Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną

Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną

Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną

Co prawda już po świętach ale dopiero teraz znalazłam chwilę na przedstawienie Wam mojego świątecznego indyka. Miał ponad 5 kg i walczyłam z nim ok 2 dni :) Najpierw go zapeklowałam. Indyka należy włożyć do dużego garnka i całego zamoczyć w solance. Na każdy litr zimnej wody dodałam 1,5 łyżki soli. Do solanki dodałam jeszcze kilka liści laurowych, ziele angielskie i 4-5 ząbków pokrojonego w plasterki czosnku. Odstawić w chłodne miejsce na min 24 godziny.  Ten moczył się w solance 36 godzin. Po wyjęciu należy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, jabłka, kasza, seler, przepisy na święta, pierś, grzyby, piersi, tarta, seler naciowy, kasza gryczana, wątróbka drobiowa, marchewka, drobiowe, pierś z indyka, papryka, świąteczne przepisy, imbir, szaszłyki, impreza, warzywa, tarta na słodko, jabłka pieczone, pieczone jabłka, tarta z jabłkami

Inne przepisy z Jemy Pijemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.