Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną
Co prawda już po świętach ale dopiero teraz znalazłam chwilę na przedstawienie Wam mojego świątecznego indyka. Miał ponad 5 kg i walczyłam z nim ok 2 dni :) Najpierw go zapeklowałam. Indyka należy włożyć do dużego garnka i całego zamoczyć w solance. Na każdy litr zimnej wody dodałam 1,5 łyżki soli. Do solanki dodałam jeszcze kilka liści laurowych, ziele angielskie i 4-5 ząbków pokrojonego w plasterki czosnku. Odstawić w chłodne miejsce na min 24 godziny. Ten moczył się w solance 36 godzin. Po wyjęciu należy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...
Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
Jemy Pijemy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
indyk, jabłka, kasza, seler, przepisy na święta, pierś, grzyby, piersi, tarta, seler naciowy, kasza gryczana, wątróbka drobiowa, marchewka, drobiowe, pierś z indyka, papryka, świąteczne przepisy, imbir, szaszłyki, impreza, warzywa, tarta na słodko, jabłka pieczone, pieczone jabłka, tarta z jabłkami
Inne przepisy z Jemy Pijemy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję