PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM

PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM

PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM

Przepis na : obiad

Soczysta i aromatyczna pierś z indyka pieczona w ziołach. Zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje wyśmienicie. Można ją podać na ciepło do obiadu z kremowym sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około 1 kg 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz rozmaryn bazylia oregano 1 ząbek czosnku  Sos: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, pierś, piersi, sosy, pierś z indyka, obiad, majonez, sałatka, sałatki, kanapki, marynaty, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, ziemniaki, sałatka do obiadu, pierś w marynacie, sałatka z majonezem, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.