Pierś indyka zapiekana z warzywami

Pierś indyka zapiekana z warzywami

Pierś indyka zapiekana z warzywami

Indyk jest bardzo zdrowym i delikatnym mięsem, jeśli nie macie na niego pomysłu, podajcie go w formie zapiekanki Co potrzeba: 1 kg piersi z indyka, 800 g ziemniaków, 800 g dużej mięsistej papryki, czerwonej i żółtej, 2 średnie cebule, 4 duże ząbki czosnku, 10 szt. małych pomidorków koktajlowych, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Oregano, Olej do smażenia Wykonanie:  Ziemniaki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę ok. 2 cm x 2 cm, dajemy do naczynia do zapiekania. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.