Zębacz to bardzo smaczna ryba, ma zwarte i bardzo jędrne mięso Co potrzeba: 700-800 g fileta z zębacza, 100 g masła miękkiego, 2 pełne łyżki posiekanej pietruszki, Sól, Pieprz mielony, 2 gałązki rozmarynu świeżego lub mrożonego, Pieprz czerwony opcjonalnie Wykonanie: Do bardzo miękkiego masła dodajemy pietruszkę, dokładnie mieszamy. Rybę dzielimy na 4 kawałki, każdy kawałek solimy i pieprzymy z jednej strony. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową, dno smarujemy połową masła pietruszkowego, posyp... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...