Kąski z indyka w paluszkach

Kąski z indyka w paluszkach

Kąski z indyka w paluszkach

Takie kawałki indyka często przyrządzam na różne imprezy rodzinne, np. Sylwestra, stanowią doskonałą przekąskę. Tym razem postanowiłam indyka usmażyć w panierce z paluszków, kąski wyszły bardzo smaczne i chrupiące, podałam je z sosem bazyliowym. Składniki: 500 gram piersi z indyka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 2 jajka 100 gram paluszków słonych Fanex Olej do smażenia Dodatkowo: Sos bazyliowy Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, najlepiej paski, posypujemy przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Autor

Bogusia Grochala

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, sosy, piersi, pierś, papryka, pierś z indyka, przekąska, mielone, impreza, kurczak, przekąski, sylwester, przekąski na sylwestra, sos do kurczaka, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, słone przekąski, kurczak z papryką , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, chrupiący kurczak

Inne przepisy z Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.