Szarlotka z papierówkami, bezą i kruszonką

Szarlotka z papierówkami, bezą i kruszonką

Szarlotka z papierówkami, bezą i kruszonką

Przepis na : deser

  Papierówki to pierwsze jabłka, jakie dojrzewają w polskich sadach i na działkach, są niezmiernie delikatne i aromatyczne, doskonale nadają się na przetwory i do wypieków. Ja piekę z nimi wspaniałą, bardzo delikatną szarlotkę. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 x 36 Co potrzeba na kruche ciasto: 1 kg papierówek dojrzałych, 5 żółtek, 250 g masła zimnego 4 łyżki cukru nie czubate, 2,5 szklanki mąki tortowej typ 450, 2 nie czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cytrynoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.