indyk - 6426 przepisów (strona:28/429)

Na kanapki: Indyk gotowany w kurkumie 46

łatwo dostępna kurkuma . Dosypujemy ją teraz do wszystkiego  😏. Niedługo zamierzamy świeżą włączyć, chociaż wiemy że rak od niej nie zniknie nagle.  Oto propozycja na wędlinę z fileta indyka marynowaną i duszoną właśnie w kurkumie głównie: Składniki: ok 1 kg fileta z indyka 1 łyżka łagodnej musztardy (normalnie użyłabym ostrej Dijon) mały ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżka(...)oliwy odrobina soku z cytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki majeranku 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie sól -mało, pieprz kolorowy Przygotowanie: Indyka pozbawionego wyraźnych, zgrubiałych błon przyprawiamy solą i pieprzem. Sporządzamy marynatę z oliwy, musztardy soku z cytryny i przetartego czosnku. Smarujemy filet z każdej strony. Następnie obsypujemy kurkumą oraz utartymi w moździerzu ziołami (listek, ziele, majeranek). Indyk marynuje

Kuchnia po mojemu
KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM 28

Lato do nas na chwilę wróciło, więc można zaproponować jeszcze jedną, prostą, lekką i zdrową przekąskę na lunch. Kanapeczki a’la tacos z indykiem to propozycja przekąski na takie cudowne i ciepłe dni jak dziś. Kanapeczki a’la tacos możesz przygotować również jako przystawkę na imprezy, lub trzymać w lodówce kiedy przychodzi ochota na… coś na ząb. Takie tacosy przygotujesz(...)SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI     BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO     SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI   KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM: – Smaczne – Szybkie i łatwe w przygotowaniu – Zdrowe i chrupiące – Genialne na lunch – Odpowiednie jako przekąski na imprezy ILOŚĆ PORCJI: 8 TACOS CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT SKŁADNIKI: – Liście mini sałaty rzymskiej

globuskulinarny
Aromatyczny gulasz z łopatki 53

rozpływające się w ustach. Możemy go podać z ziemniakami z wody, kaszą, czy ryżem. Po prosty podajcie go z tym, z czym lubicie najbardziej. Przeczytaj przepis na: Gulasz z indyka z warzywami Składniki 1,2 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 1 pietruszka 500 ml buliony wołowego 1 duża cebula czerwona papryka 1 łyżeczka suszonej papryki 2 ząbki czosnku 1/2 ostrej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś z indyka w sosie chrzanowym 28

Pierś z indyka w sosie chrzanowym. Delikatne mięso z indyka w wyrazistym, charakternym sosie chrzanowym. Sos jest gesty, kremowy i świetnie sie sprawdza w połączeniu z indykiem. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 30 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 4 plastry piersi z indyka 150 ml śmietany kremówki(...)stronach. Wyjąć mięso na talerz. na patelnie wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, chrzan, czosnek i na końcu obydwie śmietany. Całość wymieszać. Do tak przygotowanego sosu, przełożyc usmażonego indyka i dusic pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Artykuł Pierś z indyka w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu Spice Things

Spice things up
Indyk w sosie jogurtowym (Tacchino con salsa alla yogurt) 38

Dziś zapraszam Was na danie proste, szybkie i niezwykle smaczne.  Indyka w aksamitnym sosie jogurtowym  z pewnością pokochaj ą  dzieci i mamy szukaj ą ce przepis ó w na obiad do przygotowania w 30 minut. Dodatek cebuli,  czosnku i szczypiorku w sosie urozmaica potrawę, podkreślając jej smak i nadaj ąc  wyrazistości oraz  charakteru. Polecam(...)carattere deciso che mai non guasta. Si avrà così modo di ottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI  500 g piersi z indyka 200 g jogurtu greckiego 200 ml bulionu warzywnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku szczypta słodkiej papryki s ó l, pieprz   oliwa

La grande e la piccola cuoca
Pieczona pierś z indyka (na kanapki) 40

gości na moim stole Jeśli lubicie domowe mięsa pieczone, to polecam wypróbować ten prosty przepis. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do smaku Składniki: – 1 kg mięsa z piersi indyka – 3 łyżki jogurtu typu greckiego – 1 łyżka musztardy Dijon – 1 łyżka musztardy francuskiej – 1 łyżka papryki wędzonej – 1 łyżka czubrycy zielonej – sól i pieprz(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około 15-20 minut, następnie zdjąć papier i piec przez kolejne 5-10 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić naszego indyka w piekarniku do momentu, aż całkowicie wystygnie. Przed krojeniem schłodzić w lodówce. Smacznego Pieczona pierś z indyka (na kanapki) Pieczona pierś z indyka (na kanapki) Pieczona pierś z indyka (na kanapki

Smaki Armine
Gulasz z indyka z marchewką i cukinią 26

Gulasz z indyka z marchewką i cukinią to pożywne danie, które przygotujecie w niecałą godzinę. Jest to alternatywa szczególnie dla gulaszu wołowego, którego przygotowanie zajmuje zdecydowanie więcej czasu. Mięso z indyka nie potrzebuje bowiem tak długiej obróbki cieplnej. W moim daniu marchewka jest przygotowana na chrupiąco, tak, aby było czuć jej strukturę. Jednak jeżeli robicie gulasz z myślą o najmłodszych(...)starszych, podgotujcie całość nieco dłużej niż w przepisie, aby warzywa dobrze zmiękły. Gulasz z indyka z marchewką i cukinią doprawiłam lekko chili, papryką słodką oraz tymiankiem, aby smak mięsa został wyczuwalny. Danie możecie podawać jak leczo z bułeczką, z ziemniakami lub z ryżem, co kto lubi Dajcie koniecznie znać czy smakowało! Zobacz też: Żołądki w sosie chrzanowym Polędwiczka duszona

Kuchnia Bazylii
„Jeżyki” – kotlety mielone z indyka z ryżem 79

obiadu, to zrobiłam takie oto pyszne „jeżyki”. Żeby było bardziej zdrowo i dietetycznie ugotowałam je na parze. Wyszło pysznie, spróbujcie Składniki: – 500g filetu z piersi indyka – 1 duża cebula – 2 ząbki czosnku – 100g ryżu ( u mnie paraboliczny) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca żółta, kurkuma, papryka słodka wędzona, oregano, bazylia, sól(...)pieprz) Na początek należy bardzo dokładnie wypłukać ryż. Mięso z indyka zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać przyprawy, 50g ryżu i wszystko dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 10 równych części, uformować podłużne kotleciki, obtoczyć je w pozostałym ryżu, delikatnie wciskając ryż w mięso. Przygotowane w ten sposób kotleciki gotować na parzę przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi

Smaki Armine
Pieczeń z mięsa mielonego z indyka 58

rozwiązanie! Przygotowanie własnej pieczeni, doprawionej ulubionymi ziołami, która świetnie sprawdzi się w roli wędliny na kanapki! Delikatna w smaku, aromatyczna i niezwykle smaczna pieczeń z mięsa mielonego z indyka to świetna alternatywa dla sklepowej wędliny i idealny pomysł na domową wędlinę na świąteczny stół. Klops z indyka idealnie smakuje z wszelkiego rodzaju sałatkami czy ćwikłą. Wykorzystanie mięsa z indyka sprawia(...)diecie i dbające o linię. Gorąco polecam przygotowanie takiej pieczeni nawet na co dzień, idealnie sprawdzi się do kanapek do zabrania do pracy! Pieczeń z mięsa mielonego z indyka Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej

Codzienne Gotowanie
Gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą 68

Gulasz z indyka w stylu marokańskim – gęsty, słodkawy, aromatyczny. Mięso duszone jest w soku jabłkowym z dodatkiem dyni, z morelami i ciecierzycą, pełen przypraw – cynamonu, kminu i papryki. Ja podałam z go kuskusem, posypany prażonymi płatkami migdałowymi i natką pietruszki ale będzie pyszny też z ryżem albo inną kaszą. Czujecie wiosnę, bo ja nieśmiało już jej wypatruję. Nawet(...)byłoby zbyt piękne, ale naprawdę mogłabym już pożegnać zimę. Trzymam kciuki:) Print Recipe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } 5 from 1 vote Gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą Gęsty, słodkawy gulasz z indyka z morelami, ciecierzycą, duszony w soku jabłkowy, z dodatkiem pure z dyni, pełen smaków i aromatów. Doskonały do kuskusu albo ryżu

Cooking for Emily
Udo z indyka z ziemniakami i buraczkami 42

Soczyste udo z indyka bez kości wolno gotowane metodą Sous Vide* następnie pieczone. Podczas pieczenia polewane powstającym sosem, mięso wychodzi mięciutkie i soczyste, przyprawione m.in.: kminkiem, kolendrą, goździkami, papryką, czosnkiem i imbirem, zdecydowanie moje klimaty, pięknie pachnie, apetycznie wygląda. Mięso z indyka podane z pieczonymi burakami pokrojonymi w kostkę oraz ugotowaną marchewką i tłuczonymi ziemniakami. Taki domowy, mięsny, dość syty(...)obiad. SKŁADNIKI: 1 udo z indyka (Krakus) 2 buraki pieczone z tego przepisu 2 marchewki sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, szczypta cukru pudru do podania tłuczone ziemniaki i posiekana natka lub koperek PRZYGOTOWANIE: Upieczone buraki obieram i kroję w kostkę. Marchewkę obieram, kroję w kostkę (szybciej się ugotuje) i gotuję w niewielkiej ilości wody do miękkości. Odcedzam

Zasmakuj Kuchni
Indyk w sosie musztardowo-miodowym, brokuł i makaron bezglutenowy 44

trening. Tym razem w daniu przewagę mają zdecydowanie węglowodany, których jest najwięcej, jednak nie brakuje także białka i odrobiny tłuszczu. Bez wątpienia warto spróbować piersi z indyka w sosie musztardowo-miodowym, jeżeli lubisz słodko-ostre dania. Składniki 250 g filetu z piersi indyka 100 g makaronu z mąki kukurydzianej (bezglutenowy, penne/świderki/spaghetti) 150 g brokułu 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Przygotowanie Filet z indyka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Do szklanki dodajemy łyżeczkę miodu i musztardy i dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy

Programista w kuchni
Sałatka jarzynowa , pół-warstwowa z indykiem 64

Sałatka jarzynowa , pół-warstwowa z indykiem Sałatki są pyszne , a szczególnie te z majonezem . Pół-warstwowa sałatka z indykiem to prawdziwy przysmak. Łączy ze sobą to co moja rodzinka lubi najbardziej , czyli tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem , grillowanego , soczystego indyka i ser . Pół -warstwy zapewniają jej atrakcyjny , apetyczny wygląd , co przy sałatkach nie zawsze łatwo jest uzyskać A dlaczego pół(...)warstwowo Polecam ją , szczególnie że jest bardzo wielofunkcyjna ,może stanowić obiad, kolację , czy przystawkę na święta lub imprezę . Prosta w wykonaniu Składniki na porcję rodzinną : 0,5 kg uda indyka bez kości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej wielkości 5 ogórków konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku z marchewką 1 puszka czerwonej fasoli

Ogrodnik w podróży
Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem, czyli lekki obiad nie tylko dla dzieci 92

Jeśli Wy lub Wasze dzieci macie ochotą na szybki, lekki i smaczny obiad - to koniecznie zainspirujcie się tym przepisem. Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem jest świetnym, a przy tym bardzo pysznym połączeniem. Przygotowanie całości zajmuje kilkanaście minut, więc to również doskonała propozycja do osób, które nie mają czasu na bardziej skomplikowane potrawy. Użyjcie swoich ulubionych przypraw, ponieważ(...)diecie mojej córki ograniczam sól, więc mój bulion był delikatny, a indyka z warzywami tym razem doprawiłam słodką papryką oraz aromatyczną bazylią . I proporcje również dostosujcie do własnych potrzeb. Polecam! 100g piersi z indyka 100g cukinii 1 marchewka kawałek białej części pora Dodatkowo: mąka pszenna 100 ml bulionu/wody 1 listek laurowy ulubione przyprawy Ponadto: 2 łyżeczki masła Pierś z indyka

Di gotuje
Kanapka z indykiem balsamicznym, burakiem i fetą (7 składników) 89

Zastanawiałam się długo czy przepis tak prosty jak zwykła kanapka z indykiem powinien pojawić się na blogu. W końcu wkładając kilka zwykłych składników pomiędzy 2 kromki chleba nie odkryłam Ameryki. Mimo wszystko, te kilka prostych smaków tworzy wspaniałą, harmonijną i przepyszną całość. A, że często pytacie o przepisy proste i codzienne, pomyślałam, że właśnie ta kanapka może ożywić każdy nudny(...)oklepany lunch do pracy. Prosta marynata balsamiczna do piersi z indyka okazała się strzałem w 10. Ten sam przepis wykorzystuję, aby przygotować indyka lub kurczaka do sałatek, wrapów, a nawet do obiadu. Jest cudownie doprawiona, delikatna i soczysta, a jej przygotowanie zajmuje kilka minut. To też tańsza i zdrowsza alternatywa do sklepowych wędlin – przy przygotowywaniu mięsnych kanapek coraz częściej

Wilk Syty