Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym
Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym
Jest to danie kuchni fusion, które wygrało konkurs BlogerChefa podczas targów Warsaw Gastro Show. Łączy się tutaj polska tradycja czyli rodzime warzywa i mięso indyka z orientem w postaci futomaków – roladek z mięsa w liściach alg nori ( kuchnia japońska) i sosu na bazie imbiru i trawy cytrynowej ( kuchnia tajska), czyli fuzja polskości i orientu. Czas gotowania to jedna godzina. Do przygotowania dania użyłam produktów sponsorów: mięso mielone i... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, indyk, mięso mielone, sosy, roladki, cukinia, marchewka, carpaccio, śliwka, francuskie, kuchnia tajska, mus, sushi, kiełbaski, dekoracje, dania na gorąco, sos mięsny, dania mięsne, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, mięso duszone
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz