Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym

Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym

Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym

Jest to danie kuchni fusion, które wygrało konkurs BlogerChefa podczas targów Warsaw Gastro Show. Łączy się tutaj polska tradycja czyli rodzime warzywa i mięso indyka z orientem w postaci futomaków – roladek z mięsa w liściach alg nori ( kuchnia japońska) i sosu na bazie imbiru i trawy cytrynowej ( kuchnia tajska), czyli fuzja polskości i orientu. Czas gotowania to jedna godzina. Do przygotowania dania użyłam produktów sponsorów: mięso mielone i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, indyk, mięso mielone, sosy, roladki, cukinia, marchewka, carpaccio, śliwka, francuskie, kuchnia tajska, mus, sushi, kiełbaski, dekoracje, dania na gorąco, sos mięsny, dania mięsne, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, mięso duszone

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.