy je wodą z solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przekładamy ogórki wraz z cebulką do wyparzonych słoików. Na wierzch wkładamy
Domowy Smak Jedzeniawygląda tak źle? Wtedy wybierz prostokątny talerz, w którym „komora zupna” również jest prostokątna. Wędliny, sery czy przekąski najlepiej podać na podłużnym, prostokątnym płaskim talerzu – plasterki sera czy koreczki równo ułożone na takim talerzu wprowadzą harmonię na Twoim stole. Podajesz rybę lub dania kuchni azjatyckiej? Najlepiej sprawdzą się talerze w kształcie ryby, łezki czy liścia. W ofercie sklepów
WojnaNaSmaki.pl