Indyk wolno gotowany. Wychodzi mięciutki, jest też dużo pysznego sosu. PRZEPIS

Indyk wolno gotowany. Wychodzi mięciutki, jest też dużo pysznego sosu. PRZEPIS

Indyk wolno gotowany. Wychodzi mięciutki, jest też dużo pysznego sosu. PRZEPIS

Indyk często wychodzi suchy, ale nie z tego przepisu. Mięso wręcz rozpływa się w ustach i zanurzone jest w niezwykle aromatycznym sosie. To dzięki wolnemu gotowaniu. Duszenie trwało aż 4 godziny na bardzo małym ogniu. Wyszło pyszne, więc było warto tak długo czekać. Przepis na indyka wolno gotowanego Składniki: Około 1,2 kilogramowa pierś z indyka , 2 cebule, 2 ząbki czosnku, szklanka wytrawnego białego wina, łyżka mąki pszennej, olej pół na pół z masłem, łyżeczka gładkiej musztardy, liście laurowe, ziele angiels... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.