Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci.

Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci.

Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci.

Przepis na : kolacja

Pierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby  danie nie znudziło się rodzinie. Nie byłam fanką indyka, ale życie zmusiło mnie do polubienia jego mięsa. Moje dziecko nigdy nie chciało jeść wędlin ani czerwonego mięsa (wyjątkiem są kotlety mielone;)  Jedynym akceptowanym mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, indyk, piersi, pierś, papryka, pierś z indyka, kanapka, kanapki, mielone, mięsa pieczone, puree ziemniaczane, kotlet, sałata, śniadania, ryż, kotlety, kurczak, kotlety mielone, puree, mięso mielone, dietetyczne , dietetycznie, kolacja, obiad, chleb, kurczak pieczony, pieczeń z mięsa mielonego, śniadanie dla dzieci, dania z piersi indyka, pierś kurczaka

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.