Jajka faszerowane w skorupkach po polsku

Jajka faszerowane w skorupkach po polsku

Jajka faszerowane w skorupkach po polsku

Przepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę jak kotlet jajeczny, najlepsze są na ciepło. Składniki: – 4 jajka – 1 łyżeczka majonezu – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżeczka chrzanu – 1 łyżka masła – łyżka posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz do smaku – bułka tarta – masło do smażenia jajek – pomidorki koktajlowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.